Šta je novo?

[VIP] BlackBerry Storm

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vip mobile je napisao(la):
Vip mobile je danas predstavio novi BlackBerry® Storm™ 9500, prvi BlackBerry smart telefon koji poseduje SurePress™ ekran osetljiv na dodir, koji korisniku pruža osećaj stvarnog pritiskanja tastera na ekranu. Storm je namenski napravljen za Vodafon i njegove partnere i od sutra će biti dostupan samo u Vip centrima širom zemlje. Uređaj se može nabaviti po ceni već od 1 dinara u tarifi 1500, koja uključuje besplatan 1GB internet paket, kao i besplatnu uslugu BIS (BlackBerry Internet Service), za push e-mail, uz postpejd ugovor na 24 meseca.

-> Media info

Iz ovog gornjeg teksta ne kapiram da li ovih 1GB neta vazi samo za tarifu 1500 ili za sve...

Da li je 1GB dovoljno, ako nemaš WiFi? :(

Plus, Skype recimo neće da radi preko 3G-a (Voice Call tačnije, chat radi) nego zahteva WiFi. Kapiram da će možda na RIM platformi to da radi, ali ne znam kako... jer je kod nas i Telenorov 3G očajno pokriven, a mogu da mislim kakav je Vip mobile-ov...

edit: cena Storma je jako dobra, jeftiniji je od Bolda i Curve-a. Iako kapiram da su hteli da nateraju ljude da koriste prenos podataka preko mreže i tako naplate više (a sam telefon je jeftiniji, iako ne može biti - sigurno je skuplji od Bolda u proizvodnji), suludo je da touchscreen telefon koji je izašao sredinom 2009 nema WiFi... Kapiram da će to odvratiti tonu kupaca od njega. Verovatno neće smetati na corporate tržištu, jer njima firma sve plaća. Ovo svakako nije gadget, nego čist biznis telefon! Ali u svakoj varijanti, nedostatak WiFi-ja je nešto što će biti istaknuto na kraju svakog review-a...

Poslednja izmena:
Ali u svakoj varijanti, nedostatak WiFi-ja je nešto što će biti istaknuto na kraju svakog review-a...

Da, upravo su na GSMAreni to pomenuli. :) Link

BTW: Zato je ovaj gigabajt i više nego dovoljan ko hoće da ga koristi na telefonu.
A i cijena je recimo uz taj paket 700 (10k din.) jeftinija nego E71/5800 kod mt:s-a.

Imajte u vidu jednu stvar a to je da BlackBerry kompresuje podatke i do 5 puta tako da je ovaj 1GB i vise nego dovoljno za sve sto planiras da uradis na njemu... Skype ne trazi Wi-Fi ako ne zelis, ja ga koristim preko EDGE-a i extra radi na mom BlackBerry-u...

BTW: Zato je ovaj gigabajt i više nego dovoljan ko hoće da ga koristi na telefonu.
A i cijena je recimo uz taj paket 700 (10k din.) jeftinija nego E71/5800 kod mt:s-a.

To stvarno jeste jeftinije, ali pogledaj koliko kosta vec uz sledeci paket... 37.000! Stvarno je velika razlika, i jos se ne dobija besplatno BIS i 1GB.

Ovo je stvarno super cena za 1500 i 700, ali su preterali na manjim paketima.

To stvarno jeste jeftinije, ali pogledaj koliko kosta vec uz sledeci paket... 37.000! Stvarno je velika razlika, i jos se ne dobija besplatno BIS i 1GB.

Ovo je stvarno super cena za 1500 i 700, ali su preterali na manjim paketima.

Skupo jeste ali sad da je preterano i nije bas obzirom da aparat kosta 56000 dinara bez paketa kada bi mogao da se kupi ( po danasnjem srednjem kursu, okruglo 600e ), imas to i u cenovniku na prodajnom mestu da vidis u delu maloprodajna cena. U tarifi 325 je 36000 sto dodje oko 380e, znaci, 220e jeftinije. Skupo jeste za nase uslove ali realan odnos, moras priznati. ;)

POZDRAV

Kome je to skupo, nek ode na mobilni svet, male oglase, već su se par njih pojavili za 260-270 evra :)

Ni meni nije jasno zasto je RIM izbacio WIFI iz jednog takvog telefona?

Imao sam prilike da ga koristim malo i u pitanju je zaista impresivan uredjaj. TS je zaista zanimljiv iako tehnologija koju propagiraju nije nista specijalno moram priznati da je zaista zanimljiva. Telefon je po pitanju izrade skroz ok, ne krkcka, ekran je odlican, brzinski je sasvim ok. Stabilan, ne trokira, ne puca... samo jos da se poveca app baza i eto zaista super gedzeta.
Nedostatak WIFI-a je zaista ogromna mana...

a i povoljan je. Plus, kažu ljudi da je ultra kvalitetno urađen, a ima i capacitive TS, što obećava :). Samo da nisu omanuli sa WiFi-jem...

Dobro vas dvojica, kad će to na tes' :D?

Ni meni nije jasno zasto je RIM izbacio WIFI iz jednog takvog telefona?

Imao sam prilike da ga koristim malo i u pitanju je zaista impresivan uredjaj. TS je zaista zanimljiv iako tehnologija koju propagiraju nije nista specijalno moram priznati da je zaista zanimljiva. Telefon je po pitanju izrade skroz ok, ne krkcka, ekran je odlican, brzinski je sasvim ok. Stabilan, ne trokira, ne puca... samo jos da se poveca app baza i eto zaista super gedzeta.
Nedostatak WIFI-a je zaista ogromna mana...

Zato što ni jedan Vodafone BlackBerry nema WiFi ... VIP-ovi BlackBerry telefoni (Vodafone) nemaju WiFi, dok isti ti uređaji kod MT:S-a i Telenora imaju WiFi ...

E, sad ... Storm je ekskluziva za Vodafone worldwide ... tako da ... ko hoće Storm - nema opciju sa WiFi-jem ... barem ne uskoro ... ;)

Zato što ni jedan Vodafone BlackBerry nema WiFi ... VIP-ovi BlackBerry telefoni (Vodafone) nemaju WiFi, dok isti ti uređaji kod MT:S-a i Telenora imaju WiFi ...

E, sad ... Storm je ekskluziva za Vodafone worldwide ... tako da ... ko hoće Storm - nema opciju sa WiFi-jem ... barem ne uskoro ... ;)

To nije tacno, Vodafon Blackberry Bold i Curve 8900 kupljeni u vipu imaju WiFi

storm 9500 nema, verovatno da ce neki 9510 imati ili vec ima

Dobro vas dvojica, kad će to na tes' :D?
Još na dan promocije smo se prijavili. Kutija je možda mogao da nam eksluzivno dostavi jedan preko reda, ali totalno nije cool, pa to nije ni u radio... :D

Odakle ti bre ideja da nemaju WIFI??

Pogreši čovek ... neko mi reče da nemaju ... a ja onda nisam proverav'o ...

Danas sam zvao VIP i kazu da ga nemaju vise...razgrabilo se :(

Ja sam bio vise nego prijatno iznenadjen izgledom i kvalitetom BBa, tip koji ga je uzeo preko VIPa je hteo da menja glavu za glavu za moj E71, ali jedino zasto ga nisam uzeo je upravo nedostatak tog WiFia :(

20 komada :d

Da, da ... razgrabilo se ... svih 20 komada koje su nabavili ... pffft ... :)

Daj link u kom si video da je 20 komada... Ja npr. pouzdano znam da je kolicina nabavljenih daleko iznad ove cifre koju si napisao ali bih voleo da vidim link gde si video taj broj. :trust:

POZDRAV

A da li pouzdano mozda znas da li ce opet uskoro biti ?

Naravno da znam, krajem nedelje ce stici jedna manja kolicina, idi da ti provere kreditni biro i ako sve bude OK, mogu da ti ostave jedan komad, tako funkconise.

ok thanks..oticicu u naredna 2-3 dana da proverim sta i kako

Vrh Dno