Šta je novo?

260GTX, 275GTX killer :)

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
MSI N260GTX Lightning

True 10phaze PWM
Double size memory (1792MB)
Omogucava u GTA4 da se viewdistance podesi na 100 (max) :D
Klokovi --> core/shader/mem --> 680/1458/2100MHz
Overclock uz pomoc airforce panela --> 770/1600/2100MHz i sa ovim setovanjima kida GTX275 u 3D Mark Vantage, cak se ozbiljno priblizava i GTX285
Airforce panel, veoma osetljivi elektromagnetni touch panel bez dugmica. Vise gaming/ power saving profila. Real time oc za vreme igranja. Kontrola voltaze/klokova i osvetljenja/kontrasta...

V-Check Points. Jos jedan koristan alat . Ranije su clokeri trosili vreme trazeci elektricno kolo da bi proverili realnu voltazu. Sada:

Sta mislite o ovom proizvodu?

Poslednja izmena:
mislimo da ce biti ultra sqp :)

mislimo da ce biti ultra sqp :)

Bice dve varijante. N260GTX Lightning i N260GTX Lightning Black Edition. Black Edition dolazi Airforce panelom i specijalnim pakovanjem.
Ko gleda cenu za ovakav proizvod? :)

Poslednja izmena:
Cena će odlučiti o njoj.

Bice dve varijante. N260GTX Lightning i N260GTX Lightning Black Edition. Black Edition dolazi Airforce panelom i specijalnim pakovanjem.
gleda onaj ko qpuje :) da se razumemo, ta karta bi trebalo da kosta reda velicina 250e a to nije klasa od 500-600e gde ljudi koji qpuju ne pitaju sta kosta vec qpe bez obzira na cenu. ko daje 200-250e njemu je svakih 10e ustede dobrodoslo ;) to je moje misljenje, mozda i gresim (mada ne verujem).
ali karta je svakako poslastica, u to nema sumnje :)
:wave:

Naravno da ce cena i ovde biti presudan faktor ali ne mogu da sakrijem odusevljenje ovakvim proizvodom :d Mislili su na sve, barem tako deluje. I posebno me iznenadjuje da je to MSI izbacio posto oni bas nikada nisu imali dovoljno sluha za egzotiku. U svakom slucaju vrh karta!

Meni nisu jasni oni koji kupuju ovo, valjda je logicnije za te pare uzeti gtx275 ili cak 285...

Naravno da je logičnije ;)

To je bilo retoricko pitanje :)

Mogu da razumem da izbace takvu GTX285 ili 295 karticu pa ko bas ima para i nije mu zao pa da kupi zaista najbolje najbrze... Ali ovako....

Poslednja izmena:
To je bilo retoricko pitanje :)

Mogu da razumem da izbace takvu GTX285 ili 295 karticu pa ko bas ima para i nije mu zao pa da kupi zaista najbolje najbrze... Ali ovako....

"Lightning" je naziv citave serije proizvoda a 260GTX model je tek pocetak. Launch novih modela ce biti tokom Computex-a 2009...

Sto je najgore, cena je u najmanju ruku jaaaaako slicna. Sigurno je logicnije odmah uzeti jacu kartu ali... Ovo je po meni "savrsen" gotov proizvod. Kao kad kupite neku vrh DFI plocu i znate da sve ima i sto vam treba i sto vam ne treba i sve moze i sve trpi. Jedino je problem cena koja cesto bude neprimereno veca nego sto bi trebalo. Tako je uvek s nekom ekskluzivom iz malih serija :(
Ali to je tip proizvoda koji bi zeleo. Kao da sam je ja za sebe pravio :)

Ja recimo negledam, lepo je imati ovoko nesto u makini a svako zadovoljstvo treba da ima i cenu:)
Ako je tacno da karta postize klok 770mhz i da je taj klok stabilan za 24/7 to je dobitak u performansama od skori 20% u odnosu na standardne klokove za 24/7 GTX260c216 karti. Naj verovatnije da moze i vise od tih 770mhz ako se doda malo napona a verujem da to nije problem uz ovakvo hladjenje:).
Da bi se postigao dobar stabilan klok za GTX260 potrebno je da temperatura karte ne prelazi 70-75c sto je sa referentnim kulerom nemoguce a da broj obrtaja ventilatora ne buide preko 70% a sve preko 60% postaje previse bucno za ugodan gaming:S: tako da su realni klokovi za 24/7 sa referentnim kulerom do 700mhz uz fiksiran broj obrtaja ventilatora ispod 60%.

Karat je extra, jedina zamerka ide bas na racun Airforce panela, kome to treba? Moglo je elegantnije da se resi kroz softver a da sama karta ima mogucnosti koje nudi dodatni panel, vecinui ovih opcija podrzavaju i drugi proizvodjaci kroz softver i sve to lepo radi.
Meni se svidje izgled karte i kolokovi koje postize a verujem da moze i koji megaherc vise uz fino podesavanje napona, sve u svemu dobro odradjen posao;)

mozda je mala zamerka na racun hladjenja. ako bih hteo bas da cepidlacim, rekao bih da ce se karta dosta grejati pri tolikom naponu i klokovima i da bi onda bilo pozeljno da taj vazduh sam kuler na karti izbacuje van kucista...
suma sumarum, treba videti njenu cenu i cenu GTX 275 (koji takodje moze da se klokuje a ipak nije okrnjen cip) i izvagati sta je bolja ponuda. ako ova karta bude kostala isto kao i GTX275 ja bih isao na 275, kada bih bio u fazonu da qpim nvidiu...

Ja recimo negledam, lepo je imati ovoko nesto u makini a svako zadovoljstvo treba da ima i cenu:)
Ako je tacno da karta postize klok 770mhz i da je taj klok stabilan za 24/7 to je dobitak u performansama od skori 20% u odnosu na standardne klokove za 24/7 GTX260c216 karti. Naj verovatnije da moze i vise od tih 770mhz ako se doda malo napona a verujem da to nije problem uz ovakvo hladjenje:).
Da bi se postigao dobar stabilan klok za GTX260 potrebno je da temperatura karte ne prelazi 70-75c sto je sa referentnim kulerom nemoguce a da broj obrtaja ventilatora ne buide preko 70% a sve preko 60% postaje previse bucno za ugodan gaming:S: tako da su realni klokovi za 24/7 sa referentnim kulerom do 700mhz uz fiksiran broj obrtaja ventilatora ispod 60%.

Karat je extra, jedina zamerka ide bas na racun Airforce panela, kome to treba? Moglo je elegantnije da se resi kroz softver a da sama karta ima mogucnosti koje nudi dodatni panel, vecinui ovih opcija podrzavaju i drugi proizvodjaci kroz softver i sve to lepo radi.
Meni se svidje izgled karte i kolokovi koje postize a verujem da moze i koji megaherc vise uz fino podesavanje napona, sve u svemu dobro odradjen posao;)

Hvala za comment.

Kao sto rekoh vec, postoje dve verzije, Black Edition sa airforce panelom i specijalno dizajniranom kutijom (vidi link) a tu je i "obicna verzija" koja ce naravno biti jeftinija sa isti ostalim featuresima.

Sa druge strane, sam airforce panel je usko vezan za sw koji dolazi u pakovanju. Vidi link. Realtime info...

Sto se mene licno tice, ja volim dodatne gadgete i cenim kad neki proizvodjac izadje iz standardnog overclokuj_zapakuj_prodavaj nacina :)

Karta ce biti ultra skupa u svakom slucaju ...

Kao što napisah: prvi bih kupio ovu kartu ako joj cena bude ok,što je malo verovatno. Zanimljiva ideja u svakom slučaju ali je stvarno bezveze davati više para za slabiju kartu samo zbog nekih dodataka.

@omnik
Pokrenuo si temu o ovoj karti pa sam hteo nesto da pitam ako si upucen u te detalje. Zanima me dali je moguce vrsiti kontrolu 2 karte preko jednog Airforce panela i dali je moguce podizanje napona na karti bez Airforce panela?
Ako je jedno ili drugo moguce mislim da cu postati ponosni vlasnik 2 primerka ovog proizvoda:)

Ova karta vredi, portudili su se da naprave bolje filtriranje napona sto automatski podrazumeva veci OC potencijal uz kvalitetnije hladjenje koje karta vec ima na sebi. Sve u svemu nova i zanimljiva overklok igracaka za sve one koji to vole, pored toga mislim da ce biti zanimljiva i za extremni overklok upravo zbog bolje odradjene naponske jedinice:)

Meni je ok cena ako karta sa Airforce panelom bude 40-50e skuplja od standardnih modela, isto tako ne ocekujem da ista krarta bez Airforce panela bude skuplja od slicnih modela drugih proizvodjaca, cak i da bude 10e skuplja to je vise nego prihvatljivo ako uzmemo u obzir sta nudi. Meni je dobro odradjena naponska jedinica dovoljan razlog da dam 10-50e vise.
Mislim da ne treba voditi polemiku oko cene, ko ima i ko voli neka kupuje ko nije u mogucnosti neka sebi priusti nesto dugo. Prosto to je stvar izbora i mogucnosti, daleko zanimljivija stvar su performanse i OC potencijal:)

Sve mi se cini da me ceka jos jedno jako prijatno iskustvo sa MSI proizvodima nakon jako dobe MSI Eclipso ploce:)

Mislim da ne treba voditi polemiku oko cene, ko ima i ko voli neka kupuje ko nije u mogucnosti neka sebi priusti nesto dugo. Prosto to je stvar izbora i mogucnosti, daleko zanimljivija stvar su performanse i OC potencijal:)
naravno da je nece kupiti onaj ko ne moze da je priusti ali je pitanje da li ima smisla da je qpuje onaj ko moze da je priusti ako za iste pare ima GTX 275. to je sustina. treba sacekati cene i to je to...

@omnik
Pokrenuo si temu o ovoj karti pa sam hteo nesto da pitam ako si upucen u te detalje. Zanima me dali je moguce vrsiti kontrolu 2 karte preko jednog Airforce panela i dali je moguce podizanje napona na karti bez Airforce panela?
Ako je jedno ili drugo moguce mislim da cu postati ponosni vlasnik 2 primerka ovog proizvoda:)

Skoro sam siguran da može i jedno i drugo.
Koliko vidim na slici sa MSI sajta panel se vezuje na USB, što znači da nije direktno vezan na karticu već kontrolu vrši preko nekog priloženog software-a.

naravno da je nece kupiti onaj ko ne moze da je priusti ali je pitanje da li ima smisla da je qpuje onaj ko moze da je priusti ako za iste pare ima GTX 275. to je sustina. treba sacekati cene i to je to...

Meni se karta dopada ka jedna jako zanimljiva i nesvakidasnja igracka:)
GTX275 referentni dizajn, meni licno nije interesantna, znam sta moze i sta mogu da ocekujem od te karte u svakom pogledu. Cenim da je ova MSI dosta tisa u radu a opet sa druge strane zbog svega sto smo do sad mogli da vidimo u najavi, nudi dosta po pitanju overkloka.
Mislim da su trebali ovako nesto da urade sa GTX275 modelima a ne GTX260 u svakom slucaju je zanimljiva a sto se cene tice o tome cemo kada se bude definisan, za sad su interesantne performanse i diskusija na tu temu kada se pojave testov.

Kao sto rekoh svako prema svojim mogucnostima. Mozem o pricati o ceni ali to je relativna stvar, nekom je bitno nekom nije, ono sto nije relativno to su performanse. Zasto bih ja ili ti nekog ubedjivali (definisali sta je sustina) da ne treba da je kupuje zato sto ima za iste pare GTX275 ili neku drugu kartu. Ja sam naveo svoje razloge zasto bih je kupio, isto tako nebih je kupio ako je nesto preterano skuplja od referentnih modela, 50-60e veca cena meni je prihvatljiva, nekome nije, o tome je bezveze diskutovati.
Nema potreb previse potencirati pricu o ceni itd. Ko se slaze samnom i karta mu je zanimljiva iz slicnih razloga kao i meni verovatno ce je kupiti, ko deli tvoje misljenje verovatno nece, kupice GTX275 ili 4890, i to je to...

@vlawyer
Po nekoj logici trebalo bi tako da bude. Cenim da ce MSI raditi jos ovakvih modela u HighEnd kategoriji i da je ovo samo pocetak jedne dobre serije ne referentnih karti iz MSI kuhinje:) barem se nadam da ce tako biti:)

Poslednja izmena:
@omnik

1 airforce panel --> 1 kartica (mada dao si mi dobru ideju za buducnost) ;)
Kao sto sam naveo gore, postoji i sw koji prati ceo paket --> http://img201.imagevenue.com/img.php?image=55701_airforce_sw_122_80lo.jpg... uz njega je moguca kontrola svega softverski pa i voltaze...

Cak i sama graficka bez panela mora biti skuplja od drugih klasicnih modela. Prvo zbog mnogo bolje naponske jedinice, drugo zbog coolera, trece jer je moguc bolji OC uz kontrole napona i tackama za merenje... Fenseraj jeste ali je jaaako korisno i sve ce to da kosta. Sve to mora da kosta 40e vise od drugih karti. Sa Airforce panelom tesko da ce moci da se uklopi u koliko toliko prihvatljivih 60e razlike :( Nadam se da gresim sa racunicom i da oni imaju neku drugu kalkulaciju ali videcemo.
U svakom slucaju radice i druge, jace modele na isti fazon pa cemo videti koji ce koliko doneti. Jos uvek je rano za bilo sta dok ne vidimo cenu ali opet ponavljam, svidja mi se sto prave ovakve stvari ;)

Fala na nfo ^^
hah 299USD/Eur (lol USD i Eur nisu ni blizu,a svakako ce kod nas biti barem jos +15% od ove cene).
~mhm,buchan kuler >_>

da ali WR je postignuz zbog CPU-a ;) vidi ispod spacemaster je izvukao 1Ghz sa Gigabyte om 1Ghz :) tako da reci ima da dorade taj Lightning :p

@omnik
Hoceli neko od uvoznika dobavljati ovu N275GTX Lightning ???

Vrh Dno