Šta je novo?

Leadtek tv2000 expert smetnje

zeroberto

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600 & Arctic Freezer 36
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650M-PLUS
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 FURY BEAST
GPU
Asus GTX 1050 Ti 4GB Expedition
Storage
512GB SSD Kingston SKC3000S, Sasmung SSD 860 EVO 250 GB, Samsung HD154UI 1.5TB 5400 RPM, WD Blue 1TB WD10EZEX
Zvuk
Microlab FC330BT, Presonus HD7 -> Fiio KA11
PSU
Antec NE600G ZEN, 600W Gold
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced
Monitor
Dell U2414H
Miš & tastatura
Logitech M500s & Rampage KB-R78
Mobilni telefon
Sasmung A13
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav!
Smetnje izgledaju ovako:

Ovo je pocelo da se desava kada sam ubacio x-fi zvucnu karticu, jer kada je izvadim, nema smetnji.
Smetnje su na oko 10-15 kanala, otprilike izmedju 320MHz i 450Mhz. Ali od danas je pocelo i na 231MHz gde je hrvatski rtl.
Imam i staru intex karticu, nju kada ubacim, slika je ok na svim kanalima.
Ima li neko neki predlog sta se moze uraditi? Razmisljao sam da zamenim ovu karticu drugom, ali ne znam koja jos daje odlicnu sliku kao ova...

Pokusaj da napravis veci razmak izmedju zvucne i tv karte - npr. zvucnu stavis na prvi pci slot, a tv kartu na poslednji.

Probao sam, nema nikakvih promena 🙁

Ja imam slican (ako ne i isti) problem. Imam blage dijagonalne linije (ili tregere) i prestaju cim iskljucim konektor iz dekodera na samu ivicu zice, ali onda slika secka, a savrsena je. Problem je sto nije svaki dan isto, nekad je bolje, a nekad cak i ne moram da vadim kabl. Ja nemam zvucnu na ploci, tacnije integrisana je. Tv kartica je Asus TV 7134. Mnogi pominju galvansko odvajanje ali to je previse komplikovano za moje mogucnosti. Da li postoji neko prostije resenje i da li ce bolja tv kartica da resi bar deo problema?

Poz

Ja imam pomenutu tv karticu i externu zvucnu.
Problem je sto nemam zvuk, pvr1 imam sliku dok pvr2(valjda se tako zove onaj program sto ide uz tv. karticu) odbija da radi.
Ima li resenja?

Jes da sam ovaj problem svuda pokusao da nadjem, ipak je najveca istina u cinjenici da ja mozda i jedini od svih na svim posecenim forumima imam (sbb) sa D3 dekoderom, Asus TV karticom (starom), integrisanom zvucnom, klasicnim razdelnikom za kablove (tv, kablovski). Kada iskljucim kabl koji iz razdelnika ide u dekoder i ostavim ga u pozi u kojoj samo ona debela zica dodiruje ulaz u dekoder, a onaj metalni deo oko zice ne dodiruje nista, slika je savrsena i ne secka, mada to ipak povremeno moram da stelujem a ume i da secka ponekad. Veruj te mi da ljudi iz sbb-a kad su bili (oni su i otkrili tu foru mada sasvim slucajno) nisu mogli ni sami da veruju, kao ni ja. Ako vam ne uspe to resenje (cak i ako nemate sbb kablovski), onda je po onome sto sam svuda pronasao, prvo pojacivac signala, pa recimo galvanski razdelnik (jos se raspitujem o ovome), pa sve do boljih drivera i settingsa u dscaleru i tv kartici. Ako neko otkrije nesto drugo, ili potvrdi ove moje predloge, neka javi na ovaj post, a moze i PM.

poz

Postoje dve vrste smetnji, od samog računara i od kablovske. Ako je ovo drugo, onda @Markidjani nema šta da se raspituješ o tome, napisao sam u jednoj drugoj temi da je ćale od drugara otišao u SBB i dosađivao im dok mu nisu dali galvanski razdelnik, što su po zakonu dužni da urade. Zovi im inspekciju u suprotnom, iznenadićeš se kako to danas (začudo) funkcioniše.

Postoje dve vrste smetnji, od samog računara i od kablovske. Ako je ovo drugo, onda @Markidjani nema šta da se raspituješ o tome, napisao sam u jednoj drugoj temi da je ćale od drugara otišao u SBB i dosađivao im dok mu nisu dali galvanski razdelnik, što su po zakonu dužni da urade. Zovi im inspekciju u suprotnom, iznenadićeš se kako to danas (začudo) funkcioniše.

OK, ti si prva potvrda za tako nesto i hvala ti za to. Zanimljivo je sto toliko cesto menjaju signal (tacnije, opterecenje), da mi danas relativno dobro radi sa normalnim ukljucenjem u dekoder. Juce sam ih pitao za galvanski razdelnik, ne zna lik za to. Ali zato je moja devojka vec 10ak puta pravila takvu frku i dizala takvu prasinu da je sve uspela da resava. Vec vidim posle praznika jos jednu frcicu🙂 Hvala druze i poz

Ja imam pomenutu tv karticu i externu zvucnu.
Problem je sto nemam zvuk, pvr1 imam sliku dok pvr2(valjda se tako zove onaj program sto ide uz tv. karticu) odbija da radi.
Ima li resenja?

Ej, ja sam resio instalacijom novih drajvera za integrisanu zvucnu.
Vidim da imas istu plocu kao ja. To bi moglo da bude resenje.

Zanimljiva novost/resenje za sve kod sbb-a

Evo malopre su mi bili likovi iz sbb-a. Imali su sa sobom galvanski razdelnik. Promenili su 2 razdelnika, plus su probali sa mojim starim, znaci probali su razne varijante sa 3 razdelnika, i slika je jedino sa galvanskim bila JEDVA bolja, mozda 5-10%. A pazite sad ovo, ovo je prva ekipa (bile su 3 u vezi signala, nevezano samo od D3) kojoj je palo na pamet da SMANJI signal! Kod mene je jacina 85db. Sad je oko 20db!! Slika mi je sa smetnjama od oko 80% (horizontalne linije itd) spala na maltene 0% smetnji, a preostalih oko 5% su sitne linije koje su do mene. To znam ja, nisu mi oni to rekli. I jos mi samo fali da tv kartu povezem sa dekoderom preko cinceva (sad je preko nekog crnog, valjda rf kabla). A ja jos zapeo da mi pojacaju signal...Nadam se da ce ovo nekome pomoci🙂

Poz

Evo da ponovo reaktiviram temu, vidim da se o ovome dosta pisalo ali da pitam, nabavio sam Expert kartu, sve sam (jedva) uspeo da namestim da radi, međutim slika je jako loša, i pri tome stvarno tako mislim:
aaa.jpg
a ovo je otprilike ''najbolji'' kanal
bbb.jpg
Imam spliter (marke 'Konig') 1-na-3, sa njega ide kabl na TV u drugu sobu, na kablovski modem, i treći je ovaj što sam doveo na TV kartu.
Ako išta znači otišao sam na Webstar sajt i saznao da je jačina signala na modemu 40dB.
E sad ne znam da li je kod mene ovaj problem sa uzemljenjem, što se pričalo ovde, ako jeste šta da radim? Ili da idem u SBB i kukam za taj galvanski razdelnik?
Ne prodaje mi se karta zato što vidim da je ispravna, imam i zvuk, i daljinski radi perfektno (i to još onaj noviji, crni model) pa ako imate neki predlog zahvalan sam

Meni ovo deluje kao da nisi dobro kablove povezao. Proveri jos jednom kabl od i do splitera.

Bio si u pravu, ponekad je najjednostavnije rešenje ono na koje nikada ne bih pomislio..
Evo sada 2 screena, pa ako bi mogao neki vlasnik expert karte da uporedi sa svojima, čisto da vidim da li je to to ili može i bolje.
bb2.jpg
bb3.jpg

Poslednja izmena:
To je to manje-vise, tesko da moze bolje. Mrzi me sad da pravim screen, kod mene je odprilike isto, splitter je sa 1 na 2 pa su gubici manji, ali je kabl od splittera do kartice poprilicno dugacak (reda 25m) pa izadje na isto.

Nazad
Vrh Dno