Šta je novo?

Frontier ili LC

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Znam da ima dosta toga napisanog na ovu temu ali nisam uspeo da izvučem zaključak koji bi mi pomogao u vezi izbora. Imam Frontier 400W napajanje kod kojeg me zezaju loši kontakti i odlučio sam da ga promenim. Dvoumim se da li da ponovo uzmem Frontier od 400, 500 W (stvarnih ili nestvarnih nebitno, ali je mašina do sada lepo radila) ili LC Power od 420W?

@voodoons

Stari Frontier je bio OK u svojoj klasi.Kod mene i par drugara u starim masinama imamo jos "zive" primerke od pre par godina i retko kad smo imali problema.
Primerci koji su "crkli" nisu sa sobom povukli ostale komponente.

I jedan i drugi su krsh. Da ste kacili neke komponente koje mogu povući malo više struje, videli bi drugačijim očima..

Ok je to. Šta si furao na njemu? Socket A - Palomino, 512MB DDR1, 6200.. Dajte, neko će dobiti pogrešan utisak, kupiće, spržiće a posle će da kaže "pa rekli su mi ti-i-ti da je to ok"

Mom prijatelju je otišao jedan frontier posle 13 meseci korišćenja, koje je bilo jako mizerno.. I to je crklo tako što je zaribao ventilator na njemu i pregrejalo se i crklo.. Kad sam izvadiop vent, jedva sam rukom mogao da ga pokrenem.. Podmazao ga i radi, ali vent, ne napajanje... Ko zna, da ga je koristio češće, možda vent ne bi zaribao i možda bi idanas šljakalo to vrsno napajanje.. :p:D:p

Suba, Froniter je bio i ostao krs, kao i ostala napajanja te klase tipa KME, ANS, JNC... Dobro je sto ti nisi imao problema sa njim, ali sigurno nisi imao neke vece potrosace, a mozda si dobio za nijansu bolji primerak, ali statisticki gledano, to nema znacaja i nemoj tako da dajes savete jer neko stvarno moze da pomisli da su OK napajanja.

To su jednostavno neuporediva napajanja

Znam da ima dosta toga napisanog na ovu temu ali nisam uspeo da izvučem zaključak koji bi mi pomogao u vezi izbora. Imam Frontier 400W napajanje kod kojeg me zezaju loši kontakti i odlučio sam da ga promenim. Dvoumim se da li da ponovo uzmem Frontier od 400, 500 W (stvarnih ili nestvarnih nebitno, ali je mašina do sada lepo radila) ili LC Power od 420W?

Frontier; MS Industrial; Codegen; Blueberry, a da ne spominjem KME i JNC nemogu da se porede uopste sa LC. Jednostavno ni jedno nema PFC, dok ga osnovni model LC420H ima. A za jace modele da i ne raspravljamo...

Daj laca, nemo' se vredjati :d
Ajmo svi sad uglas, LC, LC:wall:

U ovom slučaju naravno da je LC, niko ko iole malo bolje poznaje napajanja neće dati glas Frontieru u ovom slučaju pa makar i bio hater LC-a..

Suba, Froniter je bio i ostao krs, kao i ostala napajanja te klase tipa KME, ANS, JNC... Dobro je sto ti nisi imao problema sa njim, ali sigurno nisi imao neke vece potrosace, a mozda si dobio za nijansu bolji primerak, ali statisticki gledano, to nema znacaja i nemoj tako da dajes savete jer neko stvarno moze da pomisli da su OK napajanja.

Nikad nisam rekao da je dobar, uvek sam za to da se pazari brendirano napajanje...Mislim mozda je mene i malo "usralo" eto, uglavnom nisam imao nikakvih problema.U principu napajanje je furalo Intel 3.0(32bitni) 512rama,8600gt,2x160gb. Al opet kazem, uvek sa za to da se pazari napajanje od negog dobrog proizvodjaca, jer zlo vreba iza svakog coska, a sr**e desi se uglavnom kad ga najmanje ocekujemo ...

Poslednja izmena:
@voodoons

Bilo koje napajanje koje se prodavalo i koje se sada prodaje kao Frontier je 10-ak €,LC je bar 20€ - znaci nisu niti ce ikada biti ista klasa.

Inace stari Frontier 400W vec vise od godinu dana kod drugara tera
masinu sa Athlon X2 4200+,1GB RAM-a,ATI 2600,TV karticom....

Drago mi je, nadam se da će ga služiti još sto godina.... I ja bih drža frontier da mi ne znače one druge komponente koje imam unutra.. Naravno, ni UPS tada ne bih koristio..
Jedna stvar, 10 i 20e jesu ista klasa..
Da je u pitanju 10-20e i 50e, e to već nisu iste klase.
Što se tiče ova dva, nisu iste klase isključivo zbog proizvodjača istih.
LC kao proizvodjač će uvek dati tačnije informacije šta ustvari nudi napajanje... Ono što ti Frontier napiše za struje na granama, možeš u vodu baciti.. Ili okačiti nekoj mački o rep ako više odgovara.
Oni koji smatraju Frontier za neka napajanja, ok, ali molim da ga ne preporučuju drugima sa rečima "eno mom prijatelju radi već x godina, sve ok" jer to jednostavno ne pije vodu..

Nazad
Vrh Dno