Šta je novo?

i7 920 + 4870 CF playing on air

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Bang for buck ultimate rig
Test setup:
Gigabyte EX58-UD4P ~240e
i7 920 ~280
Titan Finrer ~38e
3x1GB Transcend DDR3 1333 ~50e
2xSapphire 4870 512MB ~340e
powered by Corsair HX620
Antec 900

za pochetak

Fino fino ; )

Jel si ti to skroz preshao na i7 ili : )

Moram josh ovo da te pitam i iskreno odgovori tj gledaj da budesh shto manje pristrasan. Koliki si zaista pomak osetio u odnosu na E8200. Generalno gledajucji shta si sve radio sa njim i sada na i7 ?

Sve sam nekako blizu da i ja prelomim i da predjem [ imam neku varijantu za plochu] pa mi osim brojki znache i lichan dozhivljaj.

:wave:

Fino fino ; )

Jel si ti to skroz preshao na i7 ili : )

Moram josh ovo da te pitam i iskreno odgovori tj gledaj da budesh shto manje pristrasan. Koliki si zaista pomak osetio u odnosu na E8200. Generalno gledajucji shta si sve radio sa njim i sada na i7 ?

Sve sam nekako blizu da i ja prelomim i da predjem [ imam neku varijantu za plochu] pa mi osim brojki znache i lichan dozhivljaj.

Nikad ja nisam definitivno na nechemu :d niti sam pristrasan, volim da testiram i to je to :)
Prvo, e8200 sam imao daaavno, a e8400 e0 sam maltretirao dugo pre fenoma dvojke
Generalno gledano ovo je zaista monstrum ali u svakom pogledu, jednostavno unishtava i primeti se razlika pochev od uchitavanja windowsa, preko winrara, video kompresija pa do nenormalno dobrog skaliranja sa vishe karti,
zanimljivo je bilo klokovati ga, skoro identichno kao i amd, tj phenom :D
ako planirash jednu grafichku i ne radish nishta na kompu sem shto malko surfash, slushash muziku i odigrash po neku igru onda se nikako ne isplati.
Za svaki dan moze da se nashteluje na oko 4-4.1ghz (sa i bez ht-a) sa naravno dobrim kulerom i dobrom plochom :)
Btw primetio sam razliku i sa lepo kloknutim fenomom u odnosu na e8xxx, ali ovo je zaista....mmmm...very fast :-devil-:

evo 3Dmark 06, 8xaa i 16af 1680x1050 rez

Test setup:
Gigabyte EX58-UD4P ~240e
i7 920 ~280
Titan Finrer ~38e
powered by Corsair HX620
Antec 900

za pochetak

Cool skor! Maestro :type:

^Aj pod Vistom izvrti CrysisWarhead 1280x1024 i 1680x1050 sa maksimalnim podesavanjima bez i sa AAx2, naravno DX10, izvrti i pod XP ako nemas vistu, naravno sve to ako te ne mrzi:)

zahebao mi je neshto warhead bench tul, sad kad kliknem na exe od krize, pushta mi stalno timedemo, a tul izbacuje greshku, umoran sam, pa cu probati sutra ponovo :)
btw imam i vistu i xp, odradicu sve, ako josh neko ima neki predlog shta da izvrtim neka kaze.

Mene ovo zanima cisto radi poredjenja u odnosu na GTX260c216 SLI u odnosu na relativno slicne karte po performansam na istoj masini samo sto je u pitanju CF. Da ne dodje do zabune, ja imam GTX260 SLI na slicnoj masini kao sto je tvoja naj novija igracka:)

samo ce biti jedan problemchic. 3gb rama je malo za vistu i warhead @veryhigh :)
al nema veze izvrtecu i na xp-u i na visti. ono shto sam zakljuchio je da CF mnooogo bolje skalira od sli-a,70-90%, izuzetno zaista.

u xp-u radi sve kako treba. samo su skorovi vishe nego jadni :)
1680 noaa veryhigh 47fps
1680 2xaa veryhigh 31fps
1280 noaa veryhigh 55fps
1280 2xaa veryhigh 42fps

a 1680 16xaa, 16xaf veryhigh 31fps???

a ti nesho, shmekeru, aj izvrti meni za dushu jedan mark06 u maxu sve, bash me zanima. znachi 1680, 8xaa i 16af

Poslednja izmena:
@demios
Evo par slicica za tebe:)
Inace SLI je konfigurisan tako da mi je druga karta u PCI-e 8x slotu, treba mi jedan PCI slot pa je zbog toga tako a dobro je sto se karte manje greju kada ima prostora izmedju njih. Zanimljiva stvar je da nema nikakve razlike u performansama, merio sam i probao svim mogucim test programima:)
06 GTX260 SLI.JPGVantage 4ghz 21172 SLI.jpgCrysisW sve rezolucije Clock24-7 SLI.jpg

Evo i moj skromni doprinos.Clockovi karte za svaki dan (ima lufta ohahaj..;) )
Setovanja 16X AF,8X AA,1920X1200 znaci sve na Full!

Prilozi

• 3D Mark 2006 Full.png
    3D Mark 2006 Full.png
    291.3 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
damn!
nice scores za obojicu :)
moj nije ovakav warhead bench, neki je bangavi, cu da nadjem taki ki tvoj
ajde natezite to josh malo, tj do kraja, da vidim te opasne cifre, i cpu-ove i gpu-ove. Mada, necu vam verovati ovako samo SS, bez videa sa vama, mashinama i celom familijom pored, sa otvorenim pasoshima + 10 svedoka, necu vam verovati :D

damn!
nice scores za obojicu :)
moj nije ovakav warhead bench, neki je bangavi, cu da nadjem taki ki tvoj
ajde natezite to josh malo, tj do kraja, da vidim te opasne cifre, i cpu-ove i gpu-ove. Mada, necu vam verovati ovako samo SS, bez videa sa vama, mashinama i celom familijom pored, sa otvorenim pasoshima + 10 svedoka, necu vam verovati :D

Ma nista ne brini,bas u nedelju mi stize cela studijska oprema za snimanje za moje licno testiranje.Znaci full Sony Movie Production Pictures:D

@nikolas61
Tnx
Memu uzeh u VipHousu, uzeo sam bio izgleda poslednja tri shtapica u zemlji. i u pitanju je najobichniji trandza 1333, platih 4560din sva tri shtapa. a ako pitash u vezi onog bolesnog protoka u everestu, za to je zaslushan klok NB-a tj uncore-a na 4GHz, na 3.8 i nize je i dosta nizi protok. ali naravno nestabilno za prajmovanje.
Bios je F7a nisam ga ni dirao, tako doshao na njoj.
btw shta si uradio za plochu?

@pcbeast
LOL :)

BTW ne mogu da verujem da me niko nije pitao za kuler, titan ubija za te parice, delje vendettu 2, univerzalan je za sve sokete, a i super radi kontrola obrtaja, tj bash je tih (subjektivni utisak)

Test setup:
Gigabyte EX58-UD4P ~240e
i7 920 ~280
Titan Finrer ~38e