Šta je novo?

Intel Core2Quad 9550 + ...

Zile_le

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2007
Poena
319
Ovih dana idem malo u kupovinu, uzecu Intel Core2Quad 9550 ali mi je potrebna i nova maticna pa razmisljam da uzmem neku iz serije Asus P5Q.., koja bi ploca bila pogodna za ovaj procesor da radi na DDR2? Hocu i novi kuler da uzmem pa i to mozete da predlozite imate 180 € na raspolaganju :d pa pucajte 😉

Imaš DFI LanParty X48 ploče za te novce. Ali je to jako neisplativa kupovina, ja bih pre nategao još para i uzeo Core i7 920 (jedva da je skuplji od Q9550), Gigabyte EX58-DS4 (ima je u jednoj radnji za 175€) i neku DDR3 memoriju (poželjno OCZ Gold 3x2GB 1600MHz ~ 125€). Dobijaš mnogo jaču mašinu za stotinak evra doplate.

Dakle, moj predlog je ili nova generacija procesora u kombinaciji koju sam naveo ili neka jeftinija ploča za socket 775 koja bi podjednako dobro vršila posao kao neka od 180€ (osim ako ne ideš na neki ekstremni OC). Recimo DFI Blood Iron P45-T2RS za oko 100€ ili nešto skuplja DFI LanParty P45-T2RS DarK.

:wave:

Ja sam mislio da kupim i kuler i plocu za 180€ a mozda i ostane nesto za ram, sa i7 ce mi izaci mnogo skuplje jer su sve komponente dosta skuplje mada videcu kako se krecu cene, hvala na predlogu u svakom slucaju pozz

Pa za koliko ti mislis da kupis taj quad? Mislim da ti posle njega nece puno ostati za plocu a kuler is no way Pedro 😉

Ovih dana idem malo u kupovinu, uzecu Intel Core2Quad 9550 ali mi je potrebna i nova maticna pa razmisljam da uzmem neku iz serije Asus P5Q.., koja bi ploca bila pogodna za ovaj procesor da radi na DDR2? Hocu i novi kuler da uzmem pa i to mozete da predlozite imate 180 € na raspolaganju :d pa pucajte 😉

vidi P5Q-E i mozes neku Vendetu 2 - napokon su stigle.
Nije ih bilo par meseci ali sad ih ima.
Mada su cene malo skocile u odnosu na ranije ali sta da se radi.
:type:

Evo ja sam drugaru pre neki dan kod Joke uzeo, tj posavetovao sam mu da pazari moju plochu P5Q-E i Q9400. Sabio je 8gb crnih dragana i za sada sve funkcionishe flawless.
Za 24/7 i za relativno pristojan OC, sve pohvale za P5Q-E plochu koja je u sushtini "ista" kao P5Q-PRO samo shto ima hladjenje od De Lux koji je ipak znatno skuplji.

=)

Sto znaci mozes da uzmesh P5Q-E 12.460 din. ThermalRight Ultra 120A Heatsink Cena: 3.900 din. To bi trebalo da bude znachi oko 172e ...

ne mozhesh da pogreshish nikako !

Poslednja izmena:
Definitivno naj bolja ploca za Q9550 i OC. istog je Gigabyte GA-EP45-UD3P, pogledaj malo po netu. :wave:
Cena je oko 130 eura tako da ostaje kinta i za bas dobar kuler.

Poslednja izmena:
Pike si to ponovio sa q9550, poteraj to na 4Ghz, sta bre 3600 ovo ono. :d

Pocinje da se podgreva formulica aaaaa? :wave:

Neko ti je vec predlozio i7 i ja podrzavam taj predlog.
Takva konbinacija ima cenu sa memoriskim modulima 1333mhz + Ploca + i7920 = 480e
P5Q pro + 4gb 800mhz + Q9550 = 395e
Nije neka razlika u ceni ali je zato poprilicna razlika u performansama u zavisnosti od toga cemu ce ti sluziti masina i neces jedno poduze vreme morati nista da menjas🙂
I7 platforma ima dosta sitnih i krupnih prednosti u odnosu na predhodnu generaciju, meni se najvise svidja to sto prilikom overkloka ne moram da hladim dodatnim ventilatorima cipset na ploci, koliko god da klokujes procesor ploca je mlaka, ok 40c pokazuju senzori ali na dodir hladnjaci na ploci su mlaki🙂

Pike si to ponovio sa q9550, poteraj to na 4Ghz, sta bre 3600 ovo ono. :d

Pocinje da se podgreva formulica aaaaa? :wave:

Poterao bih ga ja i na 4.2 GHz ali hebena formulica ne moze sa quadom ni 450 FSB, preko 425 trazi neke bolesne napone, a sa C2D mogla je ladno 470. Proc. obecava, na 3.6 GHz radi na 1.184 V mozda moze cak i manje mrzi me da cackam. Ozbiljno sam zainteresovan za ovog Gigabyte GA-EP45-UD3P imam cak i ponudu da zamenim Maximusa za ovu plocu bez doplate, ali me i mrzi da se zezam, nisam pametan sta da radim.

Poslednja izmena:
Poterao bih ga ja i na 4.2 GHz ali hebena formulica ne moze sa quadom ni 450 FSB, preko 425 trazi neke bolesne napone, a sa C2D mogla je ladno 470. Proc. obecava, na 3.6 GHz radi na 1.184 V mozda moze cak i manje mrzi me da cackam. Ozbiljno sam zainteresovan za ovog Gigabyte GA-EP45-UD3P imam cak i ponudu da zamenim Maximusa za ovu plocu bez doplate, ali me i mrzi da se zezam, nisam pametan sta da radim.

Nasviraj te napone za NB i da vidis kako hoce..Ja sam par Formilica probao plus cu se nadovezati na kolegu koji je desetine formulica probao i isto nam je iskustvo.Stabilni FSB sa Qaudom se krece negde od 470-475 FSB.Znaci moze i tvoja samo sto to nisi prestelovao kako treba.Ako se plasis temperatura stavi neki fan da duva u NB i zavrsio si posao.Greota na 3.6 Ghz kad moze najmanje na 3.8 Ghz + .
P.S.Imas jos SE verziju..Pa ovo place za jednim dobrim vodenim sistemom.:wc:

Poslednja izmena:
Ja imam recimo slican problem, razmisljam se izmedju Asus P5Q-E i Gigabyte GA-EP45-UD3P, samo sto bi isao E8400 na plocu uz dobar OC.Ajde neki tips, ali sa obrazlozenjem ...

Poslednja izmena:
LIchno bih otishao na P5Q-E, video sam je na delu, sa E8400 opustencija 530FSB za svaki dan. 🙂
Gigabyte nije losha takodje, mada sam ja tu malo subjektivan, nikada mi se nije svidjala njihova koncepcija, ni bios-a a ni layout-a na samoj plochi, o izgledu da ne govorim.
U svakom sluchaju, nemash greshke bilo koju da uzmesh. :wave:

edit: ako jurish plochu za C2D, moj savet ti je DFI P45 T2RS, moze i + varijanta, za nijansu je jeftinija od ove dve, a radi mnogo bolje. 🙂

Poslednja izmena:
Drugari, zaboravite x38, x48 za c2q, lepo se pazari p45 (asus, DFI) i ne razmislja se mnogo ...

Ko hoce da se upusti u OC malo detaljnije, neka pazari DFI LP DK P45-T2RS+ (licno isao sa c2q q9550 na 4.2 stable, nb ladan ko zmija, dok je na npr X38-48 60+ stepeni ...)
Ko hoce manje da se zeza i zateze masinu neka pazari Asus P5Q deluxe ... (takodje ploca fenomenalna, najstabilnije voltaze od svih sa kojima sam imao posla, promenio sam na njoj tri procesora, izuzetno laka za rad, pravo uzivanje)

E sad da jes jes, ASUS nema dusu kao DFI, po performansama su jako slicne, ja bih uzeo Asus-a definitivno, u kominaciji sa AxeRamom i npr Xigmatek kulerom, DarkNight ja tatalno ekstra, naravno mislim da je to tu negde u rangu tih 180 eura sa pocetka teme ...

Poslednja izmena:
evo mene posle nekoliko dana 😀
Pa za koliko ti mislis da kupis taj quad? Mislim da ti posle njega nece puno ostati za plocu a kuler is no way Pedro
imam ja para za procesor ali pitam samo za plocu koja je najbolje resenje, a posto sam se odlucio(hocu reci primoran 😀) za q9550 mozda i uzmem ram 4 GB OCZ a kuler kasnije, posto za i7 tesko da mogu da izvucem novac :d.
Kao sto je Angelos reko'
Koristio sam asus 10 god tako da se ne poznajem gigabyte serije....
ne bas 10 ali 7 koristio sam samo asus tako da i ne bi bas da menjam, kao i vecina tako i ja na sta se navikne to mu je i najbolje 😀, i koju bi vi preporucili plocu od Asus-ove P5Q serije?

hehe pa evo trenutno sam u pregovorima za i7 ako mogu da izvucem novac, ako uspem uzimam i7 920, asus P6T deluxe, OCZ 3*2 GB DDR3, nadam se da ce da bude uspesno pregovaranje :d

Nazad
Vrh Dno