Šta je novo?

Diamond - koji rom koristite i zashto?

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Pitanje je veoma jednsotavno. Koji vam se najbolje pokazao? Pokushavam da nadjem odgovarajuci za sebe :) Jasno mi je da ne postoji "najboji", jer uglavnom svaki ima svoje prednosti i mane.

Vidim da ti niko nije odgovorio, a šteta da ovo potone...
Nemam Diamond, pa se nisam igrao sa njim, i nemam iskustva sa njegovim ROM-ovima.
Ako je tvoj, i ako imaš vremena, igraj se, flešuj, brzo ćeš naći koji ti kuvar najviše odgovara, pa ćeš pratiti njegov rad.
Ima perioda kada novi build-ovi dolaze toliko često, da ne uspeš da ispratiš, nikako...

Imao sam ja i ranije wm tlefone i dobro sam upoznat sa svi tim nego sam chisto hteo da rezimiramo neka iskustva :) Hvala na preporuci u svakom sluchaju.

Ispostavilo se a za diamonda ima toliko romova da je prosto nemoguce probati ih sve :) Za one koji su neodlucni: probao sam nekoliko romova i za moje potrebe najbolje se pokazao Shaks.Pv4.0_12MbPP_FULL. Zauzece memorije je super (posle podesavanja i sredjivanja 65% kada je ukljuchen TF3D), sto je super kada se u obzir uzme da kod vecine romova ide u proseku na 85%. Sve radi super brzo. Inace sam modifikovao i TF3D (uklonio neke tabove, promenio default programe i tako to), pa se ispostavlja da je TF3D veoma upotrebljiv kada se prilagodi potrebama :) Uz sve ovo, telefon leti i ja sam ovim romom prezadovoljan.

Ne budite lenji, pishite vasha iskustva!

Dosta veliki Page Pool. Jel to uobičajeno kod Diamond-a?

Diamond, mislis na HTC?

OT:
Kako ti sljaka? Ja planiram da uzmem za sebe jedan u USA, prilicno je jeftin...Ali sam vec na nekoliko mesta procitao da prilicno laguje...

A pride me nervira sto nema standardan 3.5 jack...

Postoje romovi koji mogu da promene PP i to nije problem. Diamondi sa kojima sam ja ranije radio su mi bili prespori i mislio sam da cu odmah skloniti TouchFlo. Ipak, kada je doshao moj i kada sam mu stavio pravi rom i modifikovao sve kako treba poleteo je. U principu sam za sada zadovoljan...

Pa ne staviti kuvani ROM na bilo koji HTC uredjaj je stvarno greska. Em su mnogo bolji od fabrickih, em su sjajno optimizovani i jos imaju gomilu alata.

Postoje romovi koji mogu da promene PP i to nije problem. Diamondi sa kojima sam ja ranije radio su mi bili prespori i mislio sam da cu odmah skloniti TouchFlo. Ipak, kada je doshao moj i kada sam mu stavio pravi rom i modifikovao sve kako treba poleteo je. U principu sam za sada zadovoljan...

Za to znam. Veličina PP se lako menja, pre flešovanja. Nego, pitam te da li je uobičajeno da kuvari za Diamond stavljaju 12MB PP? Ili je ovaj među većim?

Kod diamond pod obavezno "cooked" rom, jer su fabricki losi, jedino mozda poslednji orange. Tesko je izabrati Diamond rom jer je masovan device i ima puno kuvara...

Preporucujem Cloudy 1.1...od proverenog kuvara :)

E i ja sam stao na Shaks. P v4.10 i zadovoljan sam...

Pre ovoga je bio Macadam poslednja verzija i ono je strasno,pun je bugova,a najvishe me nerviralo to shto kod koji sluzi da se iskljuci manila rotate nije ok napisan i onda mora uvek da bude manila rotate on shto mi ne treba ni za ***** :)

Koristio sam Nataly 2.0 i on je bio super samo me smorio pa sam ga menjao,a kada sam uzeo fon na njemu je bio Dutty isto sve pohvale!

Shaks i Dutty bash dosta hvale na xda...
Sada sam na Shaks 4.10 sa 10Mb PP.

Koliko vam prosecno traje baterija sa ovim skuvanim romovima?

Svasta sam probao na raznim HTC-ovima, Dutty-jevi ROM-ovi bez dileme najbolji

Duttyjev je odlican, super optimizovan, malo manje saren od drugih ali extra radi.

A da li koristite 6.1 ili 6.5 na diamondu ?:)

Poslednja izmena:
6.1 jer mi se 6.5 jednostavno ne svidja. Pre nekog vremena sam preshao na novi rom Gen.Y. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=521941 Zasniva se na Nataly kuhinji i odlichan je. Ima i TF3D2 i josh dosta stvari sa Diamonda2, i sve radi kao podmazano. Trenutno istrazujem malo i SPB MS pa sam iskljuchio TF3D2 i fon radi savrsheno. Svaka preporuka.

A ja mislio da sam ja jedini kome se 6.5 ne sviđa...
Jeste da mu nisam dao mnogo šanse da se dokaže, ali to je samo zato što mi je od prvog momenta bio potpuno neupotrebljiv...

A meni se nikako ne svidja 6.1 iako koristim spb shell ponekad ulazim u fabricki settings i nervira me to nezgodno skrolovanje koje je napravljeno samo za stylus i svidja mi se onaj popup menu od wm 6.5. Od wm 6.1 jedino Gen.Y mi se svidja ali nije jos finalna verzija sa TF3D2, autor kaze da ce biti ovog meseca.

Od wm6.5 po meni najbolji je BsB 6.5M Black koji ima 62mb slobodnog RAM-a i bas lepo radi, njega i koristim. Za one koje koriste manillu mogu da je instaliraju dopunski jer je izbacena iz rom-a.
Od ostalih 6.5 romova i EnergyROM Series "Magic" je vredan paznje ako hocete stvarno lep rom samo sto guta memoriju.

Jedno laičko pitanje. Kako se instalira rom (koliko je komplikovano i dali može nešto da se zezne) i kada se instalira novi rom dali se gube kontakti, appointmenti, to do lista, podešavanja itd... Od skoro imam HTC Touch HD i do sada se nisam bavio romovima, pa mi je svaki savet dobrodošao (na primer koji romovi važe za najbolje). Probao sam SPB MS, ali nisam bio oduševljen, a praznio mi je bateriju kao lud.

Gubi se naravno sve, ali ima i nekoliko aplikacija za backup pa upgrade prolazi prilicno bezbolno. Sto se tice kontakata i appointmenta, uradis sinhronizaciju pre upgrade-a ROM-a, posle toga opet - i sve je na svom mestu

Dutty-jevi, za HD je 3.9XT poslednji a tu je i R4 sa Win 6.5 - ono sto ja volim kod njegovih radova jeste sto manje polaze na dizajnerske momente a vise da stvar radi kako treba. Da ne pominjem to sto je uvek on taj koji implementira nove mogucnosti

@radar
Raspitaj se prvo na xda koji hard SPL da ubacis pa posle radio i rom.

Tesko da ti je SPB MS praznio bateriju, najverovatnije je od neceg drugog, ja na dva telefona sam ga koristio, a koristim ga i dalje i nema razlike u potrosnji baterije sa ili bez SPB MS.

Poslednja izmena:
Bateriju zna nenormalno da prazni S2U2...

U zadnje vreme poceli su neke graficke izmene u novim verzijama wm 6.5 da bi bio vise finger friendly os, ali dosta je bagovit pa sam trazio neki stabilan rom i saslusao vas.
Ubacio sam Shaks.P v4.30 (wm 6.1) i stvarno lepo radi.
Jedini problem. ako je to moguce nazvati problemom, kada dobijem novi sms ja ponekad otvorim notifications i kada kliknem na New SMS ne otvara mi novi sms.
Da li to treba tako da bude?

Prilozi

• ScreenShot1.Png
    ScreenShot1.Png
    90.9 KB · Pregleda: 79
Iskljucio sam taj novi HTC Notification Manager
Nasao sam ovo resenje:
"in the registry, go to HKLM\Services\NOTIFICATIONMANAGER and change the "Dll" value to "NotificationManager.dll.bak", then soft-reset."

Poslednja izmena:
Gen.Y D2 R2 - najbolji :)

U pitanju je WM6.1. U googlu ukucaj "Gen.Y diamond rom" i nacicesh ga. Nudi sve i svashta, od fancy stvari tu je TF3D2.1 (koji ja iskljuchujem) :) Inache rom je vrlo dobro utegnut, odlichne performanse, veoma brz. Ovo je verzija 2, tako da ima nekih manjih bagova, ali nishta strashno. Verovatno ce uskoro biti ispeglano.

Probao sam svasta ali sam na kraju napravio izbor i ostavio Gen.Y D2 R1.25. Lepo radi, ne zakucava kao original rom (kod koga se desavalo da mu se zakuca onaj tmail.exe ili ono za poruke... retko ali se desavalo)

Jedino me nervira sto nemam tab Programs, vec je gore u start meniju, no dobro, navikao sam se vec na to.

Dobar je i Energies, samo me je kod njega nerviralo opera koja nije radila kako treba - zakucavala zbog memorije i zezala sa GPRS-om. I iGo me je zezao, zato sam odustao. Pohvalno za njega je jako dobro tweak-ovan touch, pa je sve moguce uraditi prstom bez imalo muke

1. Izashao je novi Gen.Y
2. Imash na istom mestu i cab koji postavlja normalan start i programs tab u isto vreme ;)

kako iskljucis tf3d 2.1 ?

Vrh Dno