Šta je novo?

Pomoc oko samsunga t200

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Dakle, monitor je t200, i imam jedan problem. Skoro sam promenio monitor presao sam na tft, i ne mogu (citaj, ne znam) da podesim boje, ili sta god je vec u pitanju.
Startovao sam fotoshop, i video da je boja koju ja vidim zuckasto, u stvari bela. Kako to da resim:crash:

Nikako ;). Problem svih monitora sa TN panelom.
Za fotoshop koristi CRT monitor :p, ili TFT sa PVA panelom koji kostaju 2x skuplje od slicnih sa TN panelom.

Da se razumemo, ja imam T220 i boje su predivne, ali TN monitori nisu namenjeni radu u fotoshopu i slicnim programima, zato sto boja na monitoru odstupa od one koja izadje otspampana na papiru.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, znaci to je to, ako hoces kvalitetnu sliku, moras da se izujes:zgran:, kao i nekada za dobar crt. A jos jedno pitanjce, posto sam nov na polju lcd monitora, ovaj t200 ima stelovanje, "auto adjust", i kada ga pritisnem monitor mi kaze "Not availabile". Ako znas zasto, HELP please.:crash:

Jesi li instalirao drajver za monitor ?

Poslednja izmena:
"Auto adjust" služi za podešavanje analogno/digitalne konverzije. Ako si monitor povezao preko DVI-a, onda te konverzije nema.

i ja danas uzeo T200, i stvarno su boje prelepe i dinamicne, ali ono sto meni za sada bode oci je to sto mi je sve nekako sitno i premalo :(
ja sam pre ovog imao 17" CRT, i sada kada sam sve namestio kao sto pise, sve mi je uzasno sitno... jel' postoji neki nacin da se uveca ili mi ne gine ladna Morava :'(

Desni slick na Desktop, pa na Appearance, pa Effects, pa Use Large Icons.
To ti je da ikonice budu velike. Kada korisits Mozzila Firefox ili Word ili ... drzis CTRL na tastaturi, i onda sa Scroll misem napred zumiras u +, a unazad zumiras u -.

To je nesto osnovno sto se treba podesiti kod velikih monitora, odnosno velikih rezolucija, kao sto je 1680x1050.

Takodje, mozes da izaberes Large DPI u Settings -> Advanced.

Evo ti slike dole:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    60.3 KB · Pregleda: 56
  • 2.JPG
    2.JPG
    91.7 KB · Pregleda: 51
@ Made Of Iron: a jel' da odradim jednu od ove dve stvari koje si mi napisao ili obe?
ja sam pokusao da smanjim rezoluciju i time nekako povecam sve, ali je slika uzasna i razvucena (horizontalno ili vertikalno).
U svakom slucaju, hvala ti puno na savetu!!!

Desni slick na Desktop, pa na Appearance, pa Effects, pa Use Large Icons.
To ti je da ikonice budu velike. Kada korisits Mozzila Firefox ili Word ili ... drzis CTRL na tastaturi, i onda sa Scroll misem napred zumiras u +, a unazad zumiras u -.

To je nesto osnovno sto se treba podesiti kod velikih monitora, odnosno velikih rezolucija, kao sto je 1680x1050.

Takodje, mozes da izaberes Large DPI u Settings -> Advanced.

sve sam odradio kako si reko, jeste veće :)
još sad samo ona sitna podešavanja oko veličine fonta i veličine ikonice, onda brightness, contrast, dinamički kontrast i razne opcije koje sam dobio uz ovaj monitor... :type:
ako imaš još neki savet, rad sam da ga čujem :)

Pa to bi bilo to.
Ja imam 22" monitor, pa mi je ovih 1680x1050 vece nego ista rezolucija kod tvog 20" monitora. Ja dalje nisam nista cackao, jer mi nije trebalo.

Ostaje ti da se naviknes ;).

Pa to bi bilo to.
Ja imam 22" monitor, pa mi je ovih 1680x1050 vece nego ista rezolucija kod tvog 20" monitora. Ja dalje nisam nista cackao, jer mi nije trebalo.

Ostaje ti da se naviknes ;).
hehehe ili to ili 'ladna Morava :wall::wall::wall:

još uvek mi je sve ovo novo i navikavam se na wide monitor, i ne znam kako da sta podesim, ali ok - što se mora, nije teško :d
hvala još jednom Gvozdeni Čoveče

Vrh Dno