Šta je novo?

Sleeve custom build from Pertle!!

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Ok, posle probe na red je dosla prava stvar. Na svakom cosku u gradu imaju likovi koji prodaju pertle raznih bolja. od supljih imate deblje i tanje. deblje su 200 dinara par, tanje 150 mada mozete da se izcenjkate i dobijete cenu. Tanje su one sto vama trebaju. isto tako u radio klubu ima termo skupljajuci buzir.
Odprilike cena svega za ceo mod napajanja i sata kablica je oko 600 dinara.

Evo par slika:

Ima jos par stvari da se odradi, i cable management, ali to cu neki drugi dan.. :p Sad zasto sam napravio temu, kad vec postoji par slicnih, e pa trebalo mi je ravno 8 sati za ovo tako da mislim da zasluzujem jednu..

Poslednja izmena:
mogu ti reci da ovo izgleda odlicno! do duse ja ne bih bas izabrao ovu boju :D svaka cast za trud i mod!

Interesantne ti slike 10 i 11 u albumu.:D
Nego, jel moguce iskoristiti tanje pertle za svaku zicu pojedinacno kod 24 pin kabla?

Da ideja je za svaku pohvau, samo mi je boja malo prejaka.

Moram i ja da primetim da su slike 10 a posebno 11 ,)

nnnn, moram da ti otkrijem jednu čaroliju. Nije ideja da samo presvučeš kablove nego i da odradiš cable management. :)

nnnn, moram da ti otkrijem jednu čaroliju. Nije ideja da samo presvučeš kablove nego i da odradiš cable management. :)

Radi ti cable managment u 4 ujutru :p Krenuo sam oko 6 sati popodne da radim ovo, racunajuci da sam do nekih 10 gotov i oko 11 da izadjem, medjutim ovo se oduzilo do skoro 4 ujutru. :D Fora je sto moram da isecem rupu jednu na kucistu da mogu kablove pozadi da vodim.

@ ilidan Ovo moje kosta 600 dinara a ono 50 evra i to samo sleeve a da ne pricam o ostalim stvarima u kucistu. Sad uz malo vise truda moze da se dobiju mnogo bolji rezlutati, skoro kao murder mod. Ima dosta stvari koje sam provalio kako je bolje, tek kad sam odradio drugacije. npr mnogo me nervira sto mi na 20pinskom konektoru buziri nisu jednakih duzina i isto rasporedjeni, isto tako posle nekoliko pokusaja mnogo bolje ispadne, pokazacu ti prvi sata kablic i zadnji koji sam odradio. :p i svasta jos ima sto je moglo da poboljsa ceo izgled.

Sto se tice oblaganja svakog kablica posebno, pa sto da ne ako se nadju tanje pertle.

A sto se tice bolje, uzeo sam tu zato sto mnogo lepo izgleda pod plavim led svetlom, ili cak UV. Kada se odradi cable managment i stavi neonka izgledace 8)

Poslednja izmena:
Svaka cast za ideju i rad. Pusti illidan-a perfekcionistu, njega je tesko impresionirati :D

Poslednja izmena:
E svaka cast za ovo!!!

Resenje je jako lepo i isplativo, taman za masu da ne baca pare na (sad da ne ispadnem jelte...) neke stvari nepotrebne svima.

I da svaka cast za trud. Pozzz:wave:

s7300341.jpg

Hehe, evo i ja sam pokusao (nestalo mi pertli :p )

ps. gde ima da se kupe u Bg termo buziri ? (od uzih do sirih)

Imas na svakom cosku u gradu, ja sam video, na ulazu u knez, preko puta etf-a, na jos jednom mestu u bulevaru, kod kalenic pijace.. sad ja mislim da za to sto ti hoce( jedna zica po pertli) trebas da uzmes one okrugle tanke. one imaju jezgro koje moze da se izvuce, i taman kad izvuces ostane ti spoja za oblaganje.

cemu skrivanje kablova i sleeve? te dve stvari mi nikako ne idu zajedno....

ako kablovi lepo izgledaju poenta nije da se sakriju iza maticne,nego da se to i vidi :trust:

nego jel su pertle UV reactive? :d

Vidjao sam i takve, ortak ima celo klupko, trenseri se loze na te stvari :D

edit: odgovorio vec nnnn :)

Poslednja izmena:
Jesu UV, ali nemam UV neonku, tek trazim da kupim nema nigde. A znam da su UV jel sam video lika u klubu jednom imao je iste takve pertle na patikama i bas su reaktivne.

pa dobro par kablica nece da smetaju... ja koristim svega 4-5 kablova iz napajanja tako da tesko da ce to da ometa airflow...

nego jel mozes nnnn da postavis neku sliku po mraku? ako su UV odma da kupujem plave pertle :D

Imash srecje, najvecji smor i problem prave "moderne graficke karte" u koje idu 2x6 pin kablovi koji su po prirodi ogrmni debeli i odvratni...to se ne mozhe sakriti nikako.

* mozhe ako i te 2x6pin po na osob sleeve-ujesh ali svejedno to je kapiram pain in the ass tako da ko se bude odluchio za ceo mod i njih cje odraditi inache nema smisla...

Poslednja izmena:
Je l' moguce skinuti konektore za napajanje s-ata uradjaja, pa ih posle vratiti i kako?
Isto pitanje vazi i za konektore na sata kablu.

Poslednja izmena:
Konektori sa napajanja za sata se skidaju veoma lako. Zadnji konektor ima plasticne drzace za svaki kabl. Znaci samo ga sa nr makazicama za nokte malo podignes i izvuces kablic. Onaj u sredini se jos lakse skida, on ima plasticni poklopac koji se ceo skine, i to je to. Samo vii da obelezis kako su bili da znas da vratis.

ala che biti modovanja... :d nestashica pertli
nego, jel, lako mi da skinem sa svih konektora, ali me onaj 24-pinski zayebava. kako s njega skidash? jel i on ima one kao zareze ili ?
josh jednom svaka chast za mod

Sta dalje?
Posto preko ovoga ni jedna pertla koja bi lepo stegla kabel ne moze da predje?

mozes da iseces, pa zalemis. to nije tesko. a mozes i kao ja na sta kablicima, deblje pertle da stavis, pa ih zategnes dobro, i onda lepo legnu..

A kako bi navukao pretlu preko toga? :)
U tome je problem.

Posto nema sanse da seckam kabel pa spajam, preveliko mi je to smaranje.

Pertla je previse malog precnika da bi se navukla preko tog konektora, pa sam trazio resenje za to.
Je l' ti sad jasnije? :)

Vrh Dno