Šta je novo?

P35 vs P43

DarkHorus

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2007
Poena
319
Jednostavno pitanje: imam sansu za zamenu moja P35 za P43 staro za novo gigabajt za gigabajta. nista doplata. ostaje ista memorija sa stare na novu, cpu i grafa. vredi li? oce li se videti na o/c-u / radu / sta ja znam? ISKUSTVA - SAD: !

Ako nemas P45 nisi punokrvni clan P45 druzine, a ti koliko znam ne volis nista sto je umanjeno, iseckano i blokirano :p

A razlika u OC-u?
I mene bas zanima, konkretno izmedju GA-P35-DS3L i P43 ploca.

POZ

Poslednja izmena:
Zbog cega bi P43 bio bolji overkloker od P35, u proseku ?
I ne kapiram sta mozes vise ocekivati od tog procesora, 3,85GHz je puna kapa, ne razumem sta ti tu ploca moze pomoci ?

A razlika u OC-u?
I mene bas zanima, konkretno izmedju GA-P35-DS3L i P43 ploca.

POZ

Imao sam taj GA-P35-DS3L i mogu da ti kazem da se fino clockuje sa njom, malo undervoltuje al ok je, jedino me nervirao onaj mali tupavi kuler na NB koji se grejao ko lud. Sad imam GA-EP35C-DS3R (zamena u garanciji :p) koji ima duplo veci kuler i jedva da je mlak.
Sto se tice razlike izmedju P35 i P43 mislim da nema nikakve razlike u samom chipsetu koje bi se primetile. Da sam na tvom mestu pri odabiru izmedju ploca sa P35 i P43 vise bih gledao na ostatak ploce, recimo hladjenje, naponsku jedinicu ....

Zbog cega bi P43 bio bolji overkloker od P35, u proseku ?
I ne kapiram sta mozes vise ocekivati od tog procesora, 3,85GHz je puna kapa, ne razumem sta ti tu ploca moze pomoci ?

ne ocekujem "vise", ali ni manje. pitanje je VREDI LI? staro da dam za novo. hoce li o/c margina biti "tu negde" ili slabija? pitanje smatram da je na mestu - evo zasto - srednja klasa starog modela vs donja klasa novog modela. ista prica kao npr 3850 vs 4670. zato pitam jer je ovo nesto sto IPAK moze da odgovori samo neko ko je opsezno istestirao obe varijante "kako zakon zapoveda".

hvala svima svakako... ajde da vidimo dalje iskustva

Poslednja izmena:
Ja imam EP43-DS3L ... i sto se tice overclocka... ploca je njesra... P43 je zakucan na max 420 i bilo kakvo dizanje iznad 420 nema sanse da radi....

Tako da ako ti je zbog overclocka... bolje ne uzimaj P43. Ja sam moj C2d 8400 uspeo sa njom max da napucam na 3770 MHz... cak sam posle i malo smanjio clock...

Inace sve ostalo radi savrseno....

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da se drzis svoje P35-ice proverene. Gadno ces se iznervirati ako ti zapadne neki losiji primerak za klok

Ja imam EP43-DS3L ... i sto se tice overclocka... ploca je njesra... P43 je zakucan na max 420 i bilo kakvo dizanje iznad 420 nema sanse da radi....

Tako da ako ti je zbog overclocka... bolje ne uzimaj P43. Ja sam moj C2d 8400 uspeo sa njom max da napucam na 3770 MHz... cak sam posle i malo smanjio clock...

Inace sve ostalo radi savrseno....

e, vidis, to je iskustvo! moj zavrsava na 360 stabilnih. dakle, cak i ako gledam max o/c, opet je P43 jaci. i zaboravih to je GB EP43 DS3L o kojoj pricam.

Jednostavno pitanje: imam sansu za zamenu moja P35 za P43 staro za novo gigabajt za gigabajta. nista doplata. ostaje ista memorija sa stare na novu, cpu i grafa. vredi li? oce li se videti na o/c-u / radu / sta ja znam? ISKUSTVA - SAD: !

imacu privilegiju da biram izmedju par komada :smoke:

Па ако имаш ту привилегију играј се/пробај сам :p За ових скоро 24h већ си могао доћи до одговора :wave:

e, vidis, to je iskustvo! moj zavrsava na 360 stabilnih. dakle, cak i ako gledam max o/c, opet je P43 jaci. i zaboravih to je GB EP43 DS3L o kojoj pricam.
Da nije to ipak do proca?Moja P35-DS3L sa E2180 izvlaci 420MHz FSB.

Da, ali ne moze da proba sa E5200, bice mu isto.

uf... kolko ja vidim bice ono: "who dares that wins!"

Moj e5200 nece da mrdne preko 340, no matter what!

Pre ove ploce imao sam GA-P965-DS3 i rezultat je bio slican, s tim sto sada gonim CPU 11x340 a bilo je 10x340 na prosloj ploci

A jel ima neki razlog sto ne guras 12,5x300MHz, kao recimo ja, il se gadis FSB=300MHz :trust: ?!?

Pa pazi, za svaki dan, namesten mi je na 10.5x333 sto je 3,5ghz@1,25v temp max do 60c
Sve preko toga iziskuje povecanje napona na 1,35v. Npr. 11x340, pa cak i 11x333.

Mali dobitak za toliko povecanje napona. Radi on stabilno i tada, ali uz temperaturu od 66-67c
Ne zelim da cedim suvu drenovinu, dovoljno mi je i 3,5ghz

@DarkHorus:
Definitivno, P45, pa i P43 u sustini mogu mnogo vise, ali uz adekvatan CPU.
e5200 za svojih 60-ak evritja ne moze to da isprati. To neka ide u prilog tvojoj dilemi p43 vs p35

ne ocekujem "vise", ali ni manje. pitanje je VREDI LI? staro da dam za novo. hoce li o/c margina biti "tu negde" ili slabija? pitanje smatram da je na mestu - evo zasto - srednja klasa starog modela vs donja klasa novog modela. ista prica kao npr 3850 vs 4670. zato pitam jer je ovo nesto sto IPAK moze da odgovori samo neko ko je opsezno istestirao obe varijante "kako zakon zapoveda".

hvala svima svakako... ajde da vidimo dalje iskustva

Sam si dao odgovor ...realno da li bi iko ikad normalan zamenio 3850 za 4670...NIKADA!!!

Sta tacno je bagovito kod P45-ice?

Samo zbunjujete coveka. Imace u rukama P35 i P43 ploce i E5200 i E5300 CPU. U svakom slucaju ostavice sebi E5300 i jednu od dve ploce koja se bolje pokaze. Ima prilike da testira i jednu i drugu. Eto, reseno je.

Moj savet ti je da iskulirash prelazak na bilo shta....jer necesh dobiti ni 10-15% brzhu mashinu pa da predjesh i na X48 i na E8600 na 4.0GHz...prelazak na P43 i P45 ni sluchajno..oba chipseta si totalno bagovita!!!

O chemu ti prichash ?? :trust: U kom smislu su P43 i P45 chipsetovi bagoviti ??

on topic:
Nevredi da menjash nishta necesh dobiti... P965 = P35 = P45

:wave:

Nista ne dobijas sa zamenom. P43 nije namenjen za o/c a pitanje je i da ti ponudi P45 sta bi dobio, samo bi se smorio.

hmmm... izgleda da ce biti tako... burazeru ide taj P43. fala svima

Nazad
Vrh Dno