Šta je novo?

Nexus uskoro u Srbiji

Učlanjen(a)
22.03.2008
Poena
319
Jedna lepa vest za sve silent freak-ove. Proizvodi Holandske kompanije Nexus (Kuleri, ventilatori, napajanja...) uskoro će moći da se kupe u Srbiji. Nisu mogli da preciziraju kada će stići na lager kod nas, ali u Hrvatskoj je Nexus već dostupan u maloprodaji.

Poslednja izmena od urednika:
lepa vest... ako nista drugo, bolje izgledaju od noctua ventilatora, mada ptanje je da li su bolji.

A odakle ova vest tj. koliko je pouzdana?

Prilično je pouzdana, dali su iz te firme (da je ne imenujem, mada Astmario već jeste) jedno Nexus napajanje na test jednom našem prilično poznatom sajtu. A i ja sam ih zvao da pitam, ne preciziraju datum ali su rekli do kraja meseca bi trebalo da bude. Videćemo.

Cool onda. Jos samo da vidimo kakve ce biti cene 🙂

I jel ima nekih novosti u vezi Nexus proizvoda kod nas? Ili da ipak davim dugaricu koja zivi u Holandiji da mi naruci ovo http://www.komplett.nl/k/ki.aspx?sku=334036
Jedino nisam bas siguran da ce stati na P5q plocu pored Vendette 2..

Imas nesto slicno kod nas, Tt SpiritII, imam ga ha, ceo od bakra itd. vent mozes skinuti a fino hladi.

Pa znam da ima raznih dobrih resenja za hladjenje NB, al da li su 6evra kao onaj Nexus u Holandiji? 🙂 Znam da ima i Noctua NC-U6 ali kosta 1900din kao i Thermalright HR 05. Ajd pogledacu taj Spirit gde ima i posto je. Evo sad sam malo gledao, kod nas na brzinu nisam nasao. U Nemackoj kosta oko 12-13 znaci kod nas ispod 15evra ga nema pretpostavljam. A pitam se da li ce i stati bilo kakav vislji NB kuler pored Vendette2? Vidim da ti imas Vendettu 2 ali drugu plocu pa ti je NB mozda malo dalje od procesora. Reci mi kako ti stoji Vendetta, jel mu vent duva prema nazad ili prema gore?

Poslednja izmena:
Duva kako ti hoćeš,ali je najrazumnije da duva prema nazad, gde taj vazduh izbacuje drugi vent van kućišta.

p.s. nema svrhe gledati cene tamo negde i očekivati takve iste u Srbiji.

Poslednja izmena:
Duva kako ti hoćeš,ali je najrazumnije da duva prema nazad, gde taj vazduh izbacuje drugi vent van kućišta.

p.s. nema svrhe gledati cene tamo negde i očekivati takve iste u Srbiji.

Pa i meni je logicnije da duva prema nazad, ali mislim da tada ne mogu da montiram nikakav NB kuler koji je vislji od 2-3cm. I onda ako montiram dobar NB kuler i okrenem Vendettu dobijem hladniji chipset a topliji CPU 🙂 .Ma videcu.

Pa znam da ima raznih dobrih resenja za hladjenje NB, al da li su 6evra kao onaj Nexus u Holandiji? 🙂 Znam da ima i Noctua NC-U6 ali kosta 1900din kao i Thermalright HR 05. Ajd pogledacu taj Spirit gde ima i posto je. Evo sad sam malo gledao, kod nas na brzinu nisam nasao. U Nemackoj kosta oko 12-13 znaci kod nas ispod 15evra ga nema pretpostavljam. A pitam se da li ce i stati bilo kakav vislji NB kuler pored Vendette2? Vidim da ti imas Vendettu 2 ali drugu plocu pa ti je NB mozda malo dalje od procesora. Reci mi kako ti stoji Vendetta, jel mu vent duva prema nazad ili prema gore?

Mislim da je bio kulercic nesto oko 900din skorije. SpiritII.

Video sam cene tih skupljih kod nas, mnogo su realno. A SpiritII nije mnogo veliki, od bakra je, bas na foru tog, samo sto je malo "iskrivljen". 🙂

Meni je Vendetta okrenuta na gore, jer ne moze u horizontalu na AMDu, planiram doduse i to nekako da sredim mada nemam sada vremena nikako. A i chipset mi je udaljen od CPUa.

Poslednja izmena:
Mislim da je bio kulercic nesto oko 900din skorije. SpiritII.

Video sam cene tih skupljih kod nas, mnogo su realno. A SpiritII nije mnogo veliki, od bakra je, bas na foru tog, samo sto je malo "iskrivljen". 🙂

Meni je Vendetta okrenuta na gore, jer ne moze u horizontalu na AMDu, planiram doduse i to nekako da sredim mada nemam sada vremena nikako. A i chipset mi je udaljen od CPUa.

Da, izgleda da Vendetta 2 mora da se okrene na gore bilo koji ozbiljniji NB kuler zelis da stavis. Ali to kod mene mislim da i nije neki problem posto mi je vrh kucista pun rupa po defaultu pa se toplota nece nesto zadrzavati, jos ako stavim i gore vent da izbacuje vazduh bice verigud 🙂.

A taj Spirit 2 ako je 900 din nije previse.

Jel uspeo neko da nabavi taj Nexus ovde kod nas?

Pa pise ti gore uskoro,proslo je samo 3-4 meseca,budi malo strpljiv,covece ! 🙂

Nazad
Vrh Dno