Šta je novo?

ATI 4890

hohoya

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Neznam da li da kazem da je xtra ili da me nervira ?!

Cry 1920x1200 UH Config 4xAA 29 fps je u svakom slucaju xtra,
i bilo sta drugo u toj rezoluciji sa AA/AS radi kvalitetno ili xtra kvalitetno kako god
mozda sam malo vise ocekivao u odnosu na 4870 ali cenovno gledano mislim da taman koliko se doda vishe love u odnosu na 4870 toliko se i dobije
pogotovo u 1680x1050 i 1920x1200 sa max AA/AS

Bench GPU u svakom slucaju nije

OC 925/1150 (moj primerak XFX-a) 33% cooler, full loaded nekih 70-75 celsius

A to sto me nervira -

pa to u stvari i nije vezano za GPU 4890 nego za "allmighty ATI" koji je ponovo izbacio GPU bez nekih drivera koji liche na nesto
(ponekad izbacivanje iz igre, iz drugog-treceg pokusaja ucitavanje lvl-a i tome slicno)
tako da neki 9.4 ili 9.5 bi bili mozda neka referenca koliko stvarno ova kartica moze i sta ona stvarno "zna"

Neznam da li ce nekom ovaj post pomoci ili ne,
ovo je moje neko iskustvo sa 4890 posle neprospavane noci, a sad odoh da radim :wall:

Live long and prospper

Pa *** sta ces drugo, navikni se to je ATI:D

Znam ja neke koji su menjali 2-3 graficke kartice, maticne ploce sa Nforce-a na intel a windows ostavili ISTI koji je stari 4 godine jos od kada su imali barton 2500+ i kazu da kada stavi ATI nece bas da radi kako treba, bas cudno, i onda takvi dodju na forume i pricaju kako ATI nije dobar ili obrnuto tj. Nvidia.
Sto nije u ovom slucaju. Ali mozda je ipak malo masina preklokovana. :)

Poslednja izmena:
Polako,pa to su prvi primerci za jedno 2- 3 nedelje sve ce da dodje na svoje mesto.

Pa ti stvarno mislis da drajveri imaju toliko uticaja? Neces nista dobiti sa 9.4 ili 9.5.
A ta karta jeste odlicna evo vidim sad ovde ima za 280$ plus taxa i shipping sto je extra a dosta je bolja od ove moje EVGA ali rekao sam vise nikad ATI i tacka.Ovo lepo radi i nema potrebe za promenom!

Pa ti stvarno mislis da drajveri imaju toliko uticaja?

Pa neznam sta ima uticaja, ali ako pogledas bolje uvideces da ati uvek ima hardverski jacu kartu, a uvek slabije rezultate od nvidie!!! I vise memorije i vise ps vs jedinica i brzi gpu, ddr, al rezultati nikako nevaljaju :trust:

A inace arhitektura je identicna? Cinjenica je da bi kvalitetniji drajveri, kao i neki twimtbp program, doneo poboljsnja ali situacija je takva kakva je.

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram novu temu nesto razmisljam citam i nigde konkretno nisu rekli sta su to oni zapravo promenili na 4890 naspram 4870 po meni 4890 je samo modovan bios 4870 karte podignut gpu klok.Sta bi bilo kada bi se snimio bios 4890 na 4870 i jel to moze da li je to neko probao?

Slabo si citao. Ima 3 miliona tranzistora vise. Nece svaka 4870 na 850mhz. Nista od ubacivanja biosa.

Aj da ne otvaram novu temu nesto razmisljam citam i nigde konkretno nisu rekli sta su to oni zapravo promenili na 4890 naspram 4870 po meni 4890 je samo modovan bios 4870 karte podignut gpu klok.Sta bi bilo kada bi se snimio bios 4890 na 4870 i jel to moze da li je to neko probao?

NEma od toga nishta Nejda kaze ja mislim kaze da cak 4890 nije derivat 4870 ;)

koji ste vi smaraci. koga briga sto je osobi x 9600XT radio do jaja i osobi y sto joj X1800XT pravio problem? drzite se teme!

Koliko te je izasla i gde si je nabavio?

A inace arhitektura je identicna? Cinjenica je da bi kvalitetniji drajveri, kao i neki twimtbp program, doneo poboljsnja ali situacija je takva kakva je.

Cinjenica je da sa njihovim kartama uvek nesto ne valja, to je jedina cinjenaica koja treba da zanima krajnjeg kupca. Kupiti kartu sad a bit sa njom zadovoljan nakon 3-4 meseca je besmisleno, da ne pricamo o nerviranju tokom tih 3-4 meseca zato sto nece da radi kako treba i ne daje svoj maksimum.
Sa nvidinim kartama to nije slucaj, ovo ne govorim zato sto sam pristrasan vec prosto to je cinjenica, najcesce su draiveri u pitanju, ali covek na moze da se otme utisku da se u karati krije i po neki gremlina:p

Poslednja izmena:
ima je u pakom-u ;) a on je vervatno iz oglasa cini mi se od abacusa

Sa nvidinim kartama to nije slucaj, ovo ne govorim zato sto sam pristrasan vec prosto to je cinjenica, naj cesce su draiveri u pitanju, ali covek na moze da se otme utisku da se u krati krije i po neki gremlina:p
kojesta. kao da su nvidiini driveri savrseni. ljudi se i na njih zale samo tako.
svaki sledeci flame post oko drajvera cu brisati.

kojesta. kao da su nvidiini driveri savrseni. ljudi se i na njih zale samo tako.
svaki sledeci flame post oko drajvera cu brisati.
Nista nije savrseno, ali daleko manje boli glava sa nvidinim draiverima i daleko manje ima banalnih problem nego sa ati draiverima.
Ja na ovom forum nisam video da je neko pokrenu temu o atijevim kartama a da se nije pomenuo preoblem draiver? tako da ne vidim gde je tu fleim ako sam ja pomenu isto kao i par njih pre mene i dao svoj komentar. To jeste problem a kada ga budu resili nece se ni pominjati. Gremlini su stvar licnog utiska, prosto moram da iznesem i neko svoj zapazanje:p

PS. Sto se men tice mozes da mi obrises svaki post u kome dajem negativan komentara na temu AMD ATI, ali to nece promeniti cinjenicno stanje da ti problemi koje navodim zaista postoje. Ako sam rekao nesto sto nije istina samo napred sa brisanjem, ti mozes sve da podvedes pod fleim i obrises isto tako mozes i da odgovoris na nesto sa cim se ne slazes, recimo nekim argumentom da nije tako;)

nije draiver nego drajver i nije fleim nego flejm

i sta ste se zalepili za taj crysis ko mutav za telefon...
te probleme sto navodis hohoya mozda nisu do same kartice... kako si je instalirao? sta si imao pre nje? itd itd

Poslednja izmena:
Nista nije savrseno, ali daleko manje boli glava sa nvidinim draiverima i daleko manje ima banalnih problem nego sa ati draiverima.
to je tvoje pausalno vidjenje stvari. neko bi mozda rekao da vise ima problema sa nvidia drajverima, neko da ima podjednako. i sta sad?
Ja na ovom forum nisam video da je neko pokrenu temu o atijevim kartama a da se nije pomenuo preoblem draiver?
kako da ne. svi imaju prbleme sa ATI kartama...malo sutra :d
tako da ne vidim gde je tu fleim ako sam ja pomenu isto kao i par njih pre mene i dao svoj komentar.
flejm je sto podbadas ljude koji su dosli ovde da disqtuju o novoj ATI karti kako ATI drajveri ne valjaju nista. ok, tebi ne valjaju, nama valjaju i ti zaobidji ovaj thread ako ne volis ATI i svi srecni.
PS. Sto se men tice mozes da mi obrises svaki post u kome dajem negativan komentara na temu AMD ATI, ali to nece promeniti cinjenicno stanje da ti problemi koje navodim zaista postoje. Ako sam rekao nesto sto nije istina samo napred sa brisanjem, ti mozes sve da podvedes pod fleim i obrises isto tako mozes i da odgovoris na nesto sa cim se ne slazes, recimo nekim argumentom da nije tako;)
ovako cemo: ti ces otvoriti novi thread gde ces se baviti problemima sa catalyst-ima a mi cemo nastaviti da ovde disqtujemo o 4890. slobodan si da se pridruzis ako imas nesto konstruktivno da kazes ali svaki flame i offtopic ce ti biti brisani i kaznjavani. mislim da sam sasvim korektno postupio.
:wave:

Poslednja izmena:
nije draiver nego drajver i nije fleim nego flejm

i sta ste se zalepili za taj crysis ko mutav za telefon...
te probleme sto navodis hohoya mozda nisu do same kartice... kako si je instalirao? sta si imao pre nje? itd itd

Crysis....sve prepirke oko brzine 4980 i 275 se svode samo na ovu igru ,sto je bezveze jer za ono naj naj ni one nisu dovoljne,a sve druge igre teraju do "maksimuma",tek u narednoj generaciji vredi obratiti toliku paznju na crysis.;)

Poslednja izmena:
taj Crysis je precenjen. niti je nesto posebno a i svi su ga presli. ali dobro, ipak je logicno da se karte testiraju u njemu jer je najzahtevniji...

Cini se da skoro svaka moze 100mhz+ sto je solidan pomak za 4800 seriju. Ne sumnjam da ce se zalomiti primerak koji ide 1100mhz na vodi.

Crysis....sve prepirke oko brzine 4980 i 275 se svode samo na ovu igru ,sto je bezveze jer za ono naj naj ni one nisu dovoljne,a sve druge igre teraju do "maksimuma",tek u narednoj generaciji vredi obratiti toliku paznju na crysis.;)

Pa Crysis i jeste nekakva smjernica. Tu su jos Clear Sky i Cryostasis. Za druge igre ne treba nista jace od 4850/gts 250.
Ali pojedinci kupuju jake graficke i radi drugih razloga, grafickih modova recimo.

Poslednja izmena:
Crysis precenjen ili ne ili kakvo god neko imao misljenje o njemu, do sada najelpsa igra koja je izishla, i to su cinjenice, ja je licno nesto spec nevolim ali u svakom slucaju /respect

Posle jos 2-3 dana "igranja" sa karticom i igranja sa njom ...
sa 9.4 beta driverima ipsravljeno 95% stvari (manje "pucanja" /to jest skoro ga nema uopste/ u igrama, poboljsane performance u nekim stvarima itd.) i jos malo igranja sa core-om i memorijom dosao sam do kao nekog finalnog clocka - 958/1155 mislim da to moze biti za 24/7 (sa tim clockovima ni jednom nije "zabola" kartica bilo zbog core-a bilo zbog mem. ,
ove kartice je grehota neclockovati i ko god kupuje 4890 ako je neclockuje makar malo onda bolje da je i nekupuje ;)

a sto se tiche OS, ovako nesto i ovome slichno kad stavljam u comp, ja uvek stavljam novi OS, bez obzira koliko to nekom delovalo suludo ili ne
mislim da je bolje potrositi 45-60min installirati novi OS i jos max 30 min za fresh install 3-4 igre koje treba installirati, nego se patiti traziti greshku driverima bilo za GPU, chipset .... ili razmisljati da li su se dobro unistallirai stari driveri i tome slicno
a onaj koji si bavi ozbiljnije sa nechim svakako nemenja GPU svakih 2-3 meseca

Suma sumarum sto se mene tiche ...
Mislim da oni koji su naklonjeni vishe ATI-u nece zazaliti sto su kupili ovu karticu dok ovi drugi koji manje vole "crvene" neka sacekaju GTX275 ako vec nemaju 285
po meni 285-ica nije toliko bolja koliko je skuplja od 4890 mada je ja nebih menjao za 4890 ::smoke::

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno