Šta je novo?

[MON] Viewsonic VA2216w

nazalost nisam uspeo da resim problem, ali sam makar sad, kada sam bolje pogledao skontao da se ne odnosi samo na slova, samo sto je kod slike teze videti... ali ne verujem da na podesavanjima ne postoji i podesavanje za moare, jos cu da probam sa drugim kablom, ili na drugoj masini pa da vidim kako se onda ponasa

Sta se desava sto se tice tvog problema? Jesi li ga resio?

Inače, opšti utisci o ovom monitoru, jel' si zadovoljan sa bojama, kvalitetom slike, i ostalim?

RGDS

Opšti utisak dobar.Boje dobre slika odličma.Nema mrtvih ni zaglavljenih piksela.Za pare koje sam dao mislim da nema bolji.Barem je to moje mišljenje.

OK, thx.

Ja trenutno imam Samsung 730 BF, njega sam u to vreme platio ~350 EUR.
Ima super sliku, i sve to, ali mi treba veći ekran zbog simulacija koje vozim i letim, a cene za 22" su smešne, pa...

Videćemo kakav će biti VS naspram njega...

RGDS

Poslednja izmena:
Sta se desava sto se tice tvog problema? Jesi li ga resio?

na zalost nisam...probao sam ga na drugarevom mac-u i nije imalo problema, ali kod mene te 'duhove' na slovima (ima ih i na slikama ali se manje primecuje) nikako da resim, cekam da vidim sta ce da bude sada kada budem menjao komp... ako se i tada bude desavalo isto ide na reklamaciju, eh da pocelo je da se javlja neko zujanje koje nestane pomeranjem ugla monitora ili blagim lupkanjem...

na zalost nisam...probao sam ga na drugarevom mac-u i nije imalo problema, ali kod mene te 'duhove' na slovima (ima ih i na slikama ali se manje primecuje) nikako da resim, cekam da vidim sta ce da bude sada kada budem menjao komp... ako se i tada bude desavalo isto ide na reklamaciju, eh da pocelo je da se javlja neko zujanje koje nestane pomeranjem ugla monitora ili blagim lupkanjem...

Pa jesi probao da promenis taj DVI-Dsub adapter? mozda on ne odradjuje poso kako treba, cim ti na MACu radi. Nema sta drugo da bude.

Kupio sam ovaj monitor (ViewSonic VA2216) pre 5 dana za 11500 dindzi (120evrova) i .... eto moram reci da sam zadovoljan.dadose mi u Pa...mu da ga probam i bili su vrlo ljubazni.Mislim realno gledano znamo svi da ima i boljih imnooogo boljih ali i losijih i mnooogo losijih monitora ali u ovom trenutku za 120 evropejaca da imas 22' sa lepom slikom ... pa neznam da li moze.
E sad mozda sam subjektivan ali eto ... pa moj je.
Posto sam presao sa 19' Qompacove P910 CRT imam i dilemu.Da li da dignem DPI sa 96 na 120 ili da ostavim na 96 a da u display properties-apperance-advanced... menjam velicinu ikona , fonta....
Ovakomi je nekako sve sitno... pa ko velim.
napomena : jos uvek imam odlican vid ali voleo bih vec kad imam veliki monitor da je sve ostalo krupnije i da se zavalim u stolicu kad citam.;)
Sta dobijam a sta gubim sa jednom ili drugom opcijom?
Pozzzz!

juce sam ga uzeo. odlican... veci od mog radnog stola :)

@vedus. smanji rezoluciju?

Display Properties/Appearance/Large Fonts
Efects/ClearType.Sa ovakvim podesavanjem i sa losijim vidom vidi se odlicno.

Poslednja izmena:
Evo da se prikljucim grupi 2216 :) danas sam uzeo ovaj monitor za 11.990din.
Sasvim sam zadovoljan, probijanja ima ali veoma malo, ostrina je sasvim solidna.
U prodavnici su bili poredjani rangovno po cenama do 32000 monitori. gledao sam jedno desetak minuta sve i dosao do zakljucka da se ne isplati kupiti skuplji monitor, naravno ako se koristi u neke ne zahtevne svrhe, vec klasicno gledanje filmova, word, internet ....
Mista nisam podesavao, instalirao sam drajvere, on mi je sam rekao koja je rezolucija optimalna, ja to stavio i to je bilo to .....

kupio sam ovaj monitor i evo vec 10 dana slazem utiske.
sve radi ok, boje ok, nego kao da mi bela boja prejaka ili je osvezenje krsh...60hz na max rez koju monitor podrzava.
prikljucen je na radeon 4830.

da li ima neko drivere za ovaj monitor koji rade na xp-u? sa diska i sa neta ne rade.

Konacno su i u Srbiji ljudi u vecini poceli da shvataju koliko su dobri Viewsonic monitori :)
Ja sad razmisljam da ovu moju 19icu menjam za neku 22ku wide, mada mi wide nikad nisu bili odgovarajuci. Sad bi to samo uradio zbog filmova :D Jedino sto pikiram na VX2260wm :)

Pa pazi ljudi koji iole prate hardver znaju kakava je firma ViewSonic. Vecinom ljudi to ne rade pa ne mogu ni da znaju danje od Samsunga i LG .... mada su obe firme u svakom slucaju dobre :)

meni nesto ne odgovara... moracu ga prodam :D
bljesti mnoogooo... ne odgovara ni kad ispodesavam brajnes i kontrast.

kupio sam ovaj monitor i evo vec 10 dana slazem utiske.
sve radi ok, boje ok, nego kao da mi bela boja prejaka ili je osvezenje krsh...60hz na max rez koju monitor podrzava.
prikljucen je na radeon 4830.

da li ima neko drivere za ovaj monitor koji rade na xp-u? sa diska i sa neta ne rade.

To je nesto do tebe, meni njegovi i sa diska i sa net-a rade bez problema.

Inace, ne znam da li me zapao takav primjerak, ali po donjoj ivici nema probijanja dok je po gornjoj jako jako malo, skoro neprimjetno.
Izuzetno zadovoljan monitorom.

Probao na XP SP2 i na Vista x64 SP1, radi bez problema. Nema sta da ne radi, obican .inf fajl.

znam, zato mi cudno, al na sp3 nece.
ima li veze sto je monitor spojen na graficku preko dvi>vga adaptera? originalni sto je dosao uz xfx 4830

Ne bi trebalo, i ja koristim adapter. Probaj opet instalirati te sa Viewsonicovog sajta.

Idi u catalyst control center > gama > podesi na 0.75 ili 0.70 vidi sam koliko ti odgovara pa javi utiske.

Ja moram sve da razocaram jer mi se posle mesec dana koriscenja javio jedan subpixel crvene boje na koji NARAVNO NEMAM GARANCIJU :-(

Ako zelis da prodas vx2260wm javi mi se obavezno?

Dejan 063 652277, Beograd

zamenio sam za samsunga 2233sn. ***, jednostavno mi nije odgovarao.
samsung je malo manji, al zato ima hd rez i super mi.

i ja sam uzeo 2216 pre tri meseca i takodje bljesti mnogo i pored podesavanja, bas mi smeta...namestim contrast ok 50, bright oko 15 al dzaba...moracu da pazarim nesto drugo i malo manje npr 19"...:wall:

i ja sam uzeo 2216 pre tri meseca i takodje bljesti mnogo i pored podesavanja, bas mi smeta...namestim contrast ok 50, bright oko 15 al dzaba...moracu da pazarim nesto drugo i malo manje npr 19"...:wall:

Kako vam bljeshti bre. Pazite, ima on coolor temperaturu sRGB i ako to selektujesh isijava kao CRT. Kad stavish na 6500k ok je.

Ja kad sam preshao sa CRT-a na njega nisam mogao da se naviknem jedno vreme jer sam bio navikao na to isijavanje od CRT-a i slika mi je delovala kao da je zadimio neko. Upravo zbog CRT isijavanja su me pekle ochi posle par sati. Prelaskom na va2226w i 6500k stvar se popravila.

E sad ima onih modela što su kao sjajni i tako im deluje crnji ekran. Dok kod Va221(2)6w nije tako. Ekran deluje matirano. Moguce je da vam upravo to smeta i odatle vi vidite to "isijavanje".

Poslednja izmena:
Ja sam pazario ovaj monitor pre nedelju dana i prezadovoljan sam kako radi. Kupio sam ga na osnovu komentara sa ovog posta i ovim putem se zahvaljujem svima koji su ostavili neki komentar i time mi pomogli u mojoj odluci da kupim monitor.

Nazad
Vrh Dno