Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Zato sam sve ovo pisao da ljudi pre svega budu informisani - a poenta priče je odraditi xclamp fix odmah na početku na novoj konzoli i nadati se najboljem...

Tako je odradjeno na mojoj konzoli.
Igram bez brige, pa kada/ako rikne sta da mu radim.

@Skywakler
Danasnje konzole se drasticno razlikuju od te koju si ti imao i dosta su nize cene a i daje se garancija od godinu dana.I kabl za monitor je 20 eura tada je bio 50 eura.
Ti si imao konzolu iz serije koja jeste bila skakljiva i kvarila se,sada je vec druga prica.
Naravno moze i x clamp da se uradi i dodatno obezbedi konzola ali i ovako vise nije kvarljiva kao pre.

Poslednja izmena:
pc 360

Video sam po net-u da postoji mogucnost da se kompletan hardware iz xbox 360 prebaci u pc kuciste :type:,gde je hladjenje mnogo bolje zbog vece prostranosti, uz dodatne ventilatore za uvlacenje vazduha i ventilatore za izbacivanje vruceg vazduha iz unutrasnjosti kucista,da li je neko probao nesto sl. i kakva su mu iskustva?

Video sam po net-u da postoji mogucnost da se kompletan hardware iz xbox 360 prebaci u pc kuciste :type:,gde je hladjenje mnogo bolje zbog vece prostranosti, uz dodatne ventilatore za uvlacenje vazduha i ventilatore za izbacivanje vruceg vazduha iz unutrasnjosti kucista,da li je neko probao nesto sl. i kakva su mu iskustva?

Nema potrebe sa tim,to je cist egzibicionizam i nesto je potpuno bespotrebno.:)

Cuo sam i ja da Mercedes E klase ne sme da se vozi brze od 120 km/h zato sto ce musice jace udarati od sofreku.:D

Pa nije bas da nema potrebe,bar se na ovom forumu na 72 strane ( i trajace jos :p ) raspravlja i kuka o kvarovima konzole,pa sad jedni sto im je konzola vec pokvarena, dele savete ovim drugima kojima ce tek da se pokvari :D

da nisam video datum registracije pomislio bih da je kratos gruja :)

@Show Man - Ako ti tako kažeš prijatelju onda ok... :) Ma šta da je bilo znam da nisam jedini i teško može sada neko da me ubedi sa pričom tipa "...znaš kupio si Juga koji je bio krš a vidiš ova novija verzija Juga je mnogo bolja i manje se kvari..." :D To ti je takvo poređenje :) Al dobro sad ako sam ja imao loša iskustva i još nekolicina ljudi koji su "krivi" što su kupili konzolu tada a ne pre godinu dana ili skorije, neću da ispada da zračim ljude koji možda imaju xbox i radi im ok ili tek nameravjau da ga uzmu. Kao što rekoh čekam da vidim šta će biti sa mojom konzolom pa ako joj nema spasa ko zna - možda opet kupim tu noviju verziju, za koju tvrdiš da radi dobro :) Al mi sve to ispadne na kraju mnogo bačenih para i živaca...

Poslednja izmena:

Lian Li ima dobro kućište za X, takođe i Antec ali mislim da ih nema u evropi (al opet, i pre sam se prevario).

@Show Man - Ako ti tako kažeš prijatelju onda ok... :) Ma šta da je bilo znam da nisam jedini i teško može sada neko da me ubedi sa pričom tipa "...znaš kupio si Juga koji je bio krš a vidiš ova novija verzija Juga je mnogo bolja i manje se kvari..." :D To ti je takvo poređenje :) Al dobro sad ako sam ja imao loša iskustva i još nekolicina ljudi koji su "krivi" što su kupili konzolu tada a ne pre godinu dana ili skorije, neću da ispada da zračim ljude koji možda imaju xbox i radi im ok ili tek nameravjau da ga uzmu. Kao što rekoh čekam da vidim šta će biti sa mojom konzolom pa ako joj nema spasa ko zna - možda opet kupim tu noviju verziju, za koju tvrdiš da radi dobro :) Al mi sve to ispadne na kraju mnogo bačenih para i živaca...

Ma ok je sve,samo nije vise situacija tako alarmantna kao sto je nekad bila...:D
Ja tebi potpuno verujem ali daleko vise je zivih i ispravnih konzola na novom forumu a svako ko je popio rrod se javio ovde na forum i to je zabelezeno retko ce ko da napise evo radi mi konzola godinu dana ili dve i sve je super.:)

Poslednja izmena:
Evo radi mi konzola godinu dana ili dve i sve je super:d
Evo ja krecio malo

Prilozi

• xbox black.jpg
    xbox black.jpg
    430 KB · Pregleda: 131
  • xbox black2.jpg
    xbox black2.jpg
    482 KB · Pregleda: 119
@ cholak - Hheheheheh "bloody hell" extra je!!! :) A šta ti je ono sa desne strane - neke cooler-e si nakačio? Pa nije čudo što ti tako lepo fercera hehehehe... ;)

@ Show Man - Slažem se.

Poslednja izmena:
Nadam se da nisam lose shvacen, ali ja sam misljenje o konzoli izgradio na osnovu komentara na ovom forumu, koji su ponekad blago konfuzni, jedni kazu tipa: kad kupujes konzolu bice kako ti se "zalomi", valjda se nece kvariti, a mozda i hoce, pa kad se poravi radice bez problema, a mozda i nece.... i tako ona ce malo da radi, ti ces da je malo "krparis" :smash:, pa kako ti bude. A onda uleti komentar tipa: ne lupajte ljudi meni konzola radi "ko sat" vec duze vremena, kakav x-clamp, kakvi bakraci, to je prenaduvana stvar, konzola se vrlo retko kvari".... i sad ti budi pametan sta je istina :S:

Nadam se da nisam lose shvacen, ali ja sam misljenje o konzoli izgradio na osnovu komentara na ovom forumu, koji su ponekad blago konfuzni, jedni kazu tipa: kad kupujes konzolu bice kako ti se "zalomi", valjda se nece kvariti, a mozda i hoce, pa kad se poravi radice bez problema, a mozda i nece.... i tako ona ce malo da radi, ti ces da je malo "krparis" :smash:, pa kako ti bude. A onda uleti komentar tipa: ne lupajte ljudi meni konzola radi "ko sat" vec duze vremena, kakav x-clamp, kakvi bakraci, to je prenaduvana stvar, konzola se vrlo retko kvari".... i sad ti budi pametan sta je istina :S:

Ma konzola sada i ovako radi kako treba a kad joj jos odradis x clamp radice 100 dodina.Uglavnom vise nema sanse da se ikom zalomi xbox koji ce da se pokvari u nekom brzom roku a inace postoji i nesto sto se zove garancija i ona vazi godinu dana.

Da postoji garancija od godinu dana ali ona nista ne znaci, kada u radnji kupis konzolu dobijes jednogodisnju garanciju, ali posto oni ne rade x-clamp fix ( a verovatno i ne znaju sta je to ), konzolu moras odneti nekom sa strane ko zna da to odradi, a kada on konzolu otvori konzola odmah gubi garanciju jer je otvaralo "ne ovlasceno lice" a ne zvanicni servis radnje gde je konzola kupljena.

poshto ovlashtjeni servis ne postoji, vratish X i pravish se tosha

Vratim X i pravim se tosha,a oni tu felericnu konzolu vrate na policu radnje i cekaju novog mucenika koji ce da je kupi,a mozda sam i ja magarac koji kupuje vec vracenu konzolu od nekog drugog toshe,ne ide,karma je zeznuta stvar,ko je gledao seriju "my name is Earl" shvatice.:D

Moze da se kupi flesovana konzola sa garancijom,a ima varijanti i da garancija vazi sa x-clamp fixom!Koga zanima nek pita na pm.

@Kratos
Ocigledno nemas mnogo iskustva sa xbox-om a ispisao si toliko stvari koje upravo stvaraju "losu sliku o xboxu" o kojoj svo vreme pricas.

I uvek postoji mogucnost izbora nisu svi na ovom svetu lopovi i muljare.I stvarno ta prica da bi neko felericnu konzolu vratio ponovo u prodaju samo dzabe bespotrebno truje ovu ionako previse zatrovanu temu.

@ Show Man
Nisam nista ispisao davajuci svoje misljenje o konzoli,vec sam dao komentar na tudja misljenja o njoj, tj komentare sa foruma,koja umesto da ljudima olaksaju i razjasne neke stvari vezane za konzolu oni unose jos vise konfuzije u neciju odluku da je pazare,a sto se tice "ljubaznih" prodavaca i jos "strucnijih" servisa u ovoj zemlji o tome bolje da ne diskutujem,kad god sam nesto odneo na servis ili reklamaciju imao sam sedmodnevnu glavobolju.:mad:

@ Kratos
Slažem se sa tobom u potpunosti a Show Man je u pravu kada kaže da se nove verzije konzole manje kvare i da bolje rade, ali sa pričom o servisima i garanciji si u pravu skroz - ja okusio na svojoj koži :)

@ Show Man
Nisam nista ispisao davajuci svoje misljenje o konzoli,vec sam dao komentar na tudja misljenja o njoj, tj komentare sa foruma,koja umesto da ljudima olaksaju i razjasne neke stvari vezane za konzolu oni unose jos vise konfuzije u neciju odluku da je pazare,a sto se tice "ljubaznih" prodavaca i jos "strucnijih" servisa u ovoj zemlji o tome bolje da ne diskutujem,kad god sam nesto odneo na servis ili reklamaciju imao sam sedmodnevnu glavobolju.:mad:

Ceniš da su korisnici sa foruma krivi za unošenje zabune, a ne proizvođač (nebitno koji je) čiji proizvodi crkavaju u toj meri da na forumu postoji tri (i ja četvrti, dok sam ga imao) vlasnika XB360 konzole kojima nije crkao barem jednom?

Ili, u prevodu, "ma samo uzmi konzolu, tamo i tamo, ali pazi da je taj drajv, onda donesi meni/njemu da uradimo Xclamp...ne znaš šta je Xclamp? ma to ti je zatezač za ploču koji je vremenom skrši...ma da, glupost, ko zna zašto su to ugrađivali. E sad, nakon toga će da radi (a naravno, ima onih kojima je i tada crkao i koji se jave da to kažu), a tu i tamo predostrožnosti radi stavi u dobro provetrenu sobu ili dodatni kuler" samo po sebi nije zbunjujuće? Zar je iko više potreban da dodatno unosi zabunu?

Ne nego je bolje uzeti PS3 (koji opet ima sanse da se pokvari) znam da je ovamo bilo 10 komada, otisli laseri posle 3 mjeseca, i placati igre po 50-70e nego x360 i uraditi odma xclamp i igrati se za pisljivi 1e koliko je cijena dl diska.

@filipenko
Pa eto ti kazes da je konzola losa, tj da je vas cetvoro imalo srece da vam se konzola nije ni jednom pokvarila, a sad ce verovatno neko na to da odgovori u stilu "ne lupajte,konzola super radi, mnogo se drami o tome".... a onda ce na to neko odgovoriti "ma gde radi super meni se vec tri puta pokvarila,jedva su je okrpili u tri servisa sam isao dok su je sredili, pa eto sad jedva radi tj "drzi vodu dok majstori odu"......a onda ce neko "trebao si da uradis x-clamp i ne bi imao problema"......a onda "ja imam kozolu godinu i po bez x-clamp-a i radi super tako da to nije potrebno uraditi........ itd.Dakle dijametralno suprotni komentari unose konfuziju,ispada da od 100 ljudi koji imaju konzolu svakom se drugacije ponasa u radu tj koriscenju,o toj vrsti zabune govorim.

neka sto su dijametralno suprotni, nego su vec i dosadni, deja vue :d

Da li neko moze da mi objasni zasto mi na istom monitoru PS3 razvlaci sliku, dok je xbox360 prikazuje normalno, u 16:9? U oba slucaja prikaz ide preko HDMI->DVI.

Ne nego je bolje uzeti PS3 (koji opet ima sanse da se pokvari) znam da je ovamo bilo 10 komada, otisli laseri posle 3 mjeseca, i placati igre po 50-70e nego x360 i uraditi odma xclamp i igrati se za pisljivi 1e koliko je cijena dl diska.
Mašiš poentu. Niko gore ni nije govorio šta je bolje, već da li je to zbunjujuće. A igrati se za koliko para...Radije ću igrati 1 GT5 za 40 evra nego 40 trka za po 1 evro i tako ću uštedeti, ali to je već neka druga tema...

Monitor ima 16:9 ili 16:10?
Beše, xbox ima 16:10 rezolucije?

Monitor je 16:10. U NXEu sam podesio rezoluciju na 1680x1050 i slika dobro izgleda(pre toga je prikazivao igre u 4:3, verovatno zbog rezolucije).
Secam se da je neko rekao da to podesavanje utice samo na NXE, ali izgleda da nije tako.

Nazad
Vrh Dno