Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

koliko dugo ti je radio pre toga ? znaci Xbox je nista bez Xclamp-a ? to omogucuje citanje pirata ? koliko para uzima driver za to i jel se s tim gubi garancija ?
kako je moguce da se ploca iskrivi, toplota ?

Radio mi je otprilike godinu dana.
Ne znam da li se xclamp fixom gudi garancija,a mislim da driver za xclamp fix uzima 2500,ali bi moja popravka kostala 4000 din,jer se usled ozbiljnosti kvara moralo raditi osvezavanje lemova + xclamp fix.
Ploca se iskrivi zbog toplote.

Poslednja izmena:
Objasni malo ako mozes kako se dobija mirror finish? Bilo bi seksi ofarbati konzolu x box zelenom bojom (boja logoa) ako je moguce a nadam se da jeste. Imagine that,)

Pa, bukvalno samo ispoliras prosto rečeno. Ali pre togo mora smirglanje. Ide šmirgla od 300 postepeno do hiljadu i nešto. E sad, treba svaki delić izšmirglati. Posle se stavlja prajmer, pa šmirgla. Pa se farba u mat crnu (mirror finish je dobar samo na tamnim povrsinama), pa šmirgla. Pa opet farba pa smirgla. I na kraju kada ti otpadnu ruke od sveg tog šmirglanja, ispoliras sa polir pastom i diviš se sam sebi.
Imaš na srpskom tutorijal, neki lik što je farbao kućište na nekom hrvatskom forumu, malo proguglaj (ako ne nadjes, poslaću ti link). Slično je i za plastiku.

Edit: Šmirgla se tolko, zato što mora biti ravna površina (nesme biti neravne farbe, malih rupica i sl.) da ne bio izobličen odraz.

Poslednja izmena:
svaka cast kad ne mrzi ! ja bi radje kupio premium nego sto bi ga farbao!
ovo nova verzija jasper se manje greje ? sta ce onda njoj xclamp !?

svaka cast kad ne mrzi ! ja bi radje kupio premium nego sto bi ga farbao!
ovo nova verzija jasper se manje greje ? sta ce onda njoj xclamp !?

Pa i premium ti je beo, valjda si mislio na Elite. Inače ovo te jeftinije izadje a jos mozes nabaciti i hard od 120GB po manjoj ceni.
Pa nije xbox-u nikad bio problem grejanje, nego loš dizajn matične tj. xclamp.

da li se zna ko pravi ploce za konzole ? nisam cuo da se ploce krive na PC-u, bas mi cudno to
na elit sam mislio, ta ima crna i zelena valjda
kako me nervira ovaj ortak, nikako da se otvori za Xbox, moracu ja na kraju da ga narucim iz USA. jel isto ko i sa PS 3, da je Xbox iz amerike NTSC i da moraju NTSC igre ?
u USA je elit mozda 250e :)
e jesu ove sudije olosi !!! UZAS !!!

Poslednja izmena:
da li se zna ko pravi ploce za konzole ? nisam cuo da se ploce krive na PC-u, bas mi cudno to
kako me nervira ovaj ortak, nikako da se otvori za Xbox, moracu ja na kraju da ga narucim iz USA. jel isto ko i sa PS 3, da je Xbox iz amerike NTSC i da moraju NTSC igre ?

Moraju NTSC igre na NTSC konzolu, ali imaš i dosta Region Free.
A ploča se krivi zbog ovog:
dsc01215.jpg
Kada se CPU i GPU ugreju oni saviju plocu(xclamp) i onda gpu iskoči ili izgubi kontakt. Tako sam ja to ukapirao.

Ploče se 100% prave u Kini ali to nije problem, problem je cena ploče tj. ako pokušavaš da napraviš jeftinu ploču onda ugrožavaš kvalitet što je ovde verovatno slučaj.
Ja sam uradio X-clamp fix čim sam uzeo konzolu i nikada nisam imao problema

Desavalo se to i na PC-u. Uzrok je bio slican tj. lose konstruisan cooler za procesor koji "nateže" ploču e sad serviser neće mnogo ulaziti u detalje pa će jednostavno reći "crkla ploča".

Da Xbox iz USA je NTSC i onda mogu NTSC i Region free naravno. Što realno i nije neki problem pošto igre gotovo uvek izlaze u obe varijante.

Poslednja izmena:
pa zar ne moze na Xboxu da se nabode obican kabl za napajanje kao na PS 3 i cao ? otkud da nije univerzalan ?

Realno uzimanje NTSC konzole je pobeda jer jelte sve zivo izlazi za NTSC trziste , a tek onda odluce da svoje "mrvice sa stolova" prebace na evropu posle nekoliko meseci ili godina ...

koliko dugo ti je radio pre toga ? znaci Xbox je nista bez Xclamp-a ? to omogucuje citanje pirata ? koliko para uzima driver za to i jel se s tim gubi garancija ?
kako je moguce da se ploca iskrivi, toplota ?

Ma sta bre nista bez xclampa crkavali su stari boxovi koji se ne prave vise od 2 godine,rrodovani falconi su retkost dok jasper jos nijedan nije rrodovao.A xclamp je stvar slobodnog izbora ali ovde je napravljena prica da konzola malte ne moze normalno da radi bez x-clampa fix-a,i da ce da "crkne posle 3 dana"sto je jedna od najveca gluposti koju sam cuo u zadnjih godinu dana a svasta sam slusao.:)

Ljudi su jednostavno bez razloga preplaseni a neko to svesno radi iz ne znam kog razloga i stvara totalno pogresnu sliku o celoj toj prici.

Uglavnom najvise o rrod-u pricaju oni koji uopste nemaju xbox360 jel su naravno citajuci ovaj forum dosli do zakljucka da je to nesto sto treba da ocekuju cim kupe konzolu a sto je totalna glupost.Najgora je prica da je svejedno i da nema razlike izmedju zephyr pocetne revizije xbox-a i jasper-a ovih poslednjix kutija i da su one identicne po pitanju kvarova.

Ocigledno se moze primetiti da su vlasnici xbox-a polako prestali i da komentarisu puno na ovom forumu,jel je svima na glavu sela i prica o hebenom rrodu koji "vreba" iza vrata i svaki komentar na neku igru da je dobra zavrsava se indirektnim vredjanima,i prosto nema vise smisla raspravljati se i objasnjavati sa ljudima da situacija nije takva kakvom je meki zele predstaviti.

Ah da i evo jedna mala slucajnost.
Kako je moguce da od 7,8 ljudi koje ja poznajem da poseduju xbox 360 nijedan jos nije dobio rrod a nijedan nema ugradjen x-clamp fix?
Napominjem samo da su skoro sve konzole iz falkon serije a ima i 2,3 jaspera.Starosti krecu od godinu i po, pa do danas.

Da napomenem da nisam nikakav "xbot"(uzivam i u carima ps3 sistema) i ovo nema nikakve veze ni sa kakvim x360 vs ps3 ratom samo je vreme da se razbije taj mit o umirucim konzolama i prekine nepotrebno plasenje naroda.Ok je preporuciti da se uradi x clamp ali da konzola moze da crkne posle 3 dana i da ploca moze da se krivi i kada xbox ne radi,ma ajte..

Al dobro...:)

Poslednja izmena:
Kad vec pominjete NTSC, to moze samo biti prednost. E da moramo u kutiju orginale da stavljamo tad bi tek obrnuto bilo iz razloga sto ntsc naslovi nebi bili dostupni ovde

cekaj otkud da xbox ima externo napajanje ?

Ma nema. Vidiš da te lože.

Poslednja izmena:
znaci Xbox iz USA se kaci na obican PC kabl za napajanje kao i PS 3 ? mojne da me zezate
mogu da dobijem mozda onaj Xbox najbolji za 250e

znaci Xbox iz USA se kaci na obican PC kabl za napajanje kao i PS 3 ? mojne da me zezate
mogu da dobijem mozda onaj Xbox najbolji za 250e

Moras da kupujes drugo napajanje i to ti nije uopste jeftina ponuda,elite za 250 eura,bez garancije,neflesovan!

Poslednja izmena:
Ne moras da kupujes drugo napajanje. Odes na modchip.it i narucis trafo 110v<=>220v za 20e za 10 dana ti stigne i eto :) Do sad mi je stiglo barem 5 trafoa i svaki radi bez greske.

Poslednja izmena:
xbox Ti se kachi na ovo
Power-Supply-AC-Adapter-for-Xbox-360.jpg
, sto vuche dovoljno struje za omanje shtrumfovsko naselje, a isto tolko ti se i greje....

pa sta ce onda konvertor ? ako se kaci na ovo cudo ? samo nasa uticnica i cao
pa koliko je elite kod nas, 500 e ?

vidis taj kabal ispod adaptera? e on na kraju ima americku uticnicu :) Mada sve i da nema napon nije dobar. Zato ti treba konvertor.

pa taj kabl je najmanji problem , pase od svakog PC-a
jednino ako na mora adapter 110 V ?

Jeste al na svakom kablu od pc-a je s druge strane nasa uticnica, a na ovom je americka :) Al kazem ti svakako kad bi i taj problem rijesio xbox nema integrisan auto convertor kao playstation tako da ima samo dva resenja.

- jeftinije i stabilno resenje (convertor)

- 3 puta skuplje i elegantno resenje ( EU adapter)

Poslednja izmena:
ja ovu grdosiju od napajanja kad god pipnem ona ladna.
igrao, ne igrao uvek ista temperatura.

Ljudi su jednostavno bez razloga preplaseni a neko to svesno radi iz ne znam kog razloga i stvara totalno pogresnu sliku o celoj toj prici.

Uglavnom najvise o rrod-u pricaju oni koji uopste nemaju xbox360 jel su naravno citajuci ovaj forum dosli do zakljucka da je to nesto sto treba da ocekuju cim kupe konzolu a sto je totalna glupost.Najgora je prica da je svejedno i da nema razlike izmedju zephyr pocetne revizije xbox-a i jasper-a ovih poslednjix kutija i da su one identicne po pitanju kvarova.

Ne znam zašto bih neko ko nema xbox niti ga je ikada imao pričao bilo šta o njemu ili bio bez razloga preplašen? Evo ja samo još jednom da rezimiram moje lično iskustvo:

1) kupio pre oko dve godine xbox360 premium od lika sa ovog foruma (ne sećam se nicka a nije ni bitno) koji kaže da ga je malo koristio - kupio negde preko grane otkud znam i ja puko tad 350 evra (ne znam koja je verzija ploče a lik mi rekao samo da je flashovan i da ga prodaje da bi kupio PS3, tada se o kvarovima toliko nije ni pričalo)

2) puko još 100 evra (50 za još jedan novi joypad + 50 za Microsoft VGA kabl da bih mogao da se igram na TFT monitoru)

3) posle nešto više od pola godine mi se pojavio RROD - odneo u Virtual - naplatili mi 50 evra (sa nekom garancijom od nekoliko meseci, a nemma pojma šta su unutra čeprkali)

4) godinu dana posle toga xbox mi se pokvari - slika u igri se ukoči posle nekoliko minuta igranja - odnosim konzolu kod Driver-a koji mi je popravlja ali mi objasni lepo da je sve stvar sreće i da neke konzole lepo rade godinama, a neke se kvare (posledica jakog lošeg dizajna) + kaže mi da mi nije bio urađen xclamp fix i, kao i još neki ljudi sa ovog foruma, skrene mi pažnju na to da konzolu ne treba nikada nositi na popravku u Virtual i da treba odraditi xclamp fix odmah po kupovini konzole i da je sada već možda kasno

5) posle pet dana konzola opet riknjava (isto se zamrzne slika u igrama), nosim opet kod driver-a koji pokušava nešto da uradi a ja sam je već maltene otpisao i izgubio svake nade... (izgleda se ploča toliko već iskrivila da je gotovo nemoguće više ga popraviti)

6) razmišljam ko mazohista i tvrdoglavi inadžija - možda da kupim opet xbox (arcade) jednog dana zbog silnih ighara koje imam i to nov + xclamp fix i to tek kada mu padne još cena (imam joypadove sa starog i HDD koji mogu da iskoristim, a i DVD mi je valjda ispravan pa nek bude kao "rezerva")... neće valjda grom u koprive dva puta ;)

Eh da jel sam napomenuo da nisam hard core gamer i da sam se igrao na xbox-u jednom do dva puta nedeljno po tri - četiri sata? Jel sam rekao i to da je xbox sve vreme bio položen na stolu pored prozora gde je cirkulacija vazduha odlična? Eto i to da se zna.... Možda sam najgori baksuz što se xbox-a tiče ali to je moje i samo moje iskustvo. Gore od ovoga teško može neko da prođe i ne želim mu to :) Zato sam sve ovo pisao da ljudi pre svega budu informisani - a poenta priče je odraditi xclamp fix odmah na početku na novoj konzoli i nadati se najboljem...

Nazad
Vrh Dno