Šta je novo?

Viewsonic 2260wm na Biostar GX790 - poliću se benzinom !

W@LTER

Slavan
Učlanjen(a)
16.03.2007
Poena
301
Poštovani prijatelji, nakon višednevnog obigravanja i rešavanja problema u situaciji sam da sebe ili njega (komp) polijem benzinom...:mad:

Viewsonic 2260wm @1920*1080
MB`s:
Biostar TA GX790 AM2+ 64MB
Biostar TA GX790 AM2+ 128MB - sa pojačanom naponskom jedinicom u odnosu na prvu ploču.
Ostale komponente:
CPU AMD 5000+ BlackEdition + Skythe Katana II
DIMM OCZ DDR2 800MHz Ati Crossfire certified 4-4-4-15 2x1GB @2.1V
(Probana i OCZ DDR2 800MHz Platinum rev.2 4-4-4-15 2x1GB @2.1V
HDD WD640AAKS
PSU TTake TR2 500W

Na obe ploče je integrisan ATI 3300 samo se razlikuje u količini rama i naponskoj jedinici.
Monitor je proban na jednoj a onda na drugoj ploči, identično se manifestuje...
Problem:
1. DVI - kada su povezani preko ovog standarda u rezoluciji 1920*1080 (probano više vrsta dvi kablova) - FLICKERING - slika sa monitora nestane pa se vrati, crn ekran pa prikaz u različitim vremenskim intervalima (bez obzira na 2D ili 3D)
Nakon dužeg perioda mirovanja (par sati off) prilikom uključenja pc-a ne budi se monitor uopšte !?!?
2. HDMI - kada su povezani preko ovog standarda u rezoluciji 1920*1080 slika izgleda kao zumirana, nedostaje deo ekrana po svim stranicama, nekih 1-1.5cm.
Obe ploče rade besprekorno na svim drugim monitorima u rezoluciji 1680*1050.
Viewsonic radi na bilo kojoj drugoj probanoj grafici koja nije integrisana na ploči.
Radi takođe besprekorno na integrisanoj ATI 3400 sa Sony Vaio laptopa preko HDMI kabla.

Za test su korišćeni
*monitori SAMSUNG 2232BW i T220 (nisam imao još jedan full hd rezolucije)
*vga Sapphire 3850, Asus en6600gt, Gigabyte 2400xt...

Šta je ovde neispravno i ako jeste da li je za reklamaciju ???

Pomagajte...

p.s. komp ima namenu da bude centar hd multimedije u dnevnoj sobi, ni govora o igrama i sl. zato se išlo na 3300 sa DVI/HDMI.:mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
ocigledno je problem u nekoj mogucoj toleranciji koja se odnisi na nivo signala , napona i frekvencija , iz nekog razloga 2260wm nije zadovoljan sa signalom koji dobija sa integracije , nemora znaciti da nije ispravan niti da je u pitaju citava takva serija , jednostavno taj tvoj monitor konkretno ne podnosi tu integraciju .

- Probaj da ga reklamiras (monitor) trazi drugi , mozda budu voljni da zamjene, fino im objasni ,ako ti nije mrsko ponesi racunar na lice mjesta , vjerujem da ce ti izaci u susret
- ili ubaci neku najobicniju grafiku pa spoji monitor na njega

Prodaj ga...

Mislim da ce taj monitor odma da ode ako ga budes prodavao, a onda uzmi lepo neki slican, to ti je najbolje... Ili brate, uzmi neku graficku za 30e i uzivaj.
Ja imam taj viewsonic, babaroga je... razmisli o 2226 viewsonic. on je doduse 1680x1050 ali sta fali. I jeftiniji je a isto ima dvi.

sklopio sam 3 ovakve (slične) mašine (na sve 3 biostar ta790gx a2+ ) i dve rade savršeno na integrisanoj i jedna ova moja sa 9600gt.

prva mašina radi na 19" lg monitoru druga na nekom starom crt 17", dakle oba su analog i probana je jedna kod mene na 24" isto analog u 1920 bez problema je odradjivao posao par dana.

stavi na analog i uživaj

a flickering isto može biti i zbog lošeg uzemljenja u kući pa probaj neku drugu utičnicu

Poslednja izmena:
Pozz svima

Pre svega da Vam se svima izvinim što nisam ranije odgovorio na Vaše postove, službeno sam bio odsutan.
U međuvremenu sam bio u prilici da probam još nešto, tako da Vam ovom prilikom pružam dodatne informacije.

Naime, zahvaljujući AMD kancelariji za jadranski region (ovom prilikom Veliko Hvala), dobio sam još 2 mb-a, tačnije J&W 790GX Extreme i DFI Lanparty DK 790GX T2RS.

Nakon dužeg testiranja, provere kompatibilnosti memare, napajanja, cpu-a i sl, dobio sam iste rezultate, kao i kod Biostar ploča.

Lično mislim da postoji nekompatibilnost ovog konkretnog modela monitora i Ati radeon 3300 koje su integrisane na pločama, jer iste te grafe teraju bez problema LG full hd lcd tv.
Na analognom izlazu D-SUB ne postoji nikakav problem, niti flikering, niti outlined rezolucija.
E sad, napravio sam još jednu seriju testova, sa još jednom dodatnom (zapravo 2) grafe, tačnije pasivno hlađenim Gigabyte 2400/2600xt u hybrid crossfire i van njega.

Ono što me iznenađuje je da hybrid crossfire (ati igf 3300 + jedna od ove 2 grafe) rezultati su identični, problem sa rezolucijom i flikeringom je prisutan.
Jedino ukoliko se potpuno u biosu isključi 3300 i dodatna grafa funkcioniše samostalno starvi se normalizuju.
Iskreno, mislio sam da ću dodavanjem još jedne jeftinije grafe poput ovih, pa još u hybrid crossfire, pojačati video segment samog kompa, ali se ovo mora izbeći po svaku cenu na ovom monitoru.
Sve sam uredno snimio kamerom, spakovao u rar-ove, preko Pakom servisa koji je i uvoznik za Viewsonic za Srbiju, feedback ide u glavni servis ove firme u Nemačkoj, pa ću (nadam se) za par dana dobiti odgovor o eventualnoj nekompatibilnosti i rešenju iste, možda neki update fllash rom-a samog monitora i sl.

U svakom slučaju, Hvala svima na vremenu i trudu.

Srdačan pozdrav.

sklopio sam 3 ovakve (slične) mašine (na sve 3 biostar ta790gx a2+ ) i dve rade savršeno na integrisanoj i jedna ova moja sa 9600gt.

prva mašina radi na 19" lg monitoru druga na nekom starom crt 17", dakle oba su analog i probana je jedna kod mene na 24" isto analog u 1920 bez problema je odradjivao posao par dana.

stavi na analog i uživaj

a flickering isto može biti i zbog lošeg uzemljenja u kući pa probaj neku drugu utičnicu

Probao sam više utičnica u svojoj kući i kući vlasnika računara (mog kuma), apsolutno su prisutni isti simptomi.
To sam i ja prvo pomislio, ali izglada da nije do toga.

Pozz

Jesi probao analogni izlaz?

I koje dve grafičke misliš u hybrid?
Imaš izbor između (2400 pro, 3450 i 3470) + 3300 integrisana.

Poslednja izmena:
Eh...

Jesi probao analogni izlaz?

I koje dve grafičke misliš u hybrid?
Imaš izbor između (2400 pro, 3450 i 3470) + 3300 integrisana.

Analogni radi perfektno, nema niti flikeringa, niti outlined rezolucije.
Na digitalnim izlazima je problem.

Hybrid sam pravio sa 2400xt by Gigabyte + IGFX 3300, opet isti problem.
Pozz.

Nazad
Vrh Dno