Šta je novo?

Pomoc oko sezama

BEGINER

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
320
Pre par dana sam zamenio modem za ruter i dobio sam onaj njihov klasican Conexant ruter koji daju svima..E sad problem: Dok surfujem i skidam preko opere net radi ok,medjutim kako upalim torrente,veza se zaglupavi totalno kao i ruter,i pukne mi posle 10tak minuta i nikako iz win-a ne mogu da se vratim na net(pomaze samo restart racunara)
Ruter je povezan preko Lan-a

Pomagajte:wall:

Poslednja izmena:
Smanji broj konekcija za torrente, npr...

Btw, nisi li ti pričao da napuštaš Sezam? ;)

Smanji broj konekcija za torrente, npr...

Btw, nisi li ti pričao da napuštaš Sezam? ;)

Sve je to uradjeno:)

I ne pomaze:mad:

Jesam al kad sam video kolko treba da cekam da dobijem Telekom odustao sam(da me pogase sa svih sajtova dok dobijem:d)

Druze,taj router je smece.Koristio sam isti ko Sezama.Malo vise downloada sa torrenta i zaglupi se totalno.Ne moras da resetujes komp,vec iz browsera pristupi web interfejsu routera i resetuj ga.Posle ces imati normalnu vezu,ali kad koristis torrent,moraces stalno nakon toga da ga resetujes.Meni nije pomogao limit konekcija i uploada.

Poslednja izmena:
Druze,taj router je smece.Koristio sam isti ko Sezama.Malo vise downloada sa torrenta i zaglupi se totalno.Ne moras da resetujes komp,vec iz browsera pristupi web interfejsu routera i resetuj ga.Posle ces imati normalnu vezu,ali kad koristis torrent,moraces stalno nakon toga da ga resetujes.Meni nije pomogao limit konekcija i uploada.

E upravo to mi se desava:mad:
Samo moj problem je sto kad se zaglupi,ne mogu ni njemu da pristupim(nece nista)kao da nemam net

Znaci dzabe sam bacio 1.2k:wall::wall:

E do mojega,nista ne gine mi neki TP linkov ruter:S:

Poslednja izmena:
A posto sam sad trenutno tanak sa kesom,jer mogu nekako da skarabudzim ovaj ruter da rade torrenti a da mi MRTVI SERAM ne zakuca vezu???
Ajde pomagajte svaka ideja je dobrodosla

vrati im taj ruter i daj još tih 700-800 din za Siemens!

ti baš imaš problema sa Sezamom i torrentima :D

Znaš kako, i kod mene Sezam radi odlično...

Pa dobro drago mi je zbog tebe,ali meni ne radi i treba mi pomoc(ako neko zna)a ne *****ava*e i podjebava*e kao sto je radio korisnik iznad tebe.
Znaci ako znas imas neko resenje savet,pisi,ako nemas,idi i uzivaj u svom netu,a ovde pusti da mi pomgonu ljudi koji znaju

Edit:malopre sam preopolovio brojeve konekcija u samom torrent klijentu i isto..Posle 5 minuta rada,blokirao je ceo net,i morao sam da restartujem racunar da bi radio...

Zvao sam ove iz tehnicke podrske i covek mi kaze da svaki ruter radi tako i da ne moze da mi pomgone,on ih je testirao gomilu i jedini koji valjaju su ovi od 100 i kusur evra...STRASNO kolko lupaju gluposti

Poslednja izmena:
Pa aj da se nadjemo pa uzivo da mi budes cinican i sarkastican i da raspravimo problem koji imas
Hehe, smešno!

Ja sam ti dao predlog kako da rešiš problem, ali si ti cicija... A svoje hormone smiruj na neki drugi način, dečko!

Čoveče, kukaš mesecima na Sezam i nikako da pređeš kod nekog drugog! Šta si ti, neki mazohista? Voliš da ti bude loše i onda da ovde kukaš o tome? Aman, da meni ne valja Sezam, posle 10 dana bih otišao kod Verata, Telekoma, YUBCa, šta ja znam koga, ima ih puuuno.

A šta mi je bilo smešno? Pa, to što iz principa (kog principa?) nećeš da doplatiš za puno bolji uređaj.

Što se tiče tog iz tehničke podrške, ja prosto ne mogu da poverujem da je on tako rekao. Ako jeste, onda bi trebao da popije otkaz istog trenutka!

Hehe, smešno!

Ja sam ti dao predlog kako da rešiš problem, ali si ti cicija... A svoje hormone smiruj na neki drugi način, dečko!

Čoveče, kukaš mesecima na Sezam i nikako da pređeš kod nekog drugog! Šta si ti, neki mazohista? Voliš da ti bude loše i onda da ovde kukaš o tome? Aman, da meni ne valja Sezam, posle 10 dana bih otišao kod Verata, Telekoma, YUBCa, šta ja znam koga, ima ih puuuno.

A šta mi je bilo smešno? Pa, to što iz principa (kog principa?) nećeš da doplatiš za puno bolji uređaj.

Što se tiče tog iz tehničke podrške, ja prosto ne mogu da poverujem da je on tako rekao. Ako jeste, onda bi trebao da popije otkaz istog trenutka!
Ne vredi se raspravljati..A sto se tice ovog iz Podrske,to mi je rekao od reci do reci,dal mi ti verujes ili ne to je tvoja stvar...I molim te ako ne mozes da pomgones,nemoj bezveze da spamujes i juris postove

Probao sam i to,isto sra*e se desava:mad:

Pa ne bi trebalo. Jesi li siguran da si sve dobro podesio?
Kod mene je situacija malo drugačija:
imam Siemens Speedstream ruter (stari model, nije wireless ~20€ u Netiksu) koji radi u bridge modu. On je povezan na Mikrotik ruter (P2 300MHz) koji preuzima svo opterećenje po pitanju uspostavljanja i praćenja velikog broja konekcija koje uspostavljaju P2P klijenti.
U ovom režimu, kvalitet ADSL rutera je potpuno nebitan (važno je samo da radi).
Nisam lično isprobavao, ali sam pretpostavio da slično može da se podesi i na Win mašini: da ADSL ruter radi prostu modulaciju signala, a da povezivanje i rutiranje radi Win mašina.
Ti kažeš da si to isprobao? Šta nije funkcionisalo?

Pa ne bi trebalo. Jesi li siguran da si sve dobro podesio?
Kod mene je situacija malo drugačija:
imam Siemens Speedstream ruter (stari model, nije wireless ~20€ u Netiksu) koji radi u bridge modu. On je povezan na Mikrotik ruter (P2 300MHz) koji preuzima svo opterećenje po pitanju uspostavljanja i praćenja velikog broja konekcija koje uspostavljaju P2P klijenti.
U ovom režimu, kvalitet ADSL rutera je potpuno nebitan (važno je samo da radi).
Nisam lično isprobavao, ali sam pretpostavio da slično može da se podesi i na Win mašini: da ADSL ruter radi prostu modulaciju signala, a da povezivanje i rutiranje radi Win mašina.
Ti kažeš da si to isprobao? Šta nije funkcionisalo?
Vidi:Funkcionise tako ali isto cim krenu torrenti zapuca se i pomaze samo restart racunara...Znaci isto ko bez bridza...Ostao sam bez ideja,tj resio sam sutra idem da trazim modem i pare nazad:mad:

Koji Win koristiš i da li si prilikom "bridge testa" ograničio broj konekcija u P2P klijentu?

Xp sp3...Jesam,u p2p klijentu sam prepolovio broj konekcija i opet ista stvar...

Krene,radi par minuta,zakuca,i pomaze samo restart racunara,i nakon toga imam net ko sad,samo za surf...Sto je katastrofa,da sam teo net za Surf,uzeo bih Telenor bezicni:smash:

Probao:utorrent i AZ(ili ti sada Vuze),kao i Bitcomet koji ne koristim i sa svima se isto dogadja..Stvarno sam odlepio i ne znam sta cu vise...Pogasice me sa svih zivih sajtova a ne mogu da skinem ni 3mb sa torrent-a,odma puca prokleta veza...Puuuu jee,ljudi menjaju modem za ruter a ja cu morati da uzmem nazad stari modem jer je 10000x bolje radio od ovog djubreta

Josh jedan glas za Siemens SpeedStream ... Od kad sam ga uzeo ... pa recimo da je x5 bolji od tog conexanta , koji opet je meni takodje zadovoljavajuce radio ali mi je trebao wireless ... Btw , nesto ti nisi lepo podesio oko samog torent klijenta ili cak iz win-a nesto.

Josh jedan glas za Siemens SpeedStream ... Od kad sam ga uzeo ... pa recimo da je x5 bolji od tog conexanta , koji opet je meni takodje zadovoljavajuce radio ali mi je trebao wireless ... Btw , nesto ti nisi lepo podesio oko samog torent klijenta ili cak iz win-a nesto.

Zvao sam danas u vezi tog rutera nemaju na stanju..>E sad sto se tice podesavanja klijenta,ne bih se bas nazvao Noobom kad su u pitanju torrenti...A sto se tice win-a,sta sam mogao da zeznem??:S:

Strpi se malo i menjaj to smece prvom prilikom.Otkako sam se preselio i dobio sezamov modem(smece takodje) svanulo mi.Zasto si uopste menjao modem za router?

ma conexant je djubre...imao sam ga dva meseca isti problemi,ludeo sam,odkad sam uzeo simensa,preporodio sam se,evo vec godinu dana radi ko sat (da ga ne ureknem)...ganjaj simensa i nemoj lupati vise lavu sa conexantom.......

A kako rade torrenti iz Opere?

Ljudi, što ste vi navalili sa tim Siemensom, kad čovek explicitno kaže da neće da ga uzima?

Poslednja izmena:
Strpi se malo i menjaj to smece prvom prilikom.Otkako sam se preselio i dobio sezamov modem(smece takodje) svanulo mi.Zasto si uopste menjao modem za router?

Ma menjao sam jer sam non stop na netu a i pricali mi kako dosta bolje radi sa ruterom(a i video sam kod devojke kako joj radi net sa Telekomovim ruterom),manje puca veze i slicno i reko aj da ga uzmem..Zeznuo sam se samo tako...Danas tj sad mi kao stize na gajbu neki lik iz Sezama(posto sam ja kao nesposoban)pa ce doci on da mi namesti,bas me zanima da vidim sta ce da kaze:trust:

@Zoni:I da ocu,nemaju ga vise na lageru i nece ga biti u skorije vreme,tako mi rece onaj "strucnjak"iz Sezamove podrske

Poslednja izmena:
Ja sam koristio prvo onaj sezamov USB modem, pa onda onaj mali Telsey (tako nekako) ruter, i sada Siemens ruter i ni sa jednim nisam imao problema (torrente slabo koristim, a ranije sam prilično koristio eMule, koji mi je radio OK). Inače, usb modem sam zamenio samo zbog jednostavnosti priključivanja dodatnih kompjutera... Veza mi ni sa jednim od ta tri nije pucala, tako da meni deluje kao da je neki problem do tvoje telefonske linije (mada, ako veza puca SAMO sa torrentima, to onda deluje neobično).

Ništa, u svakom slučaju nam napiši šta ti je rekao lik iz Sezama kad završi "opravljanje"! (I nemo' ga mlatiš, ako se malo našali s tobom ;) ) Nisam ni znao da oni idu po kućama i sređuju te probleme...

Ja sam koristio prvo onaj sezamov USB modem, pa onda onaj mali Telsey (tako nekako) ruter, i sada Siemens ruter i ni sa jednim nisam imao problema (torrente slabo koristim, a ranije sam prilično koristio eMule, koji mi je radio OK). Inače, usb modem sam zamenio samo zbog jednostavnosti priključivanja dodatnih kompjutera... Veza mi ni sa jednim od ta tri nije pucala, tako da meni deluje kao da je neki problem do tvoje telefonske linije (mada, ako veza puca SAMO sa torrentima, to onda deluje neobično).

Ništa, u svakom slučaju nam napiši šta ti je rekao lik iz Sezama kad završi "opravljanje"! (I nemo' ga mlatiš, ako se malo našali s tobom ;) ) Nisam ni znao da oni idu po kućama i sređuju te probleme...
Ovako:ja sam prvo koristio onaj Atlanstic ili tako nekako plavo beli modem i net i torrenti su radili ok,zatim posle toga posto je taj riknuo dobio sam onaj beli klasicni usb modem koji je isto radio solidno,ali mi je veza pucala na 2-3 dana...Inace sam bio zadovoljan..Na ruter sam se odlucio jer sam cuo da mnogo bolje i stabilnije radi...
E sad ovako:Onaj prvi ruter je definitivno bio DJUBRE TESKO:mad:
BIo je momak iz podrske(moram reci da im je to jedan OGROMAN plus kod mene i da sam prijatno iznenadjen time)pogotvu sto za razliku onih preko telefona ovaj decko sto je bio zna znanje,i struka su mu mreze...Zamenio mi je taj ruter za neki drugi i za sad evo vec sat vremena torrent bije bez problema maximalnom brzinom(pupupu da ga ne ureknem:d)
Znaci ipak je ruter bio tesko DJUBRE,podrska preko fona im je krs ali ova terenska usluga je sjajna,i moram reci da decko koji je bio je GENIJALAC:)

Znaci kad bi svi u Sezamu bili ko ovaj decko,verujte mi da nikad ne bismo imali problema i svi bi prelazili na Sezam,toliko o njemu..Sjajan decko

Sto se tice batinjanja,necu sad sam relax:D,juce sam malo bio vileneo jer me onaj ruter dovodio do ludila:smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno