Šta je novo?

Visestruki reset neobicne okolnosti

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Kod drugara je sledeca masina:
AMD Phenom 9550,4Gb RAM,GF9600GSO,320Gb hdd,Gigabyte MA770 ploca i Cooler Master Elite 332 kuciste sa napajanjem od 420W.
U vecini slucajeva sve radi kako treba, prolazi sve testove tipa 2xOrthos po 8h, Orthos+Furmark oko 2h, 10h Demo 3DMark03, znaci sve sto mi je palo na pamet, naponi stabilni mereni HWmonitorom...
Problem je sto s vremena na vreme, a najcesce dok je u idle se resetuje po nekoliko puta za redom, prilikom ulaska u WinXP, ili dok stoji i ne radi nista, ponekad na netu itd.
Jos da kazem da nista nije klokovano, a na plocu je ubacen najnoviji BIOS...
Sta ovo moze da prouzrokuje?

Poslednja izmena:
razmishljam o toj plochi...?

AMD Phenom 9550,4Gb RAM,GF9600GSO,320Gb hdd,Gigabyte MA770 ploca i Cooler Master Elite 332 kuciste sa napajanjem od 420W.
U vecini slucajeva sve radi kako treba, prolazi sve testove tipa 2xOrthos po 8h, Orthos+Furmark oko 2h, 10h Demo 3DMark03, znaci sve sto mi je palo na pamet, naponi stabilni mereni HWmonitorom...
Problem je sto s vremena na vreme, a najcesce dok je u idle se resetuje po nekoliko puta za redom, prilikom ulaska u WinXP, ili dok stoji i ne radi nista, ponekad na netu itd.

:type:
drugarici je tako komp zabadao na slican nacin.
Stavio sam joj super komponente i ploca takodje
Gigabyte ne znam tacno koja (690) chipset uglavnom.
Provalio sam da se komp resetuje zbog Gigabyte-ovog
Easy Tune-a (mislim da se tako zove utility) koji je pogresno
detektovao temperature i komp se rukovodeci se njegovim setovanjima kad bi se dovoljno zagrejao i restartovao.
(Naravno, komp je bio OK ali je izbagovani Utility zezao stvari). E smorio sam se dok sam provalio sta je
u pitanju. Sve promenio komponente i na kraju shvatim da je to.
Vidi da li je taj Utility instaliran na kompu, pa ako jeste, obrisi ga.
Ako nije to u pitanju, verovatno te ram memorija zeza
:type:

Poslednja izmena:
Na zalost nije taj utility...
Komp u nekim slucajevima prolazi sve testove, gold memory i sve ostalo...
Znaci radio je 3dmark demo na njemu po 15-20h ali se nista nije promenilo...
Mada sada sam video da mu jedna neka temperatura zakucana na 80C, mozda ga to nesto zeza iz BIOS-a, mada on se resetuje i kada je hladan, bez ikakvih pravila...

Tipujem na napajanje ovako iz prve.

Da li si iskljucio opciju automatic restart, moguce je da se desava neki BSOD a da ga korisnik i ne vidi. Ako imas neki dump okaci ga ovdje na forumu.

Kod jednog kolege na poslu se resetuje komp kada ima dugo neki od usb uredjaja prikachenih (npr. usb hard ili ipod). Nemam pojma u chemu je problem, ali kada komp krene da se resetuje, ne prestaje dok ne skinesh usb uredjaj :S:

Ja tipujem prvo na CPU, jer sam imao dosta ovakvih slucajeva.

CPU nije sigurno, to crkava samo pod ledom :D
Pogledaj u event viewer>system sta kazu logovi?

Poslednja izmena:
Vrh Dno