Šta je novo?

Nova serija MacBook i spajanje na LCD preko mini display porta?

Osa

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2006
Poena
319
Elem, trebalo bi ovih dana da se ponovim, pa me interesuje jedna veoma bitna stvar. Po sredi je cinjenica da trenutni lap-top (iz potpisa) nisam bio u stanju da "nateram" da preko VGA kabla, prikaze na LCD-u 1920x1080 rezoluciju. Instalirao sam sve moguce i nemoguce, official i unufficial drivere za Ati Radeon x1400 i opet nisam uspeo. Da skratim pricu, odlucio sam se za MacBook, samo sto sam malo skeptican povodom ovog novog mini display porta. Da li je neko spojio doticni MacBook na LCD/Plasma? Druga stvar je problem prenosenja zvuka? Da li ovaj port prenosi i zvuk (kao HDMI) ili samo sliku (kao DVI)?

Poslednja izmena:
ili narucis ovo http://www.monoprice.com/products/p...=10428&cs_id=1042802&p_id=5311&seq=1&format=2
ili u apple radnji kupis mini display port to dvi adapter, a onda nabavis i dvi to hdmi adapter.

Tako sam i mislio. Ovaj prvi mi odgovara, samo sto ga nema kod nas.
Sledece sto se postavlja ko logicno pitanje je: kako resiti onda prenos zvuka (a da odgovor nije jednostavan tipa preko 3,5mm bananice)? Koliko sam ja shvatio DVI ne prenosi zvuk za razliku od HDMI-a? I da li se (i koliko) gubi na kvalitetu slike zbog koriscenja dva prelaza?

novi mac-ovi dolaze sa onim nvidiinim škartovima, a nvidia nema podršku za prenos zvuka preko HDMI. ali opet, to je Mac, možda nisu dali da ih zeznu.

novi mac-ovi dolaze sa onim nvidiinim škartovima, a nvidia nema podršku za prenos zvuka preko HDMI. ali opet, to je Mac, možda nisu dali da ih zeznu.

Jel mozes malo da mi elaboriras stav vezan za nvidia škartovima? Bez ljutnje, samo me zanima zbog cega to mislis?

bilo je dosta na engadgetu da su sve mobile verzije 9300 i 9600 pokvarene. nekom iskaču ljubičaste fleke po ekranu, a nekome neće da pušta video.
to je čak i sama nvidia priznala.

bilo je dosta na engadgetu da su sve mobile verzije 9300 i 9600 pokvarene. nekom iskaču ljubičaste fleke po ekranu, a nekome neće da pušta video.
to je čak i sama nvidia priznala.

Sto nema nikakve veze sa modelom 9400, ili ima? Posto je ta karta u pomenutom MacBook-u.

na tvoju žalost ima i sa tom karticom. ali nekome se ti simptomi nikad ni ne ispolje. ispada da koji si "ubo".

Nazad
Vrh Dno