Šta je novo?

Da li je 500W dovoljno?

• Začetnik teme Začetnik teme Dandy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dandy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
985
Pošto mi je crkla stara ploča i menjam platformu s tim da nemam trenutno para da uzimam i neko dobro novo napajanje, zanima me iskustvo ljudi sa nekom konfiguracijom sličnog tipa, da znam da li mogu da očekujem probleme ili ipak mogu neko vreme da guram sa starim napajanjem ako se ne igram sa OC-om.
Elem...
Konfiguracija bi trebalo da bude:
Asus P5E3 Deluxe X38 ploča
Intel Q6600
4GB DDR3
HD3850
4xHDD (250+500+500+640GB)
DVDRW

Napajanje je Antec Phantom 500W.

Poslednja izmena:
dovoljno je

koliko ti je W na +12V railu i koliko A?

6sxv7k.jpg

Pošto sam se tek sada zainteresovao za ovu problematiku, vidim da su ljudi svašta gurali sa 500-njak vati napajanjima. Možda i ostavim ovo do daljnjeg 😀

Poslednja izmena:
Ma opušteno, nema potrebe za novim napajanjem 🙂

Da... pošto sam pročitao par sličnih thread-ova i malo guglao, kapiram da zapravo komponente i ne vuku toliko struje koliko sam mislio. Naplašila su me ova silna napajanja od 700, 1000, neznamtijakoliko vati, pa rek'o treba za bilo šta tipa quad-a da se ispružim.

Koliko više struje vuče Q6600 kada se OC-uje i da li bi možda bio problem kasnije ako bih dodao recimo još jedan HDD i 4870 umesto 3850?

odlicno napajanje

:type:
Pošto mi je crkla stara ploča i menjam platformu s tim da nemam trenutno para da uzimam i neko dobro novo napajanje, zanima me iskustvo ljudi sa nekom konfiguracijom sličnog tipa, da znam da li mogu da očekujem probleme ili ipak mogu neko vreme da guram sa starim napajanjem ako se ne igram sa OC-om.
Elem...
Konfiguracija bi trebalo da bude:
Asus P5E3 Deluxe X38 ploča
Intel Q6600
4GB DDR3
HD3850
4xHDD (250+500+500+640GB)
DVDRW

Napajanje je Antec Phantom 500W.

mislim da nema nikakve potreba da ga menjash zaista

Da... pošto sam pročitao par sličnih thread-ova i malo guglao, kapiram da zapravo komponente i ne vuku toliko struje koliko sam mislio. Naplašila su me ova silna napajanja od 700, 1000, neznamtijakoliko vati, pa rek'o treba za bilo šta tipa quad-a da se ispružim.

Koliko više struje vuče Q6600 kada se OC-uje i da li bi možda bio problem kasnije ako bih dodao recimo još jedan HDD i 4870 umesto 3850?

bilo bi sasvim dovolno...

Radici bez problema,meni je neki kineski krs od navodnih "400W" terao 4870,sa OC procesrom i dva HDD.

E to se zove hrabrost 😀

i meni je taj kineski krs od 400w radio sa 3850,ali celih nedelju dana:d

meni je radio mesec dana sve dok jednog dana nisam dodao jos jedan hard,i onda je kinez otisao u Nebo.

Ovaj put su kompjuter i akumulator preziveli 😀

Poslednja izmena:
Ma da samo napajnje.Ali doziveo sam sok pre toga,zove me burazer i kaze"Upalilo ti se kuciste"

Codegen je kinez kao i bilo koji drugi.

Kod mene TT 430 W tera GA-P35-DS4, Q6600, 4 Gb rama, GTS250 1Gb, 4 harda (3x400 + 500) i DVD/RW... Sve radi lepo, mada razmishljam o zameni napajanja - bojim se za zdravlje komponenti :d

DALI JE DOVOLNO COLL MASTER 420W ZA SLEDECU KONFIGURACIJU.
ASUSP5Q-PRO
E 8400 -3,00
9600 GTG 1GB
HIT 320 GB
DVD RW 106
SAMSUNG 931 BF
UNAPRED ZAHVALAN .NOV SAM NA FORUMU

Dovoljno je. Ne znam samo shta tu trazi monitor :d

Posto je to onaj iz Elite kucista (vidim da si postovao na jos jednom mestu) sa "citavih" 16A na 12v grani ja bih ipak isao na nesto jace.

^ Ma nema potrebe za jačim, ovo je sasvim dovoljno za tu konfiguraciju...

Samo da javim da sve radi savršeno sa postojećim napajanjem 🙂
Uzeo sam na kraju Q9550 umesto Q6600, na žalost C1 stepping, ali šta da se radi...
Opet je zver od procesora 🙂

dovoljno je naravno(mada bi ti neki ljudi rekli ma nije idi na 1250w):smoke:

ASUSP5Q-PRO
E 8400 -3,00
9600 GTG 1GB
HIT 320 GB
DVD RW 106
SAMSUNG 931 BF

:type:
bice to OK, teraj slobodno.
Ako ne bude dovoljno, znacesh.

ASUSP5Q-PRO
E 8400 -3,00
9600 GTG 1GB
HIT 320 GB
DVD RW 106
SAMSUNG 931 BF

Da ce napajanje da radi radice, koliko dugo to ne moze ni Nostrodamus da ti kaze :-devil-:, ali ako razmisljas o OC-u bolje nemoj jer je i onako vec zategnuto.

Moje licno misljenje je jace napajanje u skorije vreme, just in case. :wave:

da ne pravim novu temu, jutros sam se smorio sa nerom "power calibration error" ili ti varijacijom napona pa poshto ne mozhe da dobije stabilni napon nero daje taj error. poshto me napajanje zeza vech mesec dana, ochu d'uzmem LC6550 v2.2 ili LC5550, mislim znam da je 550W (ne bash 550W kod LC-ja) ali opet, da pitam, jel to dosta za moje potrebe (moja mashina)? + jak OC, eventualno quad za neko vreme...
videh neko prodaje LC5550LE, nema ga nigde (google), jel neko zna shta i kako?
P.S. znam da je napajanje, iste discove narezah na drugom kompu bez problema...
hvala unapred
EDIT: koja je u stvari razlika LC6550 i LC5550? shta, 5 i 6 serija?

Poslednja izmena:
"power calibration error" ne bi trebalo da ima nikakve veze s napajanjem, LC je sasvim dovoljan za tvoju masinu.

Nazad
Vrh Dno