Šta je novo?

planski kopi ... backup

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
poz svima ..
treba mi neki soft koji ce imati user friendly podesavanja za sceduele copy odredjenih foldera u odredjeno vreme preko mreze .. recimo svaki dan u 19h kopiraju se celi sadrzaji odredjenih foldera sa jedne masine na odredjenu lokaciju na drugoj ..
poenta je samo da je lak za koriscenje jer treba da naucim par ljudi koji ce baratati sa tim software-om a i nisu nesto informaticki obrazovani ..
hvala unapred .. 🙂

Nisam baš najbolje shvatio - jel' ti treba da se automatski izvršava u 19h svakog dana ili da neko to ručno pokreće? Pošto, ako je automatika, običan bat fajl sa xcopy i schedule će da završe posao. A ako treba neko da pokreće, onda isti taj bat fajl i shortcut na desktopu. :d

Daj malo detaljnije šta si mislio pod 'treba da obučim par ljudi koji će baratati softverom'. Inače, ja koristim Cobian backup u firmi, možeš da ga podesiš i da radi samo prosto kopiranje na određenu lokaciju, ali mislim da ti je to overkill ako treba samo iskopirati fajlove sa mesta A na mesto B.

Start -> Run -> cmd

pa kucaš xcopy /? :d

Mislim, prvo treba da vidimo šta čoveku treba, šta se kopira, odakle, kako, jel ima šta da se prepisuje... Šta da napišem kao primer, xcopy source destination sa gomilom parametara?

poz.. bilo bi idealno kad bi moglo da se samo jednom uradi ceo backup svega postojeceg a kasnije da u oredjeno vreme posle rad vremena krene update svih novih i promenjenih fajlova .. u tom slucaju bi bila cista automatika ... i naravno ne bi morali da se kopiraju celi sadrzaji foldera, nego samo izmene ...
hvala na brzim odgovorima

poz.. bilo bi idealno kad bi moglo da se samo jednom uradi ceo backup svega postojeceg a kasnije da u oredjeno vreme posle rad vremena krene update svih novih i promenjenih fajlova .. u tom slucaju bi bila cista automatika ... i naravno ne bi morali da se kopiraju celi sadrzaji foldera, nego samo izmene ...
hvala na brzim odgovorima

OK, evo, marcusnbg ti je napisao već njegovu, a moja preporuka ide Cobian backupu. http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm U principu, može sve to i preko batch fajla, ali moraš preciznije da definišeš šta, kad, kako da bi se napisao što je već nepotrebno komplikovanje.

ok hvala svima .. ezback-it-up radi posao.. samo jos da provalim da li uvek kopira sve fajlove ili samo one koji su menjani i dodati ..

ok hvala svima .. ezback-it-up radi posao.. samo jos da provalim da li uvek kopira sve fajlove ili samo one koji su menjani i dodati ..

Imas na sajtu objasnjeno kako radi inkremental backup..kako i po komprincipu.Naravno testiraj da li ti tako odgovara..

Poz

Nazad
Vrh Dno