Šta je novo?

Z5500 i cene

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Drugar resio da kupi Z5500 i ne moze da se nacudi skoku cena sa nekih 25000dinara tamo krajem decembra i sadasnjih 40000dinara. Evro nije bas toliko isao gore. Jos mu ja kazem da je nesto bilo mnogo reklamacija bas u vreme tih Z5500 po 25k, mozda je zato i bila takva cena? Sad je covek totalno zbunjen. Boji se loseg kvaliteta. Ako je to po 25k i bila "usrana" serija i zbog toga je i imala takvu cenu onda mu nije problem sada dati i vise, ali se boji da to i dalje nije ta problematicna serija, ali po novoj ceni. Ko ce verovati trgovcima. Sta on sad da radi? Ja se bas i ne usudjujem da ga savetujem da kupi, a on bas zapeo, ali razumljivo ima strah.
Nesto sam mislio da ga uputim da razmisli o necem drugom, bolje nego da rizikuje.
:smash:

I mene strah da kupim auto,može neko da me udari na parkingu :smoke:

postoji prica na forumu da je Logitech trazio od svih prodavaca da se uvecaju cene njihovih proizvoda..

I mene strah da kupim auto,može neko da me udari na parkingu :smoke:

Kakve ovo veze ima sa Z5500? Ovde je pitanje pouzdanosti koja je postala diskutabilna usled velikog broja reklamacija. Sad jos vidim da je navodno Logitech trazio od svih distributera da povecaju cenu. Zasto? Da imaju dovoljno "lufta" da mogu krpiti i popravljati? :smash:

Posto mi keva zivi u Nemackoj i kad tad planiram da uzmem sebi z5500...i cisto iz radoznalosti sam pogledao kako se tamo krecu cene i iznenadio sam se!
Krecu se od 250-400 evra!:zgran:
S obzirom da su kod nas 400 mislim da bi bolje bilo da kazem kevi da mi ih donese, sad ne znam koliko su oni veliki, nisam ih vidjao uzivo.

@GoranM: Ako nisi video, ima i polovnih na oglasima :wave:

S obzirom da su kod nas 400 mislim da bi bolje bilo da kazem kevi da mi ih donese, sad ne znam koliko su oni veliki, nisam ih vidjao uzivo.
Ooooogromna kutija. I teska.
Nikako nije za tegljenje.

postoji prica na forumu da je Logitech trazio od svih prodavaca da se uvecaju cene njihovih proizvoda..

evo ti primer, ja sam pikirao x-540 i taman sam bio blizu cifre 5500din kad odjednom pogledam na svim sajtovima 11500-12000. 5500 vrede al 12k ne dam.
a z5500 mi je već sci-fi.

e stvarno su me iznervirali sa cenama, pa nisu normalni, a taman sam se nameracio na njih.....ali napravio sam drugu kombinaciju, uzeo sam jos jedan Jazz 9940 200w i dodao ga na vec postojeci, tako da sam ih stavio u SLI🙂 rezultat je EXTRA, i snaga i kvalitet, dosta jaci bass od z5500........Ali z5500 visokotonce nista ne moze premasiti, jednostavno najbolje za te pare, a z5500 bass i nije bas nesto jak, ali kvalitet je stvarno vrhunski. Tako da, ako se nekome ne daje 40k na z5500 a vec ima J9940 neka kupi jos jedan i bice prezadovoljan, a izaci ce ga dosta jeftinije🙂

e stvarno su me iznervirali sa cenama, pa nisu normalni, a taman sam se nameracio na njih.....ali napravio sam drugu kombinaciju, uzeo sam jos jedan Jazz 9940 200w i dodao ga na vec postojeci, tako da sam ih stavio u SLI🙂 rezultat je EXTRA, i snaga i kvalitet, dosta jaci bass od z5500........Ali z5500 visokotonce nista ne moze premasiti, jednostavno najbolje za te pare, a z5500 bass i nije bas nesto jak, ali kvalitet je stvarno vrhunski. Tako da, ako se nekome ne daje 40k na z5500 a vec ima J9940 neka kupi jos jedan i bice prezadovoljan, a izaci ce ga dosta jeftinije🙂

Ahahahaa, bravo !

Al' da bi bio realistican zvuk mora da nabavim i jos jedan par ushiju :d

Stvarno si me odusevio idejom, stavio 2 kompleta u zvucnika u 'SLI' 😀:smash:

Gde u BGD ima Jazz zvucnika? Nema u Tehnomaniji i Tehnomarketu.

Kupi od bmw-jca, vi's da pravi zalihe :d

mameni zavrsava pos'o, uparivao sam ja i jazz sa z5500🙂
@ colt, ma ne znam kako se zovu, posto nisam ekspert ja ih zovem visokotonci (pritom mislim na one sto ih ima 5 komada)
@ CAR ma stavio bih i treci al muzicka ne moze da ih "primi" sve zajedno🙂
A ako nekog ne mrzi da se proseta da cuje slobodno neka svrati, samo nek' se najavi🙂

Poslednja izmena:
Gde u BGD ima Jazz zvucnika? Nema u Tehnomaniji i Tehnomarketu.
Sampro je uvoznik za Jazz koliko se secam.Mada se neces previse usreciti sa njima.Snaga je na mestu ali kvalitet zvuka je diskutabilan.

Kakav Jazz, z5500 je bolji na svim poljima od j9940, jedino mozda kod visokih su tu negde. Bass je mnogo jaci, jazz se gusi vec na nekih 60% logija....

Daj ne zezaj pa i ti, kakvi visokotonci isti? Z-5500 je za klasu ispred ovih drugih, ceo spektar zvuka bolje prenosi.

Pa da, ali jedino sto je prblizno kod ova dva sistema su visoki tonovi, mada ovaj full-range driver kod logija radi to bolje ali pod uslovom da su dobro pozicionirani zvucnici. Za glasnocu i distorziju pri glasnijem zvuku da ne pricamo, jazz ne moze da isprati logi ni na jednom polju...

sto se satelita tice logi z5500 je u prednosti svetlosnu godinu u odnosu na jazz, inace u bassovima nema neke razlike, bar na mojoj zvucnoj (integrisana HD), koliko su z5500 sateliti kvalitetni potvrdjuje i to da kad stavim dva js9940 odjednom cak ni tada ne mogu da pridju logijevim ali bassova sto se tice 2x9940 rasturaju onaj jedan na z5500.
Evo postavio sam 3 video snimka na YT kako to radi, 2 snimka su Jazz9940 x2, a na jednom je Logi z5500 + jazz9940.
Estetike sto se tice, znam sta cete mi reci🙂 Svestan sam da izgleda ruzno kad je sve ovako jedno preko drugog, ali sta cu kad volim da uzivam u jakom bassu🙂
Eh, da, evo ga i klip: http://www.youtube.com/watch?v=E7EMY1y427o

Kad pogledaš ona 3 tvoja klipa, samo dođeš do zaključka da kombinacija Logi+Jazz rastura za svetlosnu godinu kombinaciju 2xJazz u svakom pogledu, što dovodi do zaključka da je bolje 1 Logi, a za toliku sobu i ne treba više, nego 2xJazz. Mnogo lepši ceo spektar, a pogotovo bass ima Logi nego taj Jazz (Logi je mnogo definisaniji, dok sam iz Jazz-a čuo samo distorziju kad si pojačao), mada ni jedno ni drugo ne zvuči impresivno, gledano sa YT.

Izvini što ti tek tako rušim snove 🙂

:wave:

sto se satelita tice logi z5500 je u prednosti svetlosnu godinu u odnosu na jazz, inace u bassovima nema neke razlike, bar na mojoj zvucnoj (integrisana HD), koliko su z5500 sateliti kvalitetni potvrdjuje i to da kad stavim dva js9940 odjednom cak ni tada ne mogu da pridju logijevim ali bassova sto se tice 2x9940 rasturaju onaj jedan na z5500.
Evo postavio sam 3 video snimka na YT kako to radi, 2 snimka su Jazz9940 x2, a na jednom je Logi z5500 + jazz9940.
Estetike sto se tice, znam sta cete mi reci🙂 Svestan sam da izgleda ruzno kad je sve ovako jedno preko drugog, ali sta cu kad volim da uzivam u jakom bassu🙂
Eh, da, evo ga i klip: http://www.youtube.com/watch?v=E7EMY1y427o

Nabavi karticu 🙂 ne bi verovao kolika je razlika i u kvalitetu i jacini. Meni na integrusi ono sto je bilo na pola pa i nesto preko je sa karticom ~4-5 crtica max.

P.S ima par finih na youtube i za Z-5500 tih "akrobacija" 🙂

Z-5500 re-arranging my desk

Logitech Z-5500 + Heineken

Poslednja izmena:
Ovaj prvi snimak je za Creative s750...

Nabavi karticu 🙂 ne bi verovao kolika je razlika i u kvalitetu i jacini. Meni na integrusi ono sto je bilo na pola pa i nesto preko je sa karticom ~4-5 crtica max.

P.S ima par finih na youtube i za Z-5500 tih "akrobacija" 🙂

Z-5500 re-arranging my desk

Logitech Z-5500 + Heineken

z5500 je stvarno kvalitetan......al ja sam u nedoumici, da li je bolje da prikacim z5500 na dobru zvucnu i da zavrsim sa svime, ili da prodam jedan jazz od ova dva a da pored ovog koji zadrzim prikacim sony liniju 2x100. Jazz bi mi davao dobar bass, a linija bi mi dodavala jos bassova i kvalitetne i jake ostale tonove. jedini problem je sto mi takva kombinacija pravi nepotrebnu guzvu u sobi🙂 sad sam stvarno u nedoumici.

Poslednja izmena:
Kad pogledaš ona 3 tvoja klipa, samo dođeš do zaključka da kombinacija Logi+Jazz rastura za svetlosnu godinu kombinaciju 2xJazz u svakom pogledu, što dovodi do zaključka da je bolje 1 Logi, a za toliku sobu i ne treba više, nego 2xJazz. Mnogo lepši ceo spektar, a pogotovo bass ima Logi nego taj Jazz (Logi je mnogo definisaniji, dok sam iz Jazz-a čuo samo distorziju kad si pojačao), mada ni jedno ni drugo ne zvuči impresivno, gledano sa YT.

Izvini što ti tek tako rušim snove 🙂

:wave:
Ma no problemo😀

z5500 je stvarno kvalitetan......al ja sam u nedoumici, da li je bolje da prikacim z5500 na dobru zvucnu i da zavrsim sa svime, ili da prodam jedan jazz od ova dva a da pored ovog koji zadrzim prikacim sony liniju 2x100. Jazz bi mi davao dobar bass, a linija bi mi dodavala jos bassova i kvalitetne i jake ostale tonove. jedini problem je sto mi takva kombinacija pravi nepotrebnu guzvu u sobi🙂 sad sam stvarno u nedoumici.

Prodaj jednog Jazz-a i uzmi karticu 🙂
Ne znam kakva ti je ta linija niti mogu da poredim i pricam tu. Ono sto ti mogu reci je to da ukoliko slusas glasno ili se lozis na bass, kartica bi ti sjajno legla.
Ja kada slusam muziku slusam na 1.5-2 crtice. Center, surround do kraja, bass dve crtice pred kraj i slusam u movie modu preko digital-a (lepsi je zvuk preko centralnog, a u music modu je bass naglasen, to je za rap super jer je zvuk bas ono sav u bass-u).
Inace, drzim bas ta podesavanja do kraja jer ukoliko ih spustim imam osecaj kao da je zvuk prigusen ( a pojacam na konzoli na npr. 4-5 crtica ). Tako da mi je ovako zvuk mnogo lepsi a kada bi se pojacalo do pola to bi i bilo veoma glasno.
Meni je super Z-5500, iako mu muzika i nije primarna namena ja sam poprilicno zadovoljan. Jedino mi se ne svidja kako zvuce pesme 60/70-tih na njima, Nesto tipa Rolling Stones, Beach Boys i slicni. Bas kao da svira iz neke druge pesme, a sav zvuk je nekako u sumu i ..ne znam..ne zvuci jednostavno dobro. A imam u sobi i neki JVC sistem koji datira jos iz 80tih. Na njemu je milina zvuk.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno