... a takvih koji mogu da izvuku 16 mbit u ovom trenutku mozemo na prste da izbrojimo, sto je tuzno.
Pazinudi Max paket .
To znaci da ti oni garantuju maximalni download koji mozes da izvuces sa portom na koji si osudjen u centrali i da ti garantuju upload od 768.
E sad taj download moze biti 16 , 14 , 12 itd pa sve do 6 Mbit.
Pretpostavljam da oni ne mogu da ti kazu koji download bi mogao da se ostvari , vec to moraju da provere sa Telekomom na samom portu.
Takodje kod paketa preko 4Mbit jako ti je bitno koju opremu koristis , jer ruter jednog proizvodjaca se sinhronizuje na recimo 8 a drugog na 13 Mbit , pa ti vidi
Poštovani,
U Nalozima za realizaciju ADSL-a i nalozima za promenu brzine ADSL-a,
potrebno je da paket neograničeno/768Kbit/s i dalje definišete isključivo kao paket 6.
ADSL priključak će biti realizovan sa nekom od dole navedenih brzina/oznaka
(u zavisnosti od lokacije i tehničkih parametara).
U izveštajima o realizaciji, koje vam svakodnevno dostavljamo,
dobijaćete oznaku za brzinu sa kojom je ADSL priključak realizovan:
Brzina - 6144/768Kbit/s, - u izveštaju o realizaciji biće označena sa brojem 8 (osam)
Brzina – 8192/768Kbit/s – u izveštaju o realizaciji biće označena sa brojem 9 (devet)
Brzina - 16384/768 Kbit/s - u izveštaju o realizaciji biće označena sa brojem 6 (šest)
Hmm. Ali na kraju, nas u stvari zanima da li su otpočeli sa faktičkom prodajom paketa. Ipak još nije zar ne?Pozvao sam TP pa mi rekose![]()
Није ми јасно, шта подразумеваш под класичним телефонским каблом (четворожилни са утичницама) или умотани "двожилни" плаво-бели.Jednostavno kabl koji se koristi od strane telekoma do kablovskog izvoda (glave) onaj po kuci su drugaciji...drugacija je impedansa i gubici su neminovni.Stoga predlazhem onima koji mogu da shto veci deo kucne instalacije (pa makar to bio i taj deo od utichnice do ADSL opreme) odrade koristeci UTP kabl umesto klasicnog telefonskog (naravno zato sto je twisted i ima navoje koji imaju svoju svrhu).
Није ми јасно, шта подразумеваш под класичним телефонским каблом (четворожилни са утичницама) или умотани "двожилни" плаво-бели.
Јел то мислиш на онај класични двожични (плаво-бели) кабел када кажеш УТП или мислиш на УТП кабел којим се повезују два рачунара, или неки трећи???
молим те само разјасни ми ово.
Meni su sad iz jednog od ovih polovnih provajdera pustili "neograničen" paket, koji je međutim tačno 6 Mb, ili samo 50% brži od uobičajenog.Meni rekli da nemoz' to preko 6 Mbita da radi iako narucio 16 ...medjutim ima jos normalnih ,poput Gorana Momcilovica iz Kg koji me je jedini saslusao i testirao ...na kraju pustio 16 Mbita i radi kao ZMAJ ...plus iptv .
Znam ali kako baš 6.00. Da su stvarno pustili onoliko koliko može maksimalno, zar ne bi bilo na primer 10.81 Mbit, tj. neki broj koji nije perfektno zaokružen?Pa lepo se kaze da je brzina DO 16mb/s
Znam ali kako baš 6.00. Da su stvarno pustili onoliko koliko može maksimalno, zar ne bi bilo na primer 10.81 Mbit, tj. neki broj koji nije perfektno zaokružen?
A ako se tu varam, i ako je morao biti okrugao broj Mb, postoji još jedna sumnjiva stvar:
ja dođem na ovaj forum a kolega kaže "Mene su pokušali da ofarbaju da ne može više od 6."
Opet taj broj, i to je isto kao slučajnost?
Nije li takođe logično da njima odgovara da zavrnu protok što više, a naplaćuju što skuplje...
Još mi nisu odgovorili da li nameravaju da mi za ovo traže punih 6000 dinara pretplate iako servis funkcioniše na 1/3 kapaciteta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari