Ako uzmes Antec NSK-2480 mislim da ti bolje napajanje nece trebati.![]()
Kao što i naslov kaže: koje tiho napajanje za htpc, vjerovatno ne treba više od 500w.
ima na netu milion eshopova, a kako pa sa parama naravno. sigurno ti ga nece niko pokloniti
silverstone nightjar st45nf 450W najtise 0dB
ali mislim da kod nas nema sanse da se proda vise od 1kom godisnje obzirom da mu je predvidjena cena za nase trziste 150e
nisam uopste vickast. vidis li ti negde smajli u mom postu. ako imas para nije nikakav problem nabaviti. ako nemas onda jeste. simple as thatda se ne pravimo vickasti mnogo, jer ovoga kod nas nema, a naruciti ga od "preko" nije lako , a ni jednostavno, a i moze se i jeftini i tihi HTPC sklopiti i bez gomile para
kakva ispravka, sto gledas podatke za USA i 110VZa doticno napajanje: Fanless 400W, Peak 500W, Single +12V rail /w 35A, 2x 6pin PCI-E, 1x 8pin PCI-E
ali mislim da kod nas nema sanse da se proda vise od 1kom godisnje obzirom da mu je predvidjena cena za nase trziste 150e.
I sto jeace napajanje jer ce se manje grejati ako se manje opterecuje i onda ce fan biti na nizem broju obrtaja.![]()
Dakle, Chieftec 350W ? On ima 12cm fan? Plasim se samo da ne zatreba 50ak vati viseChieftec vs Lc 420?
10eura gore ne znaci nista...
Verujem da je taj ventilator unutra isti... Tj. 120mm Yate Loon, koji je nečujan.
Ovo nije tačno. Jača napajanja se i na defaultu greju više od slabijih, a i proizvođači stavljaju brže fanove u jača napajanja, kako bi se mogla bolje ohladiti pri opterećenju. Konkretan primer - upravo taj Chief 350W - potpuno neverovatno tih, ni jednom se ništa iz njega nije čulo za par meseci korišćenja dok je bio kod mene, a nakon njega sam kupio neko Chief kućište koje je došlo sa istim takvim, ali 400W napajanjem, pa sam prodao 350W, i onda kad sam skontao da se 400W ipak čuje, shvatio da sam pogrešio. Nije isti vent, kreće sa više obrtaja da bi mogao jače kasnije da se vrti. Ista stvar je sa 140mm Yate Loon fanom u LCP6500GP napajanju, koji je takođe ultra tih kada je na minimumu, a ista firma ugrađuje na izgled isti 140mm fan u Chieftec CFT-600/650/itd, koji se itekako čuje, dosta više nego onaj u LC. Izvadio sam oba fana napolje, u jednom slovu se razlikovala oznaka nazad na nalepnici, i to je naravno bilo dovoljno, ovaj u LCP je na 7V bio nečujan, a onaj se čak i na 5V čuo više nego što meni odgovara.
Zato ti i kažem, Chief 350W :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari