Achilles82
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.10.2005
- Poena
- 350
I zasto?
Q9550 vs PII 940?
(blizi su cenom, mada je Q9550 opet malo skuplji)
Za sta bi sluzio?
Baš tako.
Ne znam. Gde god da odem i vidim PC, ako je jaka konfiguracija, za ozbiljnu primenu... Uvek je Intel. Ne znam tačno zašto - ali, iz mog iskustva, uvek je tako.
A shto ti furash E8400 ?
onaj ko voli amd ce ti reci pII onaj ko voli intel ce ti reci c2q. bilo sta da uzme nece pogresiti, samo za ono sto si naveo ne znam sta ce mu quad, ako vec igra neka uzme dual core i gtx295 ili 4870x2 i neki 24" monitor
Za every day, klasika... gaming, internet, filmovi itd... znaci gaming je jedino zahtevno.
Nego ja vidim da kad neko trazi savet za konfu, ljudi konstantno izbegavaju phenom II x4 da preporuche. Cak ce pre da preporuce q6660 nego phenom II, iako je phenom II x4 20E skuplji od Q6600, i moze da ide na am2+ socket plocu od 65 evra, cak i AM3 socket ploca nije toliko skupa u poredjenju sa intelovom 1333.
I moj burazer sad razmislja da uzme quad core neki (ali nema bas kinte za core i7), zar nije logicno da uzme phenom II x4?
Nekako mi deluje da ljudi sada izbegavaju AMD zbog svoje lose reputacije proteklih godina. Kao da preporuchuju intel iz navike.
Voleo bih jos misljenja da cujem....
@zevs, a i za sta je to bolji Q9550 od pehnom II X4 920 procesora? I obrnuto.
AMD je u prošlosti uprskao stvari. S druge strane, i Intel je imao promašaja. Ali manje nego AMD. U međuvremenu, Intel je mnogo ojačao sa lansiranjem C2D CPU-a.
Odabir između pomenutih procesora će 99% kupaca napraviti prema ličnoj preferenciji/afinitetu prema brendu. Nema racionalne rasprave na tom nivou.
P.S. Mada na XtremeSystems forumu - najveći broj high-end platformi jesu Intel. To je meni dosta pomoglo u odabiru CPU-a.
Baš tako.
Ne znam. Gde god da odem i vidim PC, ako je jaka konfiguracija, za ozbiljnu primenu... Uvek je Intel. Ne znam tačno zašto - ali, iz mog iskustva, uvek je tako.
odavno je poznato da su masine bazirane na Intel procesorima stabilnije od AMD-ovih pulena....
odavno je poznato da su masine bazirane na Intel procesorima stabilnije od AMD-ovih pulena....
jedina prednost na strani AMD-a je niza cena sve ostalo je na strani Intela!!ma bre Intel rules![]()
ili mozda zato sto znaju sta je bolje![]()
O boze svasta, to nema nikakvog smisla sto si sad rekao.
Ne postoji "bolji i losiji". Postoji samo koliko je nesto dobro za odredjenu kolicinu novca. Znaci uzmes AMD-ov procesor u vrednosti od 180 evra recimo, i Intelov procesor u istom cenovnom rangu, i testiras ih sa raznoraznim aplikacijama, i to je to. Ne mozes reci u smislu "core i7 je bolji od phenom II X4", ako je core i7 50% skuplji, a tu spada i procesor, i ploca za procesor.
Nije mi jasan takav mentalitet. Postoji odredjen broj ljudi koji na hardver gledaju kao na fudbalske utakmice. "ATI RULZ!" "INTEL RULZ!"!! mislim... sta je to? Ljudi shvatite da svako od njih moze da ima dobar proizvod. Za ATI se do skoro mislilo da nema sanse da konkurise nVidii, a zatim je taj ATI oduvao konkurenciju sa R700.
Budite objektivni, i prestanite sa tim navijackim mentalitetom.
Da ali mentalitet je cudo. Ljudi uglavnom kupuju stvari zbog prestiza u manjem procentu zbog realne potrebe!
Zamislite situaciju da Ferari proizvodi neki niskobudzetni auto od 10k evra koji je krs nevidjeni. Taj auto je recimo duplo skuplji od jugica i duplo losiji od jugica ali ljudi ce itekako da ga kupuju jer Ferari ima ime (ima najbolji i najbrzi auto na svetu i sl.)Neko te pita sta vozis a ti kazes Ferari. Bruka, odma si veca faca.
Tako je i sa procesorima ljudi oce da imaju najjacu marku (a intel je najjaci jer ima najbrzi procesor na trzistu) a sad sto nisu kupili taj naj procesor sto kosta 1k evra manje je bitno.
postoje ljudi koji su tradicionalni kupci neke marke.....a sto bi ko kupovao procesor od 1k eura kad posao radi i onaj od 150-200?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari