Ja sam pre za filmove i serije na DVD-jevima, jer kako reče čovek u prvom postu, kada ti prsne 1DVD maximum sto mozes da izgubis je 6 filmova, a kada ti prsne HDD ode sve u k....
I pogledajte materijalnu računicu 100DVD-jeva košta 1800 din ili 20€ i ima kapacitet od 450Gb
HDD od 1,5TB košta 12000 ili 130€
E sad za 130€ možeš da kupiš 650DVD-a koji imaju kapacitet 2.9TB što je duplo više.
O tome smo vec pisali, ali nista ne moze da zameni lakocu manipulisanja sa podacima na hdd-u. Takodje, ono sto ti se vise ne svidja ili ne zelis da cuvas na hdd-u jednostavno obrises, a disk mozes samo da bacis.
Imas filmove koje ni ne mozes da snimis na DVD, 1080p od nekih 10-12-20 GB, osim da ih izdelis na diskove po 4.3 GB, a opet to je bespotreban posao.
Ja sam pre za filmove i serije na DVD-jevima, jer kako reče čovek u prvom postu, kada ti prsne 1DVD maximum sto mozes da izgubis je 6 filmova, a kada ti prsne HDD ode sve u k....
I pogledajte materijalnu računicu 100DVD-jeva košta 1800 din ili 20€ i ima kapacitet od 450Gb
HDD od 1,5TB košta 12000 ili 130€
E sad za 130€ možeš da kupiš 650DVD-a koji imaju kapacitet 2.9TB što je duplo više.
Da, samo si zaboravio da ukalkulises vreme koje ti je potrebno da "narezes" DVD, pa jos svaki put kada ti se gleda neki film treba da ga "pronadjes" (jel na ovom stapu ili u onoj torbici?) sve to pomnozis sa doticnih 200 DVD-a. Vreme je novac, a moje vreme je od neprocenjive vrednosti (barem meni).
Sa traženjem je bar lako, lepo napraviš katalog i nadješ disk za 1s, sve je u organizaciji.
Slažem se da je vreme novac, e sad zamisli ovu situaciju prsne ti DVD sa 6 filmova, od toga možeš da spasiš samo 3. 3 moraš ponovo da skineš računaj 2 sata po filmu i da ponovo narežeš računaj 10min. Znaci sve ukupno oko 6,5h izgubljenog vremena.
A prsne ti HDD od 1TB i ne možeš da spasis ni jedan film...koliko ti vremena treba da sve to ponovo nabavis??? Izracunaj sam, ako imas vremena:wave:
Razmisljas kratkorocno...gubis malo vremena sad ali uštediš mnogo posle![]()
^^Nisi uračunao verovatnoću otkaza DVD-a i HDD-a![]()
pitanje za one koji kazu "ako ti crkne dvd skines par tih filmova ponovo sa net-a", a sto uopste i snimate bilo sta na dvd-ove kad sve ima na net-u ?
po toj logici za ljude sa takvim razmisljanjem hard od 80 giga je i vise nego dovoljan
Siguran sam da svako od Vas kod kuće ima bar 10x više DVD/CD ova nego HDD-ova
Stvarno mi nije cilj da se ubedjujemo, jer naravno svako ima valjane razloge zasto "forsira" svoju pricu, ali meni je ovo jednostavnije i prakticnije. Odem u inostranstvo i opet imam pristup svom materijalu kao da sam kod kuce (naravno, mnogo zavisi i od same brzine interneta).
E sad smo pogodili poentu...Praktičnije i jednostavnije....SVAKAKO:wave:
Heh, pa mislio sam da je poenta upravo u tome; jednostavnost i prakticnost=usteda vremena, zar ne?
P.S. Ajd, ako budemo oboje na forumu za jedno 3 do 4 godine, da ponovo elaboriramo stavove, pa da vidimo jel i dalje rezes diskove ili ce te "slomiti" sizifov posao![]()
Ne tad cu rezati BlueRay, I čekati nove "PurpleRay" diskove![]()
Znaci svestan si da ces sve rezati ponovo na "novije" mediume, svakih par godina. To je dobro, samo mi malo izgleda iluzorno.
Pakovao si drogu na traci za Escobar-a?...A i podseća me sve to na moje staro zanimanje...
Pakovao si drogu na traci za Escobar-a?![]()
Pa znaš kako neko kaže za kintu...ima se može se
Ja to kažem za vreme, rezaće devojka dok sam ja na poslu, tako da...:banana:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari