Kolika je razlika izmedju 4200+ i 5200+ , imam povoljnu zamenu ?
Pre bih uzeo uvek 5200+ jer mu je L2 2mb.,za razliku od 4200+ kome je L2 1mb.
Po meni je to velika razlika a sto se tice kloka moze i 5200 da se dobro klokuje i u svakom slucaju ce raditi brze od 4200+
valjda kod AMD-a nije toliko bitan cache...
ja imam 4800 G2 ali ne mogu da ga klokujem na ovoj plochi da vidim koliko moze, sad je 2.9...
Pa sta je bitno ako nije bitan kesh? Odlozeno placanje?
Naravno da je bitan kesh kako u zivotu tako i kod procesora bio to AMD ili Intel...
Hteo je da kaze da kod AMD-a cache nema toliko uticaja koliko kod Intelove C2D arhitekture ( kao shto to vidimo u sluchaju PE2xx0 vs C2D E6xx0 - ista arhitektura samo se razlikuju po cache-u ) Kod AMD oni modeli sa 1MB cache-a sporiji su nekih 0-7% od onih sa 2MB ali samo u odredjenim testovima...
Ma ako nemas kesa , nema onda ni novih procesora![]()
prostreet, znash neshto ali ne sve da bi se pravio toliko pametan, radio bi bolje samim tim shto je x2 6000 - drugachija arhitektura, kao shto OC x2 4800 na fabrichki klok od x2 5200, i o5 postize slabije rezultate malo, jer x2 5200 o5 ima neshto malo drugachiju arhitekturu, malo po malo i onda dodjesh i do x2 6000 koji je MALO bolji... znachi kod amd cache ni priblizno nije toliko bitan kao kod intela, jer amd ima integrisan memorijski kontroler - vishe instrukcija po jednom taktu ili ti u jednom ciklusu, buducnost su jezgra, shto vishe to bolje, naravno i SW koji ce biti prilagodjen da ih koristi sve, uostalom pablo ti je lepo napisao... kesh kod amd-a 0-10% utiche..
poz.
HT ne treba OC.
na phenom-u mozesh ali HT frekvencija ne sme biti preko frekvencije NB ili nishta od paljenja...
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari