Šta je novo?

koji wirelles ruter

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Wirelles ruter za kucu. Da stoji u prizemlju, a da moze da dobaci signal i na sprat i u dvoriste. Znaci nekih 20m max doduse kroz zidove. Predlozi?

Za po kući,
TP-Link TL-WR340G Wireless Broadband Internet Router 54 Mb/s, 802.11b/g Atheros chip, 1 WAN + 4 LAN porta - omogućuje umrežavanje više računara preko kabla i bežično i njihov izlaz na Internet, odličan Atheros radio deo, vrhunska sigurnost - 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK, TKIP/AESWPA kriptovanje i autentifikacija, mogućnost isključivanja broadcast slanja SSID imena wireless mreže, lista bežičnih klijenata sa pravom pristupa ACL - Access Control List, Firewall - IP address filtering, MAC address filtering, Domain Name filtering; NAT, DHCP, PPPoE, L2TP, PPTP, UPnP, Dynamic DNS, Virtual server, DMZ, VPN pass-through, statistike protoka, može se podesiti tako da dozvoljava Internet pristup samo u zadato vreme tokom dana - moguće je da pristup bude potpun ili sa određenim restrikcijama, Web management, Quick Setup Wizard softver za jednostavnu instalaciju, fiksna antena

Ali s obzirom da imaš sprat, ova fiksna antena može da bude problem.

Ja imam njihov 642 (stari je model, ali sasvim OK uređaj, skuplji je 10ak evra od gore navedenog) i pošto mi je u delu kuće bio nešto slabiji signal (ruter na spratu, slab signal u prizemlju cca 15m dalje....telefon se povremno diskonektuje), stavio sam za dodatnu antenu

TP-Link TL-ANT2405C Mini omni interna antena 5 dBi sa RP-SMA kablom od 1,3m i magnetnim postoljem - ISM 2.4-2.5GHz, interna antena za povećanje dometa Wireless opreme u okviru objekata, ugao zračenja 360 stepeni
koja je koštala 20ak evra....sa da je ispod 10, a za manje od 20 ima i 8dBi....sada bez problema imam signal i van svoje kuće/dvorišta.

Nećeš pogrešiti ni sa Linksys/Cisco, Asus i još dosta drugih uređaja, ali TP-Link, čini mi se, daje najviše za iste pare ili bolje reći, daje isto za manje pare...

Wirelles ruter za kucu. Da stoji u prizemlju, a da moze da dobaci signal i na sprat i u dvoriste. Znaci nekih 20m max doduse kroz zidove. Predlozi?

ja cesto podsecam i ponavljam nije samo ruter bitan tacka A. po meni je tacka B. bitnija sta se nalazi na prijemu znaci dobar ostljiv usb ili osetljiva wifi kartica sa dobrom antenom.skoro svaki ruter je tu negde vise manje sa dometom ali sta je na prijemu?

Poslednja izmena:
Moj ti je predlog da uzmes neki koji ima N standard jer on ima vecu brzinu i domet, ali u kombinaciji sa prijemnikom koji je u takodje u N standardu. Ja sam povezao stan koji je u prizemlju i stan na 3. spratu (stara gradnja) i sve radi full u pitanju je D-Link DKT-400 (Dir-615+DWA-140).

Da dodam samo da je lak za podesavanje i ne greje se preterano.

Poslednja izmena od urednika:
Ja imam TP-LINK WR542G koji ima domet po celoj kuci (drzim ga na spratu) i u drvoriste, prolazi i kroz tri zida, a sto je najbitnije ne zaglupljuje se kada koristis torrente.

Nazad
Vrh Dno