Ja sam probao pre par meseci na potpuno zutoj tastaturi od C128D... Sad je potpuno bela... Kao nova...
Takođe potvrđujem da nema nikakvih neželjenih efekata. Jedina mana (ako bi se tako moglo reći) je da proces ne sprečava dalje žutilo u budućnosti. Tj. za koju godinu će verovatno trebati ponoviti proces. Jedini lek za trajnu belu plastiku je lakiranje providnim lakom.
Ovo što sam ja radio je bila prvobitna verzija potapanja. Kasnije su smislili način izrade gela pomoću ksantam gume. Da li možda neko zna gde kod nas ima da se kupi ta ksantam guma? Industrijska oznaka je E415 i liči na skrob.
A sto lepo ne kupis gel?
onaj za Atari 1520![]()
a sorry
btw koliko si platio A4000 i koju konfiguraciju?
Vidim ima tamo i Atarija,ali posto se ne razumem necu da komentarisem nista![]()
Ljudi, odmascivac cudo pravi!
Da li ste probali? Ciscenje traje par minuta, ne ostecuje metal ni plastiku, nije skupo.
Probao sa nekoliko kucista i monitora.
Ovaj koji sam ja probao zove se AXEL, drecavo zuta tecnost u plastinoj flasi sa pumpicom i kosta oko 250din, i ima ga u svim marketima poznate nam trgovacke kuce.
Rasturite, naprskate odmascivacem, sacekate par sekundi, mozete i da istrljate mekom ribacom cetkom i isperete vodom. Cisti naslage prasine, zutilo od duvanskog dima itd...
Upravo i ja to mislim, ljudi su koristili razne varijante, od raznih izbeljivaca do kombinacija Vanish-a i raznih drugih sredstava ali hidrogen peroksid jedini utice na uzrocnika kao sto rece Dag.
Nikada sebi necu oprostiti, pre nego sto sam pokusao ovo, sto sam jedan C64 detaljno izribao Cif-om ali sam usput skinuo i teksturu plastike tako da je on posle bio opet beo ali nije vise bio originalni osecaj nego je kuciste bilo glatko.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari