Šta je novo?

Program za volume...

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Treba mi program koji ce mi pokazati na display-u koliko je pojachano / smanjeno volume kad ga preko daljinskog pojacham / smanjim i koji ce pokazivati na display-u ( npr. u gornjem desnom uglu ) ako je mutiran zvuk. Sad imam neki koji je doshao uz staru tastaturu ali mi neradi bash kako ja zelim - treba mi neka alternativa za njega...

Evo shta se trazi: ( slika govori 1000 rechi ;) )

9b535c2ce6.jpg
[/url]

c5e32d2746.jpg
[/url]

Netreba mi chitav OS nego samo jedan program :)

Ako koristis neki dock mozes samo ubaciti docklet, ima ih dosta dobrih te namene. ;)

Da li postoji mogucnost da se volume up/down "binduje" na ova dva tastera iznad i ispod tockica na MX500??
07.jpg

08.jpg

Na MX1000 to mogu da uradim sa Setpoint + Uberoptions, ali MX500 nije podrzan u tom setpointu, mislim da je verzija 4 nesto.

Probao sam Volumouse, ali nisam uspeo.

Poslednja izmena:
@ meca dobric: Mozes da probas sa EventGhost-om. Ako registruje pritisak tih tastera sa posebnim imenom, odnosno ne detektuje ih kao neku univerzalnu komandu (sa tastature npr.), onda moze da se namesti...

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost da se volume up/down "binduje" na ova dva tastera iznad i ispod tockica na MX500??

Na MX1000 to mogu da uradim sa Setpoint + Uberoptions, ali MX500 nije podrzan u tom setpointu, mislim da je verzija 4 nesto.

Probao sam Volumouse, ali nisam uspeo.

Pa trebalo bi da Uberoptions to moze da sredi.

Nevalja nijedan... :( Sa prve strane sam probao sve i svi su neki mali i povecavaju mi volume po 6% shto su veliki koraci i nijedan nema OSD funkciju...

Videcu kad dodjem kuci da ga instaliram i probam.

Nevalja na ovaj...

Poslednja izmena:
@ meca dobric: Mozes da probas sa EventGhost-om. Ako registruje pritisak tih tastera sa posebnim imenom, odnosno ne detektuje ih kao neku univerzalnu komandu (sa tastature npr.), onda moze da se namesti...
Probacu ga.

Pa trebalo bi da Uberoptions to moze da sredi.
UberOptions se "kaci" na Setpoint, a Setpoint, ponavljam, ne podrzava mx500 ili ja ne znam da ga namestim. :) Procitao sam listu podrzanih miseva za setpoint, a i na logitech forumu je to nekoliko puta naglaseno. U svakom slucaju UberOptions su me odusevili sa mx1000, kojem je slaba baterija pa je zbog toga mx500 pri ruci kao rezerva.

Neznam jel moze da se koristi bez onih njegovih osnovnih funkcija samo nek prikazuje informaciju na OSD-u kad pojacham zvuk ( nebitno dal preko daljinskog ili ako na samom kompu mishem povuchem slider za volume ) ?? A i bash mi se nesvidja nachin na koji prikazuje volume a i skokovi su preveliki - pojacham naprimer za 2% i na displayu se nepojavi nijedna crtica - pojavi se samo na 10% i predebele su crte... Nadam se da razumesh shta pishem...

Poslednja izmena:

Nisu posebni tasteri. :( Mislio sam da jesu posto ih u igrama vidim kao button 1,2,3... da jesu, ali je EventGhost prepoznao samo do Button3. Hvala na predlogu u svakom slucaju.

Nisu posebni tasteri. :( Mislio sam da jesu posto ih u igrama vidim kao button 1,2,3... da jesu, ali je EventGhost prepoznao samo do Button3. Hvala na predlogu u svakom slucaju.

Steta. Mozda da probas neku noviju beta verziju. Ili probaj neki slican program, mozda bi Girder radio. Pozz

EDIT: Ne znam zasto, ali bio sam siguran da je postojala ta opcija u Setpointu koji sam skinuo sa Logitech sajta. Stvarno je bezvezan propust sto Volume Control nisu stavili kao opciju...

Poslednja izmena:
Nice :)
Svidja mi se - nije komplikovan i sluzi za ono shto meni treba - da dobijem informaciju kad pojacham volume. Jel se mogu crtice namestiti da su preko celog ekrana a ne tako male ?? I jel se moze nekako namestiti precrtan zvuchnik u gornjem levom coshku kad je mute on ??
Jesi ti uradio program :) ??

U principu mogu se namestiti kakve oces crtice i koliko oces velike samo mene treba poterati da upalim PS, ove crtice sam recyclovao iz nekog svog drugog (slicnog) prijekta :D
Aj videcu i za mute nisam primetio odmah da je bio i taj faktor.
Okacicu ti link za v1.01 kad upakujem to sve.

Ma bilo najbolje samo da ubacish izbor za velichinu crtica i ja sam da namestim - kao shto si stavio za boju. Znachi nek ima 20 crtica preko celog ekrana i svaka da pretstavlja 5%...

:wave:

Ma bilo najbolje samo da ubacish izbor za velichinu crtica i ja sam da namestim - kao shto si stavio za boju. Znachi nek ima 20 crtica preko celog ekrana i svaka da pretstavlja 5%...

:wave:

Najiskrenije, mrzi me da se bakcem bas sa input i dijalog box-ovima :d. Properties koji imas sa podesavanjem hue-a i sl je genericki properties koji dodaje alatka koriscena da moje babranje po kodu i spoticanje u PS spakuje u upotrebljiv exe.
U pokusaju da odradim nesto sto mene nece smoriti a tebi ce zavrsiti posao, evo ova verzija bi trebalo da provali koja ti je rezolucija desktopa i da se onda prilagodi tako da se pruza po celoj sirini kada je volume 100% (minus prostor sa leve strane za mute signalizaciju i minus prostor sa desne strane zbog radi estetiku). Ima 25 crtica posto moja logi tastatura pojacava za po 4% po pritisku pa se to najbolje syncuje.
Sta ja znam, daj neki feedback ako mislis da moze jos nesto da se doradi.

http://rapidshare.com/files/205005557/Volume_4_Pablo_1.2.exe.html

Vrh Dno