Šta je novo?

e5200 Konfa (za klok)

petarster

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
330
Odlucio sam se za ovaj procesor, jer sam po svim testovima citao da je to trenutno best buy, e sad moj budzet je 20000 +/- 2.000 ajde da mi predlozite neku ok plocu, sa kojom cu bez problema moci da overclockujem ovaj procesor, necu mnogo koliko god moze njegov kuler da potera, bez dizanja napona.

Kupio bih polovni hard disk i mozda memoriju(mada ne znam kolik otu bas mogu da ustedim)

A vi za svaki slucaj sastavite sa svim komponentama.

Racunar nece sluzite za igrice, mozda ponekad PES i to je sve, ali opet ne bih hteo integrisanu graficku, ali ako je jedino to resenje onda ok.

Hvala unapred na pomoci!

22.000 budzet za sve komponente, procesor, ploca, memorija, hard disk, graficka (najjeftinija), kuciste, napajanje, ne moze to nikako ;).

Za 22k dinara mozes uzeti:

Procesor: E5200 ~6.300din

Ploca: Gigabyte GA EP31 DS3L ~5.000din
(mada je moja preporuka Gigabyte GA EP35 DS3L ili Biostar TP35D2-A7 ~6.500din, ali ako se nema para...)

Memorija: 2x1GB DDR2 800MHz bilo koja Value memorija Kingston VR / Apacer ~2.000din

Graficka: Ati 3650 MSI OC ~3600din (najjeftinija graficka od novijih je 8400GS koji je 500din jeftiniji a dosta sporiji)

Kuciste + napajanje: Codegen Desktop Case 400W (ne bi trebalo da bude problem,jer ovde samo cpu trosi dosta) ~3.200din

Ukupno ~20.000 din, znaci za hdd ti ostaje 2.000 dinara, sto nije dovoljno.
Ja sam svoj hdd pre par dana prodao za 30e, WD2500KS 250GB, tako da dodaj jos malo para i naci ces neki polovni 160GB ;).

E da, nema para ali nich za DVD-RW :D.

Poslednja izmena:
Pa znam i ja hocu puno za malo para (to hocemo svi ustvari:) Uzecu neke delove polovne bas zato sto hocu da uzmem kvalitetnu plocu i procesor, da bih mogao da upgradujem posle. Znaci 400W napajanje bi trebalo da vrsi posao?

Mogu mozda jos da se skrpim za 2k-3k da uzmem optiku i HDD ali polovno naravno :)

Pa znam i ja hocu puno za malo para (to hocemo svi ustvari:) Uzecu neke delove polovne bas zato sto hocu da uzmem kvalitetnu plocu i procesor, da bih mogao da upgradujem posle. Znaci 400W napajanje bi trebalo da vrsi posao?

Mogu mozda jos da se skrpim za 2k-3k da uzmem optiku i HDD ali polovno naravno :)

Pa moralo bi da gura, jer je graficka bas mali potrosac. A cpu ne bi zverski overklokovao, vec od nekih 3 - 3,2GHz :).

Samo sto E5200 nema gotovo nigde da se nadje.

A proveravao si gde, zvao telefonom? Verovatno ih ima nalagerovano u nekim firmama, posto E2x00 serija nestaje polako, a jeftinih procesora ne sme da zafali...

Ovo bi mogla da bude dobra informacija, mozda od sledeceg uvoza stize E5200 sa novim stepingom za jos manje novce :banana:

EDIT: Vidim na nekoliko sajtova koji prikazuju aktuelan lager da ih ima? :trust:

Poslednja izmena:
Ne vidim zasto si zapeo za taj E5200. Lepo je to sto si ti odlucio, ali jednostavno nemas para. I zasto si uopste zapeo za taj procesor? Nadam se da si svestan da overklokom neces dobiti nista extra. Nije sad da ce to biti nekakva magija, kao WOOOW KAKO OVO BRZO RADI... sve ce ti biti isto, i dalje ces isto filmove da gledas, isto da surfujes internetom, malo brze ce da ti se odzipuju fajlovi, malo brze ce da uchitava nesto i to bi bilo to.

Moj savet ti je da uzmes dual core amd konfiguraciju, i nema potrebe da overklokujes bilo sta.

Maticna ploca: Biostar NF520-A2 SE (3800)
Procesor:AMD Athlon 64 X2 5000 (4800)
Ram mem: 2x1GB DDR2/800MHz NCP (1800)
Graficka:Asus ATI EAH3650 256 DDR2 (3300)
DVD: bilo koji (1700)
HDD:WD Caviar Blue 320 GB sata2 (4000)
Kuciste sa napajanjem: Codegen Mini Tower 3329, 400W, Black (2800)

I eto, sve novo, sve zajedno za 22 000 dinara.

Svaka cast za predlog ^, uzimajuci u obzir ograniceni budzet ;)

A proveravao si gde, zvao telefonom? Verovatno ih ima nalagerovano u nekim firmama, posto E2x00 serija nestaje polako, a jeftinih procesora ne sme da zafali...

Ovo bi mogla da bude dobra informacija, mozda od sledeceg uvoza stize E5200 sa novim stepingom za jos manje novce :banana:

EDIT: Vidim na nekoliko sajtova koji prikazuju aktuelan lager da ih ima? :trust:

Nema ih na pcberzi, sto nije mala stvar. Tamo se reklamira oko 15 firmi iz beograda, i tog procesora nema poslednjih 20 dana uopste. Mislim da sam ja uzeo poslednji taj procesor, ali bukvalno. Drugarici sam sklapao komp pre upravo 20 dana, i nasao sam taj proc samo na jednom mestu, u atom computers. I tad kad sam kupio, secam se samo je tu bio.

Osim toga, kao sto sam vec rekao, preskup je taj procesor sobzirom da ima svega 22 000 dinara. Bolje amd neka uzme. Jeste E5200 bolji, ali kad nema para zasto da forsira, jos da uzima polovne komponente zbog tog procesora. Pa nije toliko dobar, pogotovo sto sa njim sumnjam da ce nesto posebno da radi (cim ne uzima dobru graficku kartu). Sve to ce i X2 5000+ moci savrseno da mu odradi.

Nema ih na pcberzi, sto nije mala stvar. Tamo se reklamira oko 15 firmi iz beograda, i tog procesora nema poslednjih 20 dana uopste. Mislim da sam ja uzeo poslednji taj procesor, ali bukvalno. Drugarici sam sklapao komp pre upravo 20 dana, i nasao sam taj proc samo na jednom mestu, u atom computers. I tad kad sam kupio, secam se samo je tu bio.

Ok, hvala. Sad ih ima. Provericu steping jer me zanima da li su stizale novije verzije. :wave:

nadam se da se OP nece ljutiti sto se mesam u temu ali u gotovo sam istoj situaciji sto se budzeta tice izuzev sto mi je i integrisana graf ok ako ima tv-out. dakle office stvari i nesto sto moze da odradjuje audio home recording - Cubase+par pluginova

drugar mi je preporucio E2180 koji u ponudama uglavnom prelazi u E2220 koji je slicne cene kao E5200...koji polako nestaje pred E5300...

pitanje je da li su E2xxx ok za moje potrebe ili treba ici na E5200-300?

takodje sam imao u planu Gigabyte GA EP31 DS3L, koliko je ovaj cipset
inferiorniji od P35? uz P35 plocu bi bila neophodna i zasebna graficka

hvala i jos jednom izvinjenje OP-u, nadam se da ce obojici koristiti

nadam se da se OP nece ljutiti sto se mesam u temu ali u gotovo sam istoj situaciji sto se budzeta tice izuzev sto mi je i integrisana graf ok ako ima tv-out. dakle office stvari i nesto sto moze da odradjuje audio home recording - Cubase+par pluginova

drugar mi je preporucio E2180 koji u ponudama uglavnom prelazi u E2220 koji je slicne cene kao E5200...koji polako nestaje pred E5300...

pitanje je da li su E2xxx ok za moje potrebe ili treba ici na E5200-300?

takodje sam imao u planu Gigabyte GA EP31 DS3L, koliko je ovaj cipset
inferiorniji od P35? uz P35 plocu bi bila neophodna i zasebna graficka

hvala i jos jednom izvinjenje OP-u, nadam se da ce obojici koristiti

Nema razloga da ne uzmes E5x00 procesor. Brzi je, ima vise cache-a, sitniji proces proizvodnje, a razlika u ceni stvarno nije velika. E2xx0 cce polako nestati sa trzista.

Ogranicenje P31 je u radu sa 4 mem. modula, uvek idi na dva modula sa tim cipsetom. Ima stariji SouthBridge ICH7, a osim toga i nema nekih razlika.

Poslednja izmena:
Nema razloga da ne uzmes E5x00 procesor. Brzi je, ima vise cache-a, sitniji proces proizvodnje, a razlika u ceni stvarno nije velika. E2xx0 cce polako nestati sa trzista.

Ogranicenje P31 je u radu sa 4 mem. modula, uvek idi na dva modula sa tim cipsetom. Ima stariji SouthBridge ICH7, a osim toga i nema nekih razlika.

Hvala! Isto se pretpostavljam odnosi i na G31?

(imas PM)

Nazad
Vrh Dno