Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

@CAR
ne daj bios :-devil-: neka proba ovo :smoke:
mada sumnjam da gs ima referentni pcb :trust:
kod mene radi na oba jezgra :smoke: ali na 880 za core pri 1.35 naponu temperature odu do djavola (90+) pa necu da se "shalim" :)
izgleda da vlasnici sapphire/palit karti najvise profitiraju
bar dok ne nabavim ovo
Uuuuuuh, jaaaaako interesantno... ali, nazalost, s obzirom da i ja imam GS-a kao i DAS, nema nista od ovoga :(

Gre'ota, GS bi mogao sjajno da iskoristi ovo, s obzirom da ima zaista fantasticno hladjenje!

i najapajnje ti je dosta jer verovatno neces morati ni napon da dizes za taj simbolican OC.

I ja sam odlucio da se vratim ATI-ju iako sam tek pre par meseci uzeo 9800GT koja me i dalje sluzi ali dacu je suraku nek igra i on malo. Nisam mogao da propustim Sapphire 4870 512mb za 190$cad +ship i tax izaslo me 215$.Treba tek da dodje :D:banana:
Zanima me moj ovaj CPU da li ce da je gura ok na 1680x1050?
I da li instalirati Catalyst(ako da koji je sad najkompatibiniji) ili samo display driver?

Yuhuhu za moj CPU:banana: Hvala!!!
A za факин АТИ драјверс?
Samo da ne bude kao moja starija x1650Pro sa kojom nisam mogao pola igara da igram:wall: zbog raznoraznih problema sa nekim fajlovima a pogotovo kad proceljam malo forum Gurua 3D o ATI drajverima:whip:

^ Ja sam skinuo sa AMD/ATI sajta najnovije drajvere za moj ATI i nemam nikakve frke oko toga. Sve radi bez problema...

Nadam se da ce se na tome i zavrsiti moj test kada dodje. Install==>Play:D

Yuhuhu za moj CPU:banana: Hvala!!!
A za факин АТИ драјверс?
Samo da ne bude kao moja starija x1650Pro sa kojom nisam mogao pola igara da igram:wall: zbog raznoraznih problema sa nekim fajlovima a pogotovo kad proceljam malo forum Gurua 3D o ATI drajverima:whip:

Ma neeee, opusteno, to ti je ko ruski rulet :d

I ja sam odlucio da se vratim ATI-ju iako sam tek pre par meseci uzeo 9800GT koja me i dalje sluzi ali dacu je suraku nek igra i on malo. Nisam mogao da propustim Sapphire 4870 512mb za 190$cad +ship i tax izaslo me 215$.Treba tek da dodje :D:banana:
Zanima me moj ovaj CPU da li ce da je gura ok na 1680x1050?
I da li instalirati Catalyst(ako da koji je sad najkompatibiniji) ili samo display driver?
kupuj domace :D :smoke:
a za drajvere: ako neces neka napredna podesavanja tipa override i slicno dosta ti je display driver od 13MB, ako hoces da klokujes, upravljas sa AA i AF i slicno onda digni ceo CCC, ili pak neki 3rd party program tipa ATT ili Riva ili tako nesto...

Ma neeee, opusteno, to ti je ko ruski rulet :d

Da, da ti si covek koji je svojevremeno sa konja presao na magarca, jer nisi umeo da instaliras drajvere. :)

@Tiery kod ATIja je bar lako jedna verzija drajvera unapredjuje performanse u svim igrama ili ni u jednoj, nije kao Nvidia ovo ti je drajver za Pacmana, a ovo ti je drajver za Bioshock. AKo se desi da neke verzija zeza kao recimo 9.2, ti instaliras 9.1 i sve radi kao podmazano, inace odlicna cena to su kanadski dolari to mu izadje u evrima = 134 evra, DA LI JE MOGUCE???? :zgran: Jel' to amerski ili Kanuk dolari?

Hvala GX sto si mi je urekao sada:d
Ok probacemo onda od ovog poslednjeg pa nadole kad stigne karta :)
Prostreet da to je u cad $ zato sam i napisao da nisam mogao da propustim.;)

uuu, Pro Street ima neka neartikulisana ubrzavanja i nagla usporavanja na ATI kartama. Pogledaj ProStreet temu :S: Znaci, uspori se naglo pa ti ubrza naglo. Isto to radi i u GRID-u (i meni se desavalo do duse jako retko sa 4850).

:p ATI FTW! Jeftino a "dobro"!

Ja sam se stvarno smorio ProStreet-om. Nigde nije nista usporilo. Sve je radilo kao podmazano. Ni Far Cry 2 ni Call of Duty 5... Ma nista... Leti kao blesavo!

uuu, Pro Street ima neka neartikulisana ubrzavanja i nagla usporavanja na ATI kartama. Pogledaj ProStreet temu :S: Znaci, uspori se naglo pa ti ubrza naglo. Isto to radi i u GRID-u (i meni se desavalo do duse jako retko sa 4850).

:p ATI FTW! Jeftino a "dobro"!

Пази кад су та успоравања и убрзавања 10000% до DirectX-а, лек је реинсталција фул верзије DirectX-а, испробано више пута.

Пази кад су та успоравања и убрзавања 10000% до DirectX-а, лек је реинсталција фул верзије DirectX-а, испробано више пута.

Jel' sam reko ja da on ne zna da instalira drajvere, ali ocigledno i prateci software! :D

Da, ja sam zapravo retardiran, kao i svi koji su se na doticni problem zalili u temama o gridu i NFS PS koje vi niste ni citali. Pogotovo recimo user Dandy koji samo na plafonu nije visio pokusavajuci da resi probleme...

:D Smesan si GX tako sam se i ja cimao sa mojim problemom u Act of War sa x1650pro. Trazio sam jedno godinu dana sta je problem, te onaj drajver,ovaj fajl,ovaj CCC ma ubih se trazeci a kartica bila isto Sapphire. Nadam se samo da se nece nastaviti ne bas lepo iskustvo sa ATI karticama:).
Kad dodje karta instaliracu nov sistem i DX i sve ostalo tako da budem siguran da nije do toga, odmah eliminisem jedan deo potencijalnih problema :smoke:

Ja ti isto mogu reci samo da 4870 stvarno otkida kako radi. barem je kod mene tako. e sad nekome se potrefi pa ima problema, kao eto sto je napisao gx-x. meni i grid i pro street rade fenomenalno, nikakvih ubrzavanja-usporenja i tako toga, grid pogotovu. ne da radi, nego otkida kako radi. vjeruj mi da mi fps ode nekad i na 115 u 1680x1050 sve na max. crysis u 1680x1050 sve na high, bez AA 47.5fps average. ja sam zadovoljan kartom u svakom slucaju i btw. moram reci da nikakvih problema dosada nisam imao sa drajverima, a kartu sam kupio u avgustu i izmjenjao sve drajvere od 8.7 do ovih evo sada 9.2. znaci ukupno 7 drajvera i nijedan jedini problem na istom operativnom sistemu. vista 64 je pitanju.
i da, stvarno je kupujes po fenomenalnoj cjeni! a *** da je tako kod nas... kod nas su polovne po 170e lol :)

Ma tu deru na sve nije mi jasno uopste zasto hostaplercine:mad:
Dodje mi da pocnem da uvozim sam :D Doduse ova karta je trenutno na popustu za 190$ inace kosta 299$ regularna cena plus tax + shipping znaci dodje oko 360$.
Ako je average toliki u Crysisu a imas slican proc kao i ja znaci da ce biti dobro ohrabrujuce:)

Da, ja sam zapravo retardiran, kao i svi koji su se na doticni problem zalili u temama o gridu i NFS PS koje vi niste ni citali. Pogotovo recimo user Dandy koji samo na plafonu nije visio pokusavajuci da resi probleme...

Добро можда је нешто друго могло да буде, ако налетиш на на то покушај па ћеш и сам видети. Иначе и мени се баш то дешавало у нидворспид p0rnstreet-u :).

Ma tu deru na sve nije mi jasno uopste zasto hostaplercine:mad:
Dodje mi da pocnem da uvozim sam :D Doduse ova karta je trenutno na popustu za 190$ inace kosta 299$ regularna cena plus tax + shipping znaci dodje oko 360$.
Ako je average toliki u Crysisu a imas slican proc kao i ja znaci da ce biti dobro ohrabrujuce:)

ma extra nema sta, blago vama tamo :) bas se povoljno moze sastaviti mocna masinka.
sto se tice crysisa, evo ti screenshot, znaci proc je na 3.8, a karta na 800/1000. tvoj je proc tu negdje tako da ocekuj nesto ovako.

Lepo izgleda sa 50% fan-om.Kako se cuje ta karta jel bucna na 50%?
Ne znam sada sam navikao na 8800GT i 9800GT imaju onako piskav zvuk kad pojacas vent ali se cuju tek od 50% pa navise.

Lepo izgleda sa 50% fan-om.Kako se cuje ta karta jel bucna na 50%?
Ne znam sada sam navikao na 8800GT i 9800GT imaju onako piskav zvuk kad pojacas vent ali se cuju tek od 50% pa navise.

Fan nije na 50% :) vidis da je fan control disabled, nego to CCC po defaultu pokazuje tako na 50%. inace fan palim iz riva tunera i obrati paznju na donju desnu stranu u CCC, fan je na 40%, tacnije 41% :D iako sam u rivi stavio da bude 40%. Karta jeste malo bucnija kad je fan na 50%, na 40% nije tako strasno. moglo bi to da je tise, ali opet nije ni tako strasno. u idle fan drzim na 30% i tada je temp oko 53C. u igrama na 40% i temp mi je max isla na 70C i to u Burnout Paradise-u lol. vise mi ta igra zagrije graficku nego Crysis, stvarno ne znam zasto :S: mada opet u svakom slucaju to je daleko od nekog opasnog pregrijavanja, tako da i ne obracam paznju. inace u svim drugim igrama temp ide oko 64-65c, fan na 40%.

Poslednja izmena:
Oh znaci na 40%?Sad tek vidim na screenshot-u. U jjeee extra covece jos bolje :). Ja sam morao na 9800GT da stavim na 70% fan u FC2 da ne bi prelazila 60c.

Nazad
Vrh Dno