Šta je novo?

AMD calisto sa 6MB kesa

:D:D:D.... Još samo da vidimo brojke za padove u preformansama :d

Само не знам колико је исплативо мењати плочу за новију која ми ради посао (доплата од мин. 35€). Ако процесор нпр. кошта 100€, а перформансе су лошије 10% са мојом плочом, више ми се исплати да дам само тих 100€ и задовољим се са 90% могућих перформанси, него да дам 100€ + 35€ за плочу (и уз то мољакам неког да узајми хард од 500 GB за бекап RAID-a) и имам 100% перформанси. Оверклок на страну (у смислу није неопходан).

Уз то ме највише интересује где се то конкретно губи на перформансама. CineBench сумњам да ће видети опипљиву разлику између две плоче (као и све остало процесорски захтевно), евентуално огромна разлика при употреби интегрисане графике (коју ћу можда користити само да закачим секундарни монитор), или у неким бесним CrossFire конфигурацијама кад се HT link загуши (што ми опет не игра никакву улогу)...

Ja uopšte nisam siguran da bi bilo koji K10 uopšte radio kod tebe i kod Ostoje na AMD 690G.

Па није подржан баш сваки, али је листа у сваком случају подужа (парадокс, али подржава све Phenom II, a не подржава Phenom X4 9950???)...

Ако је потребно, могу евентуално и да уступим комп на тест па да мењамо процесоре... (note to self: previously hide the p0rn :d)

Poslednja izmena:
Делимично си у прав(ц)у... И ја сам то мислио, али ме забунило што је Phenom X4 9850 са 125W, па га ипак не подржава. Ко зна...

Углавном, јел неко набасао на неки тест? Неђо, реци коју?

Pa Kuma je upravo to,Phenom sa 2 iskljucena jezgra.I radi odlicno :).2 jezgra koja ne ispunjavaju ciljane frekvencijske/TDP karakteristike se iskljuce i dobijes regularan dual core procesor.
Ovakav "2 core Deneb" bi trosio manje od "pravog" Deneb-a ,dok bi mu OC dometi bili isti ako ne i bolji.Nema losih strana,samo cena ostaje da se vidi.

Naravno,Regor koji ce imati 2x1MB L2 i nece imati L3 bi i dalje bio mozda bolji izbor(zbog manje potrsnje,mozda boljeg OCa,2x vise L2 kesa koji je ipak dosta brzi od L3 itd.).Ali dok ne dodje Regor Calisto ce da odradi svoje na odlican nacin :D.
Mozda si u pravu, radi se verovatno o 2x512K L2 kesha, sto daje ukupno 1MB. Koliko sam shvatio do sada, Jedino bi Propus koji je L3 cacheless, trebalo da bude radjen na posebnim maskama. S' druge strane AMD ima u planu 4-jezgarni CPU sa 1MB L2 kesha po jezgru.

AMD Phenom II X4 clock again upgraded in May to launch dual-core Phenom II X2!?

AMD Phenom II New Processor Update

aaaaw.jpg

Izvor: HKEPC (Googlish)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno