Šta je novo?

kocenje OS windows-a

Dark Ziggy

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2008
Poena
319
Imam jedan veliki problem,
tj. imam instaliran originalni windows xp home edition,
naime vec po drugi put imam problema sa njim,
prvi put kad sam ga instalirao-radio je perfect...
vec kad sam ga drugi i treci put instalirao-usporio je sa radom,i koci u svemu...
pokrenem neku igricu minimalno zahtevnu (800Hz-512mb RAM-a,graficka 9550),
a on se ponasa kao da sam instalirao neku od 20GB...
Imam 3GB Ram-a,i svi su ispravni,ali sumljam na OS,a i sumljam na slotove na maticnoj za ram memoriju,posto su memorije testirane i full rade...
Neznam sta da radim,da li da promenim OS ili da odnesem konfiguraciju na testiranje...
Slabo ucitava i programe,kao da ga nesto gusi,CPU usage nije velik i nema sta bi ga
gusilo,ali on ipak i dalje koci...:smash::wall:

Ako je memorija ok probaj da testiras hard disk pa vidi kakvo je stanje sa njim.Mozda su i neki virusi ili nesto sl.
Poz

Ako je memorija ok probaj da testiras hard disk pa vidi kakvo je stanje sa njim.Mozda su i neki virusi ili nesto sl.
Poz

Fazon je sto su i hardovi testirani u servisu...
Skenirao sam sa Avirom,i nista nije nadjeno...
A kad sam reinstalirao windows,prvo sam formatirao hardove...full NTFS format....

Ne znam sta bi moglo da bude,pogledaj temperature kakve su,procesor,hdd i sl.
Pogledaj IRQ-ove u task manager-u da vidis da se nesto ne kolje sa necim mada ne bi trebalo da je tu problem.Uzmi neki od alata za testiranje 3dmark ili nesto slicno da vidis kakve rezultate ces dobijes mozda je graficka problem..
Kao sto si i sam rekao da probas sa nekom drugom verzijom,tipa xp pro sp2 min..
U svakom slucaju ceka te dug posao,prvo probaj sa 3dmark-om da vidis graficku,pa onda temperature pa dalje.Mozes da popunis u profilu svoju konfiguraciju pa da vidimo koje su komponente u pitanju..
Poz

Ne znam sta bi moglo da bude,pogledaj temperature kakve su,procesor,hdd i sl.
Pogledaj IRQ-ove u task manager-u da vidis da se nesto ne kolje sa necim mada ne bi trebalo da je tu problem.Uzmi neki od alata za testiranje 3dmark ili nesto slicno da vidis kakve rezultate ces dobijes mozda je graficka problem..
Kao sto si i sam rekao da probas sa nekom drugom verzijom,tipa xp pro sp2 min..
U svakom slucaju ceka te dug posao,prvo probaj sa 3dmark-om da vidis graficku,pa onda temperature pa dalje.Mozes da popunis u profilu svoju konfiguraciju pa da vidimo koje su komponente u pitanju..
Poz

Konfiguracija:
procesor:AMD sempron 2500+
graficka:ATI radeon 9550 pro
maticna:MSI K7N2 delta 2
ram m.:3GB kingston
hard x2:160GB maxtor
80GB maxtor
razac😀VD-RW pioneer 116D

A sto se tice graficke,to bi odmah video da nevalja,odmah bi registrovao kvar racunar?!

Ne mora da znachi,moze graficka da radi ali da ne radi kako treba..ne znam sta da ti kazem jer neki konkretan razlog ne vidim(barem ja)tako da na testiranje pa polako:temperature,3dmark,memtest+,hdisnpector,IRQ,XP SP2\SP3
Poz

Testirao sam sa 3dmark-om,i nadjoh dosta zanimljivosti....
Instaliran windows je 64bit-ni...mislim da je to u pitanju...za moj hardver je pozeljan 32bit-ni,
nadam se da sam u pravu...
A fazon je sto ni neznam u cemu je razlika 32 i 64bit-og windowsa,pa moze mi neko reci da li je to mogucnost mojeg problema....
Inace sve ostalo je u redu...nema nikakvih problema...

Ne mogu da ti kazem nista za x64 OS jer nisam ih nikada koristio ali moze da bude da je problem do toga.Neko ko se malo vise razume u to mogao bi da ti objasni ali u svakom slucaju mozes da probas da stavis 32bitnu verziju..
Poz

Ne mogu da ti kazem nista za x64 OS jer nisam ih nikada koristio ali moze da bude da je problem do toga.Neko ko se malo vise razume u to mogao bi da ti objasni ali u svakom slucaju mozes da probas da stavis 32bitnu verziju..
Poz

Hvala ti...
Ovo je prvi put da koristim 64bit-nu verziju...
Koristio sam 32bit-nu duze vreme,sigurno je do toga...probacu da ponovo stavim 32bit-nu...pozzz

kako onda ocekujes da ti radi kako treba 64bit-ni OS😀
cudi me da si uopste mogao da instaliras
a da nije to ipak noviji 64-bit sempron? proveri to recimo preko everesta ili neki drugi program

kako onda ocekujes da ti radi kako treba 64bit-ni OS😀
cudi me da si uopste mogao da instaliras
a da nije to ipak noviji 64-bit sempron? proveri to recimo preko everesta ili neki drugi program

CPU AMD sempron 2500+ 32bit-ni,testirao sam ga...moguce je da ga to koci...
A OS windows 64bit-ni,mislis da je to u pitanju?!

nikad nisam cuo za XP home 64-bitni .. ali bi ti sa zadovoljstvom preporucio da prvo stavis 32bit XP spIII pa tek onda pojuri neke testove, mada mislim da ce sve raditi kao sat .. ..

Ma jok. Koci tebi glava hehe..:d
Salim se naravno, bice da je to
Ne govorim ovo iz licnog iskustva jer nikad nisam to ni probao
Kada se pojavio XP 64-bit, pre mnogoooo godina, retko ko je i imao 64-bit procesor

AMD je u Septembru 2003 izbacio Athlon 64 3200+ (Clawhammer)

Tvoj bi trebao da je Thoroughbred jezgro (7/2004).
Sempron 2500+ (Palermo) ima x86-64 instrukcije.

Ma jok. Koci tebi glava hehe..:d
Salim se naravno, bice da je to
Ne govorim ovo iz licnog iskustva jer nikad nisam to ni probao
Kada se pojavio XP 64-bit, pre mnogoooo godina, retko ko je i imao 64-bit procesor

AMD je u Septembru 2003 izbacio Athlon 64 3200+ (Clawhammer)

Tvoj bi trebao da je Thoroughbred jezgro (7/2004).
Sempron 2500+ (Palermo) ima x86-64 instrukcije.

U pravu si moj procesor je star 5-6 god.
Jer pre sam uvek instalirao 32bit-ni OS windows sp2,i uvek sam bio miran duze vreme,
a kad sam ovaj instalirao nisam ni razmisljao o tome da li je 32 ili 64bit-ni,mislio sam da to nema nikakve veze...hvala ti u svakom slucaju...

Ma kakav 64-bitni, to je 32-bitni OS.

A sta ako jeste,valjda znam da citam...
evo u ruci drzim cd ovog XP-a,i na njemu pise windows XP-home edition SP2-Windows Environment-64bit...Version 5.1.2600...ako oni lazu,onda i ja lazem...
A sem toga testirao sam sa 3dmark-om,i tamo pise isto...poklapa se...

Nasao sam neko podesavanje u BIOS-u> AGP...trenutno je na 64bit-a,a ima mogucnost na 32bit-a,
da li je tu mogucnost problema...
Posto mislim AGP je za displey...ako se nevaram...

Ajde uradi ovako, klikni Start\ run\ winver\ enter
Uslikaj pa postavi sliku ovde na forim.

Klikni na taster Prt Scr, pa otvori program Paint (imas ga u sklopu wina, u all programs), kad se otvori klikni Ctrl+V idi na File\ Save as i snimi na desktop u JPG formatu.

a da, ovde su sigurno potrebne specijalne naocari😀

a1xnhvszc4z1yyzu0q.jpg

evo slika....

Ovo nista ne govori dali je 32 ili 64bit ,bas kao i u visti
Da li mozes da vidis iz Control Panel - System?

OS ti je 32-bitni, da je 64-bitni to bi pisalo, ovako. Postoji 64-bitni windows, ali Profesional, za Home ja nisam cuo.

Ovo nista ne govori dali je 32 ili 64bit ,bas kao i u visti

Govori, pisalo bi da je 64- bitni.

Poslednja izmena:
a kako da Vista ne govori?

Prilozi

• 2009-02-19_120543.webp
    2009-02-19_120543.webp
    152.7 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno