Šta je novo?

Kuciste sa bocno postavljenim diskovima

__zevs__

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2006
Poena
410
Treba mi neko jeftino kuciste koje ima prostor za diskove postavljeno bocno (zbog lakse manipulacije). Ne znam da li sam se dobro izrazio, da ne budu okrenuti prema ploci, vec prema bocnoj stranici.

Dakle sta treba:
Hard diskovi okrenuti za 90 stepeni.
Bez napajanja (ili sa nekim jeftinim, posto ga necu koristiti).
USB na zgodnom mestu (idealno oko sredine prednje maske) i bez poklopca (ili da ne izgleda ruzno kad se iscupa).
Bez vrata na optickim uredjajima. Mislim na ona velika vrata koja pokrivaju gornju polovinu prednje maske (ili opet da se daju iscupati i ne izgleda previse ruzno).
Da ne svetli (osim one 2 diskretne lampice za IDE i Power).
Velicina midi tower ili malko vece.
Kvalitet lima mi nije nesto bitan, ne bih placao za to, takodje ne trebaju mi ventilatorcici na kucistu, jer uglavnom stoji sa otvorenom stranicom (tako mi zgodnije), ali necu se buniti ako ih ima (mogu uvek da ih iskljucim ;) ).

Eto, izvinjavam se sto sam se ovoliko raspisao, ako neko zna neki model koji odgovara opisu, molim neka napise.
Hvala.

mozda cooler master 690?

Treba mi neko jeftino kuciste koje ima prostor za diskove postavljeno bocno (zbog lakse manipulacije). Ne znam da li sam se dobro izrazio, da ne budu okrenuti prema ploci, vec prema bocnoj stranici.

Dakle sta treba:
Hard diskovi okrenuti za 90 stepeni.
Bez napajanja (ili sa nekim jeftinim, posto ga necu koristiti).
USB na zgodnom mestu (idealno oko sredine prednje maske) i bez poklopca (ili da ne izgleda ruzno kad se iscupa).
Bez vrata na optickim uredjajima. Mislim na ona velika vrata koja pokrivaju gornju polovinu prednje maske (ili opet da se daju iscupati i ne izgleda previse ruzno).
Da ne svetli (osim one 2 diskretne lampice za IDE i Power).
Velicina midi tower ili malko vece.
Kvalitet lima mi nije nesto bitan, ne bih placao za to, takodje ne trebaju mi ventilatorcici na kucistu, jer uglavnom stoji sa otvorenom stranicom (tako mi zgodnije), ali necu se buniti ako ih ima (mogu uvek da ih iskljucim ;) ).

Eto, izvinjavam se sto sam se ovoliko raspisao, ako neko zna neki model koji odgovara opisu, molim neka napise.
Hvala.

Chieftec? dosta modela ima bochno postavljanje diskova. A ako hocesh neshto jeftinije ima par Codegena koji imaju bochnu montazu slichnu Chieftecovom reshenju :wave:

Poslednja izmena:
mozda cooler master 690?
690 je jako lepo i zaista mu je tesko naci manu osim cene (i mozda polozaja napajanja) :)
Voleo bih da nadjem nesto jeftinije, tako da ga za sad ostavljam u rezervu.

Chieftec? dosta modela ima bochno postavljanje diskova. A ako hocesh neshto jeftinije ima par Codegena koji imaju bochnu montazu slichnu Chieftecovom reshenju :wave:

Mozes li molim te da napises nazive modela? Problem je sto je jako tesko preko interneta naci detaljne slike, na kojima bi se sve videlo.

Za Codegen-a? Ajde potrazicu ga poshto znam kako izgleda sa prednje strane pa cu da postujem model :wave:

Shto se chiefa tiche, LCX, LBX, BH, a verovatno i josh serija ima bochnu montazu.

EDIT:

Evo ga rech je o Codegen M609 kucishtu.

M609CA-450.jpg

2835994610_a7f5a9403d.jpg

r392900_1.jpg

Poslednja izmena:
Gledao sam po njihovom sajtu i primetih da su M6xx ta sa bocnom orijentacijom.
Zapao mi za oko i M601, ali onakav kao kod njih (tamnija siva), posto je na itsvetu drugacija slika.

Mada sad mi ovo izgleda bolje zbog usb-a na vrhu. izgled nije neki, ali moze da prodje. U prvi mah mi je delovalo odbojno zbog displeja, ali mozda to i nije tako lose.
Kako to radi? Ima neke senzore ili preko ploce :-/
Potrazicu po netu, veliko hvala na predlozima, ako neko smisli nesto jos bolje neka napise :)

Pazi ja sam nesto gledao (slike) i sa strane ima neke brojeve do 70, plus ide iz zelenog u crveno, tako da mozda to oznacava temperaturu (ona animacije ide izmedju 0 i neke vrednosti). A dole ima neki broj (3000 na slici) i oko njega animacija ventilatora, tako da je valjda to broj obrtaja.
Svejedno, ako nije korisno, bice iskljuceno, ionako ne kupujem zbog toga. Svidja mi se sto ima mesta za 6 hardova (CM 690 ima za 4).
Cim nadjem vremena idem da ga kupim, pa pisem utiske :)

Pazi ja sam nesto gledao (slike) i sa strane ima neke brojeve do 70, plus ide iz zelenog u crveno, tako da mozda to oznacava temperaturu (ona animacije ide izmedju 0 i neke vrednosti). A dole ima neki broj (3000 na slici) i oko njega animacija ventilatora, tako da je valjda to broj obrtaja.
Svejedno, ako nije korisno, bice iskljuceno, ionako ne kupujem zbog toga. Svidja mi se sto ima mesta za 6 hardova (CM 690 ima za 4).
Cim nadjem vremena idem da ga kupim, pa pisem utiske :)

Bochna montaza hardova je extra, secam se kad sam uzeo LBX, koja lakoca za zamenu diskova. Mislim da LBX onda ima 8 mesta za diskove, al nisam siguran za ovo. Sve u svemu Codegen je dosata dobar, a najpovoljniji je, plus dobijesh PSU od 450W ako se ne varam uz case :wave:

Za sad mi codegen deluje jako dobro, ima 2 mesta vise za hardove i USB pri vrhu.
Od CM mi se bas svidja ovo 690, ali je skupo, a ima isti problem sa samo 4 mesta za hardove (a sad imam 3).

Mozda LC

Ako ti se vidja ova "Limarija" vidi kod Atoma da ti nadje..A cini mi se da sam video kod Imtela u cenovniku. Kvalitetni limovi; Pro serija njihovih kucista. Da to je LC8192B

Prilozi

• LC 8192B.jpg
    LC 8192B.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 105
  • ig_s_129.jpg
    ig_s_129.jpg
    16 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
cm690 ima 5 mesta za hardove + jedno normalno (okrenut hard prema ploci)

laca tebi su ovo kvalitetni limovi?? jesi li ti video mozda lim kod silverstone ili lian li?

O cemu mi pricamo???

cm690 ima 5 mesta za hardove + jedno normalno (okrenut hard prema ploci)

laca tebi su ovo kvalitetni limovi?? jesi li ti video mozda lim kod silverstone ili lian li?

Cek jel ja slabo citam ili ...?
Covek lepo kaze:
Treba mi neko jeftino kuciste koje ima prostor za diskove postavljeno bocno (zbog lakse manipulacije).
A poredis limove koji kostaju 20e i 100 i kusur evra. Ja sam samo rekao da su dobri limovi poredeci sa limovima koji su u tom cenovnom rangu. I da ZNAM kakvi su limovi kod silverstona...

ne interesuje mene sta covek kaze, nisam ja njega pitao, vec tebe
ti kazes da to kuciste ima kvalitetne limove

Ako ti se vidja ova "Limarija" vidi kod Atoma da ti nadje..A cini mi se da sam video kod Imtela u cenovniku. Kvalitetni limovi; Pro serija njihovih kucista. Da to je LC8192B

pa ako znas kakvi su limovi na silverstone, kako mozes reci da je ovo kvalitetno??

ne znam ja sta je on mislio, vidim sta je napisao

Nazad
Vrh Dno