Šta je novo?

xfx 9800gtx+ vs ati 4850/4870 peformanse

SkyneT-026

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2009
Poena
304
Naravno veciti rivali ATI vs NVIDIA iskreno ja vise " volim " nvidiene kartice ali i volim atijeve takodje ' da se niko ne najuti :) ' Salu na stranu pitanje bi bilo posto imam plocu koja podrzava 3-Way SLI i planiram da pazarim vga a u navedenom naslovu imam neke favorite pa mala preporuka i pomoc bi mi dobro dosla ? ? ? :wall:

Moja konfiguracija:

ASUS M3N-HT Deluxe
Phenom X4 9950 Black Edition @ 3.2Ghz
Kingston Hyperx 1066Mhz 4 X 1Gb
LC Power LC6600GP 600W
320Gb WD
DVD
.....................................

Da ne zaboravim da li je dovoljno napajanje za ovu konfiguraciju + vga ? ? ?

ne bih da zvuchim bez veze ali ne kupuje se 3way sli plocha da se na nju kachi boranija.
kako je mogucje da si uzeo bash tu plochu a metnuo bi radeon. tek shto smo preshli polovinu drugog meseca u novoj godini, a toliko bisera da prosto chovek ne zna gde da ih potrpa :d

Nerece nam koliko para imas. Hronologija sledeca po kojoj bi ja isao 4850 pa 9800gtx+ pa 4870 pa 260gtx! E sad obzirom da imas sli plocu onda je po meni glupo uzimati radeon, mada opet je sve na tebi!!!

definitivno 4870

Naravno veciti rivali ATI vs NVIDIA iskreno ja vise " volim " nvidiene kartice ali i volim atijeve takodje ' da se niko ne najuti :) ' Salu na stranu pitanje bi bilo posto imam plocu koja podrzava 3-Way SLI i planiram da pazarim vga a u navedenom naslovu imam neke favorite pa mala preporuka i pomoc bi mi dobro dosla ? ? ? :wall:

Moja konfiguracija:

ASUS M3N-HT Deluxe
Phenom X4 9950 Black Edition @ 3.2Ghz
Kingston Hyperx 1066Mhz 4 X 1Gb
LC Power LC6600GP 600W
320Gb WD
DVD
.....................................

Da ne zaboravim da li je dovoljno napajanje za ovu konfiguraciju + vga ? ? ?

pazi, sto se tice SLI varijanti na AMD-u,
jako lose skaliraju performanse jer CPU prosto
ne bi umeo da iskoristi performanse kartica.
Ja sam skoro probao SLI na AMD-u sa 2x8800GTS
i nisam bio ni malo fasciniran. Samo ce vise struje da trosi
a u zavisnosti od aplikacije da skaliraju performanse.
3 Way SLI na AMD-u ne znam kako radi ali tek se u tu akciju ne bih upustao.
Daklle, od navedebih grafika najbolja ti je kupovina po meni ovaj Radeon 4870.
Ni iz njega sa tim procesorom neces bas izvuci maximum
ali ce fino da radi. Naravno, razmisli i o GTX260.
:type:

Poslednja izmena:
Ukoliko planiraš single GPU system.
E sad dolazimo do toga da za mainstream segment nVidia nema novu generaciju već uglavnom rebrand prethodne. Da ima neki GT(X)240 to bi bio pun pogodak za SLI. Da, znam, znam da baba ima...
Elem, koje napajanje imaš?

Pa LC6600GP, kao sto je navedeno. Batali SLI kombinacije i uzmi jednu jaku kartu, manje trosi nego dve nesto slabije, nema cimanja sa drajverima itd...
Znaci, 4870 ili nesto skuplji GTX260 216SP. Ne znam da li ce taj LC moci da izadje na kraj sa klokovanim Phenomom i jednom od te dve karte.

Pa LC6600GP, kao sto je navedeno. Batali SLI kombinacije i uzmi jednu jaku kartu, manje trosi nego dve nesto slabije, nema cimanja sa drajverima itd...
Znaci, 4870 ili nesto skuplji GTX260 216SP. Ne znam da li ce taj LC moci da izadje na kraj sa klokovanim Phenomom i jednom od te dve karte.

a kako nece moci sa 600w naravno da hoce i sa 450w od navedenog glas ide 4870 naravno

Pa da uzeo bi jednu ali vrednu karticu ne bi pravio zurku u kompu Oo Mada mogu vam reci da me je odusevila xfx 8600gts 256mb koja radi na 675 i 2000 a oc-uje se neverovatno bolesno ja sam je podigao na 950 i 2500 sa modifikaciom biosa "dizanje volaze na 3d i 2d" kartica radi stabilno a u 3dmark06 uzme 8000 i kusur

mozda bi kasnije kupio jos jednu karticu za sli ali ne znam kolko mogu dobiti na preformansama ???
a da nije veca temperatura i potrosnja struje ^^
interesuje me xfx 9800 gtx+ default 3dmark06 ma da gtx260/280 su skupe kartice ali nisam imao prilike da se "upoznam" sa njima a sigurno su ubice

definitivno bi uzeo nvidi-u xfx samo ne znam koju

PhysX - CUDA - Hybrid SLI

Ako si se odusvio 8600gts-om, sta li ces tek da kazes za 9800gtx+ :)
Slobodno uzmi tu XFX, neces pogresiti sigurno. A 3DMrak:d... Vazno je kako ti rade igre, veci rezultat neke karte u odnosu na drugu u mark-u ne znaci automatski da ce ta biti bolja u svim igrama u odnosu na drugu.
Mozes posle da dodas jos jednu, to naravno povecava potrosnju struje i zagrevanje, znaci, kupovina novog napajanja, pa onda, performanse nece uvek biti 2x bolje, nekad mogu i drajveri da zezaju... Smaranje. Uzmi tu XFX, kada ona ne bude dovoljna, vise ce se isplatiti da je prodas i uzmes neku koja ce tada biti aktuelna (za godinu dana, npr), nego da dodajes jos jednu takvu.

Poslednja izmena:
ja bih se ipak odlucio na tvom mestu za slabiju varijantu tj 8800GT i sacekao malo da padne cena 260-ci,ili bolja kombinacija je za oko 170-180 eura koliko je 9800GTX mozes naci polovan 4870..ali ako si strogo nVidia kupi za sada slabiji G92 i sacekaj malo da 260 pojeftini

interesuje me xfx 9800 gtx+ default 3dmark06
definitivno bi uzeo nvidi-u xfx samo ne znam koju

procheshljaj malo forum ostavio sam negde ne mogu da se setim sada kucam preko lap-a, u toku sutrashnjeg dana postavicju "nov" screen.

shto se oc-a tiche [ a fabrichki je oc-ovana] tu mozhesh pogledati hwbot

18. Oki - 16169 marks - GeForce 9800 GTX+ @ 820/1100mhz - XFX 9800GTX+ @820/1100 - Core 2 Duo E8500@4275 Mhz

:wave:

ps: vecheras stavljam p5q-e i ocz reaper 1200 pa cju probati josh par puta neke testove. [ ono je bila p5q-c i transcend jet ram 800]

Poslednja izmena:
evo nekih testova od mene xfx 8600gts 256mb 128bit VS msi 8800gts 320mb 320bit 3dmark06 na istoj masini testirano

super je ova 8800gts samo jo hvai malo vise mem jer pri niskim frejmovima nise bas nesto pokazala bez obzira sto je 320bit-na Oo

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    233 KB · Pregleda: 48
  • 3.jpg
    3.jpg
    242 KB · Pregleda: 57
  • 4.jpg
    4.jpg
    246.6 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno