Ajd sad pogledaj se u ogledalo i ponovo izgovori te rechi.
Ako si to uradio zapitaj se da li zaista verujes u to shto si rekao.
Ako verujes,zapitaj se da li je to izvodljivo,tako kao shto si ti rekao.
Jeste...negde u Telekom NOC-u postoji specijalan prekidach koji ukljucuje i iskljucuje shape-ing i to za svakog podprovajdera ponaosob,neko je procitao ovaj thread i dosetio se da ga upotrebi,ovaj put tzv. PTT shape-ing prekidach.
Nije globalno zagusenje i nema veze Telekom sa ovim.
Nemoj rano donositi zakljucke.Da li si proverio sa PTT tehnickom podrskom sta se desava ? Moze biti desetine drugih stvari u pitanju ......
Ne razumem to...jedna single sesija...sesija chega ?
Pogledaj log svog rutera,da li jos uvek drzi linijsku brzinu paketa koi imas zakupljen (moze da se desi da ona padne zbog smetnji na liniji,I've seen it before) ... padne as 4 na 2,4...ili slichno.
Scenario sa malo manje teorije zavere jeste da je u skorije vreme bilo povecanje adsl brizna....i to 2 puta...verovatno u PTT-u nisu shirili svoj uplink i verovatno on postaje zakucan i verovatno tada (hvalim te boze da ga imaju,a mislim da ga imaju) neki hardware u vidu velikog rack-a sa par (desetina) kablova u njemu koji radi QoS,agregaciju itd .... odredjuje prioritet saobracaja na osnovu application signature-a ili nekako slichno i sve shto je ispod http,ftp,pop3,smtp,voip i jos ponecega smatra kao nizhi prioritet.....ergo ... subjektivni dozivljaj opisan u nekoliko prethodnih postova.
SAMO ME ZAOBIDJI, odbij od mene!!!