Šta je novo?

Pioneer DVR-108 i DL DVD

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Imam Pioneer DVR-108 preko 4 godine i kad sam ga kupio reklamirao se kao prvi opticki uredjaj koji reze double layer DVD.Hteo bih da narezem par komada ali ne znam da li prvo da uradim upgrade firmware (da li je to neophodno)posto mi rezac radi perfektno dosad pa ne bi da nesto zeznem posto sam na sajtu Pioneera procitao da posle upgrade nema povratka..Od softvera imam Nero6 i Image burn.Sto se tice medija kupio sam Zero Defex za probu i Verbatim.Ne znam kojom brzinom bi rezao da li sa 2.4x ili 4x

Imam Pioneer DVR-108 preko 4 godine i kad sam ga kupio reklamirao se kao prvi opticki uredjaj koji reze double layer DVD.Hteo bih da narezem par komada ali ne znam da li prvo da uradim upgrade firmware (da li je to neophodno)posto mi rezac radi perfektno dosad pa ne bi da nesto zeznem posto sam na sajtu Pioneera procitao da posle upgrade nema povratka..Od softvera imam Nero6 i Image burn.Sto se tice medija kupio sam Zero Defex za probu i Verbatim.Ne znam kojom brzinom bi rezao da li sa 2.4x ili 4x

Imam isti rezac, doduse nisam nikad probao DL diskove, zadnji firmware i sve radi perfektno.:)
Mislim da moze da se vrati stari firmware.;)

Poslednja izmena:
Evo sa Pioneerovog sajta:
Caution! Once the drives have been updated, the drive will NOT be able to be restored to an earlier firmware version.
Da li znas kako mogu da vidim koja je trenutno verzija firmware.

Poslednja izmena:
Evo sa Pioneerovog sajta:
Caution! Once the drives have been updated, the drive will NOT be able to be restored to an earlier firmware version.
Da li znas kako mogu da vidim koja je trenutno verzija firmware.

U svakom slucaju, ja taj zadnji firmware imam od kada se pojavio (ima 3-4 godine, mozda i vise), i nemam nikakvih problema.:) U principu firmware donosi bolju podrsku za razne recordable diskove, i to je to. Mislim da mozes slobodno da ga update-ujes.:)

Mozes u Nero InfoToolu, mada i drugi programi za rezanje mogu da prikazu informacije o rezacu (CDBurnerXP i ImgBurn prikazuju). Moze i u Everestu. ;)
Takodje moze i u BIOSu, meni pise Pioneer 108 1.20, 1.20 je zadnji firmware.:)

Poslednja izmena:
Hvala kod mene je 1.14.Stavicu ovaj od 1.20 on je zadnji.Bas sam nesto pregledavao ovaj podforum i svi nesto pisu da su Pioneeri losi.Meni je ovaj narezao ko zna koliko diskova i samo mi je jedan puko u toku rezanja,a citao je sve od reda i ovaj shit Princo.

Hvala kod mene je 1.14.Stavicu ovaj od 1.20 on je zadnji.Bas sam nesto pregledavao ovaj podforum i svi nesto pisu da su Pioneeri losi.Meni je ovaj narezao ko zna koliko diskova i samo mi je jedan puko u toku rezanja,a citao je sve od reda i ovaj shit Princo.

Pioneer DVR-108 je vrhunski rezac, imam ga vec godinama, narezao je gomilu DVD/CD-a i jos uvek radi perfektno. Nazalost noviji Pioneer i Nec rezaci su stvarno krs. Stavi novi firmware na njega i uzivaj. ;)

To da su Pioneeri losi vazi za novije modele, mada realno svi novi rezaci su krs. :p
Mislim da je Pioneer posle modela 108, dalji razvoj DVD rezaca prepustio ASUSu (sa kojim su saradjivali tj. ASUS je od Pioneera uzimao rezace) i okrenuo se BluRayu. Bar se tako pricalo, jer je vec 109ka bila dosta loshija od 108ce.

To da su Pioneeri losi vazi za novije modele, mada realno svi novi rezaci su krs. :p
Mislim da je Pioneer posle modela 108, dalji razvoj DVD rezaca prepustio ASUSu (sa kojim su saradjivali tj. ASUS je od Pioneera uzimao rezace) i okrenuo se BluRayu. Bar se tako pricalo, jer je vec 109ka bila dosta loshija od 108ce.

Garson, apsolutno se slažem sa tobom. Nadam se da će ovi naši rezači još dugo da šljakaju. :) Ako crkne, stvarno neznam šta bi kupio - zatvoriš oči i biraš prstom. Koji god da uzmeš svi su krš. Srećan si ako rade godinu dana kako treba. Na žalost više ni Plextor nije ono što je bio.

Kad sam kupio prvi rezac bio je Sony (ne secam se modela) i izuo me iz patika sa cenom od 210 dem (105 e) a nije nista mnogo bio bolji od ovih novih za 20 e. ***. lutrija ...

4 godine rada i preko 1000 narezanih discova i jos je u funkciji mada je polako poceo da otkazuje sto se primecuje po tome da odbija da reze DL DVD a ove jednoslojne dvd snima ali samo brzinom od 4x
Kad sam ga kupio imao sam samo problem sa buferom ali se to sredilo kad sam mu ubacio fw 1.20

4 godine rada i preko 1000 narezanih discova i jos je u funkciji mada je polako poceo da otkazuje sto se primecuje po tome da odbija da reze DL DVD a ove jednoslojne dvd snima ali samo brzinom od 4x
Kad sam ga kupio imao sam samo problem sa buferom ali se to sredilo kad sam mu ubacio fw 1.20

Moj je otisao uz p3 konfiguraciju, a narezao je preko 3000 diskova :D A isto toliko je kopirao diskova na hard. Nadam se da je jos uvek u zivotu

I ja ga imam vec godinama, i sahranio mi je ko zna koliko mashina.

Jedno vreme je poceo da mi unistava diskove pri brzini 8x i izbacivao je pri tome poruku nesto tipa "power calibration error", sto sam resio tako sto sam spustio brzinu rezanja DVD-a na 4x i od tada je do danas proslo sigurno jedno dve godine bez i jednog problema.
Desava se da nece da prochita po neki stari princo DVD ili neke slicne jeftine dvd-jeve...al sve u svemu, odlichan je i ceracu ga dok ne rikne nachisto.

Izmedju ostalog, ne secam se koliko je placen, ali mislim da je bio sigurno bar duplo skuplji od danasnjih dvd rezacha, sto i opravdava kvalitet i trajnost!

Inache ima 1.2 firmware od kada sam ga kupio.

Poslednja izmena:
Garson, apsolutno se slažem sa tobom. Nadam se da će ovi naši rezači još dugo da šljakaju. :) Ako crkne, stvarno neznam šta bi kupio - zatvoriš oči i biraš prstom. Koji god da uzmeš svi su krš. Srećan si ako rade godinu dana kako treba. Na žalost više ni Plextor nije ono što je bio.

Moj shljaka super jos uvek (kupio ga cim se pojavio kod nas- placen 80e), ali skoro sam cudnim putem nabavio josh jedan komad :D, koji je vrlo malo koriscen.:) Tako da sam miran do BluRaya.:)

Juce sam narezao prvi DL DVD.Nemaju nikakvu oznaku kao no name (mada je prodavac rekao da su Zero Defex).Kada ih analiziram u nero info tools pise zemlja porekla JPN.Nisam radio upgrade firmware ostavio sam 1.14 jer se kasnaja verzija ne odnosi na DL DVD.Za rezanje sam koristio Nero6.Rezao sam obicno kao data DVD s tim sto sam dole stavio umesto DVD5,DVD9.Kad sam dodao fajl velicine 7,2GB nero ga podelio na 2dela prvi layer oznacio plavom bojom a drugi zutom.Nije mi dao da rezem brzinom vecom od 2,4x mada ovaj rezac moze da reze 4x(moguce je da je ogranicenje samog medija)..Prvo odradi kesiranje fajlova a onda reze prvi layer,negde na polovini krece drugi layer i sam proces traje 40 minuta i sve je proteklo bez problema.Kad sam ga stavio da ga ocita,uradio je expresno kao da se radi o obicnom DVD.Bio sam sumnjicav da ce sve da protekne u redu zbog diskova, starosti rezaca i programa. Bez starca nema udarca:D

meni je 108 rezao verbatim DL DVD-ove sa 8x, iako nisu bili sertifikovani na toliko, u nero-u mi je nudio 8x i rezao bez problema....ko ce da ceka po 30-45min rezanje diska.

Imao sam neke Ridisc DL DVD-ove...2.4x .. nikad nisam uspeo da narezem ni jedan...samo puknu, sa verbatimom nikakvih problema nisam imao...a jeste i da kostaju.

Nazad
Vrh Dno