Šta je novo?

Koji kuler staviti na cpu intel prescott 3 ghz socket 478??

markoc92

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
304
Koji kuler staviti na cpu intel prescott 3 ghz socket 478??

marko ne moze da stane zato sto je CM Hyper TX2 proizveden za socket 775 ili amd-ov AM2...
u svakom slucaju hvala..ako pronadjes nesto javi mi...posto hocu da sredim stari komp da se buraz uci na njemu :D

Pa recimo da, kada se cena uzme u obzir, zamena ventilatora i nije losa opcija.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Salis se? :d On nije bucan, buka je pretvorena u muziku koja izlazi iz te tube i verovatno budi komsije i tera kere po ulicama da laju, a macke ometa u parenju :d (februar je)

Zaista ni sam ne znam sta bih preporucio. Gledam CM sajt i nista ne pase na taj soket, sve samo za lga775 :S:
:wave:

Potrvrđujem ovo iz prve ruke jer ga ja imam.
Ali ipak je tiši od box kulera koji dolazi uz ovaj procesor. Takođe i temperature su niže. Tako da ako ti ne smeta buka uzmi ga slobodno ako ga nađeš.

:wave:

Poslednja izmena:
ja sam na preskotu 3.2 imao CM hyper 6, 15-tak stepeni manja temperatura od box-a, pod punim opterecenjem 48 stepeni, ventilator je u jednom momentu prozujao pa sam stavio noctuu na ultra low noise adapter i temp. je porasla za 2-3 stepena ali se kuler vise nije cuo

mozda imam jedan hyper 6 negde pa ako te stvarno zanima da prevrcem kutije

Kolike su ti kutije kada je "negde u kutijama" :D

Prilozi

• hyper6_all_comps.jpg
    hyper6_all_comps.jpg
    31.2 KB · Pregleda: 113
Stavi Hyper 6 obavezno ako neđeš, meni je spustio temp mnogo(sa box-om mi se gasio), a ako ne nađeš dobar je i Titan Vanessa-S. ili Vanessa-L

Poslednja izmena:
Kuler na mom procesuru je postao bucan i pored ciscenja.Zamenio bih samo kuler ali ne znam sta da postavim a da nije mnogo bucan,po mogucstvo sto tisi.
Sta mislite o XILENCE XPCPU.P4.PRO cena je oko 840din.

Poslednja izmena:
Mislim da je cena previsoka, pogotovo sto je telo kulera identicno obicnom BOX-u koji dolazi sa S478 procesorima :(. Mislim da je bolje resenje trazenje nekog polovnog Hyper6 ili slicnog kulera (CM E3W-N85XC-03)

Nego razmisljao sam se nesto oko mog HyperTX2 koji ima poprilicno nekvalitetan mehanizam za kacenje na LGA da to zamenim srafovima sa oprugama. Pa mi pade na pamet da bi mozda bilo moguce vrlo jednostavno prepraviti HyperTX2 da pase na S478, potrebno je 4+4 srafa i dva parceta lima da se napravi adapter.

Razumem te, ali opet dati preko 500din za kuler koji moze samo na taj procesor je bacanje para :(

Ja bih pre isao na skuplju varijantu (15-20eur) koja moze da radi na nekoj sledecoj masini nego onaj Xilence npr.

http://www.pcberza.rs/komponente/hladjenje/402/q=478

Cooler Master DI4-8JD3B-99-GP, CPU cooler, Socket 478, P4, 2700rpm, 25.2dB, 19,6 CFM, Rifle bearing, RoHS

recimo da ovo deluje sasvim OK...

Nazad
Vrh Dno