Šta je novo?

Iskopao sam fosila...

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Pa nije baš fosil, ali nešto slično:
K6-2 na 300MHz, 66MHz magistrala (jel može ovo na 450MHz/100MHz?). Koliko je uopšte ovo sporo/brzo u odnosu na P2?
Gigabyte GA-5AX ploča
za sada samo 2x16MB (naći će se nešto valjda :S:)
Permedia 2 8MB AGP
neka ISA zvučna
Lucent 56K modem (iz moje mašine višak)
230W napajanje (teško neko :d)
bez hdd-a

pošto je mašina samo "iznutrica" računara, hteo sam da se zezam i napravim neko kućište od plexija, u koje ću kasnije turiti nešto jače, a "iznutrice" izbaciti :)

Za sada da mi služi za torrent, wi-fi po stanu, možda postavim Apache server (jel može to da radi na ovo kršu?). OS bi bio Win2K. Ustvari ovo bi trebao da bude projekat pravljenja HTPC-a (tj samo osnova, a ostatak ću u neka srećnija vremena da prebacim iz moje mašine sadašnje).

Primam sve predloge - šta raditi sa ovim, sem baciti? :d

Daleko je to od fosila...

^^
:wave: ;)

elem, moj prvi PrC je bio bas K6-II 350MHz OC na 400MHz 1999. :)
radio bi i danas ali mi je trebalo kuciste pre dve godine tako da sad sedi u plakaru :D

I umesto Windowsa instalira Linux. Kad dignes Apache, instaliras TorrentFlux na njega i imas odlican Torrent klijent preko Web-a :)

Poslednja izmena:
Pa nije baš fosil, ali nešto slično:
K6-2 na 300MHz, 66MHz magistrala (jel može ovo na 450MHz/100MHz?). Koliko je uopšte ovo sporo/brzo u odnosu na P2?
Gigabyte GA-5AX ploča
za sada samo 2x16MB (naći će se nešto valjda :S:)
Permedia 2 8MB AGP
neka ISA zvučna
Lucent 56K modem (iz moje mašine višak)
230W napajanje (teško neko :d)
bez hdd-a

Primam sve predloge - šta raditi sa ovim, sem baciti? :d

Nabavi ostatak. Instaliraj Redline racer iz 1998 i igraj se !!
;)

sad mi samo treba 1 predlog (prelazimo u kategoriju modovanje :d): kako da napravim kućište? hteo sam od plexija, , međutim mislim da to nije dovoljno stabilno za celu konstrukciju?

koji su materijali još pogodni za modelianje, a da nisu preterano hardverski (po pitanju alata) zahtevni?

win 2kpro ti nece raditi zadovoljavajuce bez bar 128mb rama
nemoj silovati cpu na 100mhz bus, nije to celeron, unistices ga, idi na 75 ili 83mhz

sto se igara tice, sljakace na tome i quake 3, cs, sve strategije iz tog vremena, starlancer, wing commander prophecy, unreal tournament, i jos mnogo toga,

ako budes modovao ili gradio kuciste ajd postavi neke slike ako mozes...

srecno!!!

neću igrati igrice na njemu, planiram za sada da mi radi kao ruter za net (sa wi-fi), za skidanje torenata, za appache server, telefonsku sekretaricu, ma naći će se još nešto da troši sistemske resurse :) gledaću da bude što tiši i što više pasivan, samo još nemam ideju kako da ga spakujem...

P.S. i ja sam planirao minimum od 128MB ;)

posetio sam poznanika koji se bavi računarima i malo uzpgradeovao mašinu (samo kad nađe CPU):

AMD k6-2 300mhz (4.5x66) -> k6-2 475Mhz (poterao sam ga sa 5x95 na 5.5x95~522Mhz, ploča neće 5x100, važno da je CPU otklučan :d)
i umesto 2x16MB na 3x64MB

jel ume neko da mi kaže koja je cena klirita i koja mu je alternatva, bio sam kod stakloresca, koji mi je rekao da nema, ali mi je rekao gde ga mogu naći i da mu je cena oko 5000din/m2?!?! :d

jel postoji adekvatna alternativa?

:wave:

Evo gledam, prošlo je više od 2 nedelje od zadnjeg post-a, po pitanju izrade kućišta - smišljao sam, modelirao komponente u CATIA sistemu, i na kraju odustao, kad sam shvatio da je vrlo teško naći materijal koji bi mi odgovarao, a da ne zahteva previše obrade. Iznervirao se, nabavio neke daščice :d i još neke elemente iz Malog konstruktora :d :d i sklopio ono što vidite na slikama.

Služi za FTP server, a i počeću malo da proučavam web programiranje, pa sam stavio XAMPP, tu je i neka telefonska sekretarica, uTorrent skida non-stop sa lokalnog EUC torrenta, a imam wi-fi karticu u AP modu (pa mali Asus može na net svuda po stanu) i propušta net dalje kroz 2. mrežnu karticu. Da ne bude all-work-no-fun, predložite mi koji bih dedicated server mogao da dignem za društvo, da se zanima u vreme dokolice? :)

Mašina je AMDk6-2 na 475MHz, 192MB RAM, HDD od 40GB/5400rpm (prilično tih), modovao sam ventilator na napajanju (odsekao grill pozadi) i na CPU, pa oba rade na po 6V.

P.S. trudiću se da ne sedim preterano često za tim stolom, da se ne ozračim :d

Prilozi

• desktop.JPG
    desktop.JPG
    194.5 KB · Pregleda: 105
  • DSCF7693.jpg
    DSCF7693.jpg
    127.3 KB · Pregleda: 113
  • DSCF7695.jpg
    DSCF7695.jpg
    134.9 KB · Pregleda: 124
  • DSCF7696.jpg
    DSCF7696.jpg
    139.2 KB · Pregleda: 130
^^ Svaka čast za kreaciju! Komp izgleda kao iz nekog post apokaliptičnog filma... :d:d samo da je malo prljaviji... doći će i to vremenom. :D

Kakav crni fosil, pa to moze sa tera Win 2000...

Inace, jedan od ponosnih vlasnika ZX Spectruma 48K, jos ga imam u kuci (ispravan je) sa sve originalnom kutijom, kupljen u UK davne 1985 godine. Nisam nikada hteo da ga prodajem, nostalgican sam, ***.

Kako sam se obradovao kada su krenuli kvaliteti emulatori na PC-ju, neke igre sam ponovo prelazio...bilo vremena...

Na slici je WinXP SP2 ;)
Dobro, ako toliko smeta, nek promeni neko ime threada, dosadilo je da svako treći kaže da to nije fosil :d

koliko me je koštao (ako izuzmem HDD), i za šta mi služi, za mene jeste fosil :)

Generacijski jeste PC fossil ali funkcionalno je daleko od toga ;-)

Nisam ni gledao ekrane, vec sam se bazirao na onome sto si rekao da si planirao Win 2000...

Cak ni generacijski ne bih ga ubrajao u PC fosile, ***. kuci imam 386DX Plocu sa procesorom i math koprocesorom i sa 2 MB RAM memorije. Ako vam je ono fosil sta vam je onda ovo ? A gde spadaju XT racunari sa CGA grafikom ?

Moj prvi PC (1992 god.) je bila AMD 286 na 20MHz, sa 2 MB Rama, VGA karticom (neki Trident koliko se ja secam), VGA monitor (IBM), HDD od 80 MB i naravno fllopy od 5.25 inca... Kada se setim Monkey Islanda 2 na toj masini...ehh..

jeste, mogao sam i takve fosile da uzmem, ali njima ne bih našao apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost u današnje vreme, sem da mi okupiraju prostor u sobi, a ovo sasvim lepo šljaka za sve gore navedene potrebe :)

jeste, mogao sam i takve fosile da uzmem, ali njima ne bih našao apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost u današnje vreme, sem da mi okupiraju prostor u sobi, a ovo sasvim lepo šljaka za sve gore navedene potrebe :)

ko da ti je pc iz potpisa mnogo bolji = to je bre fosil :d

odakle si sinovac da ti dam jedno mini AT kuciste da spakujes tu "zver"

btw XP performance edition radi pristojno i na 96mb rama P1 :d

Poslednja izmena:
ko da ti je pc iz potpisa mnogo bolji = to je bre fosil :d

odakle si sinovac da ti dam jedno mini AT kuciste da spakujes tu "zver"

btw XP performance edition radi pristojno i na 96mb rama P1 :d

daleko sam ja od tebe :p

taj računar iz potpisa mi završava posao 100%, pošto igrice ne igram, ali svakako nalazim način da iskoristim sve njegove "resurse" (što se ne može reći za većinu vlasnika ultra modernih i nabudženih računara). Istina, ponekad zafali procesorske snage (kad radim na obradi slika), inače sem toga... puna kapa :)

Poslednja izmena:
daleko sam ja od tebe :p

taj računar iz potpisa mi završava posao 100%, pošto igrice ne igram, ali svakako nalazim način da iskoristim sve njegove "resurse" (što se ne može reći za većinu vlasnika ultra modernih i nabudženih računara). Istina, ponekad zafali procesorske snage (kad radim na obradi slika), inače sem toga... puna kapa :)

steta reko da ti dam jedno 'sexy' mini ili desktop od 286-tice

salio sam se za "fosil" iz potpisa :d

btw za moju omiljenu igru koju i danas igram Quake2 dovoljan je i ovaj P1-233/ 2x Voodoo2 u sli modu / 96mb rama :D

Nazad
Vrh Dno