Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

^ Batali...
Ja jos uvek imam drugare koji rade sledecu stvar:
" Znam brate da si u pravu, te li-jon baterije rade odmah, ali ja ih formatiram za svaki slucaj."
Moja konverzacija na tu temu se u tom trenutku zavrsava...

^
Navika je cudo :D

Sto se trajanja baterije tice, posle prvog punjenjenja izdrzao je oko 2 dana i neki sat +

Svi brojaci su na nuli pa mi je lako da vidim sta je bilo : 40 minuta razgovora, 20ak sms-ova, 10ak minuta WLAN-a, bluetooth-om prebaceno par MB-a, jedno 3 - 4 sata slusanja muzike, MP3 i radio (bio na nekom odlaganju vojske pa dugo cekanja i to.. :)) i kada se sve sabere sigurno 2, 3 ili vise sati setanja kroz menije.

Mislim da je to vise nego zadovoljavajuce, a videcemo posle par ciklusa. Zbog trajanja baterije odstao sam od Diamonda ili HD-a, ovaj je po testovima na koje sam naleteo imao dobre rezultate u tom segmentu pa uzeo zbog toga..

Cudna stvar koju sam primetio je da kada se ugasi zbog prazne baterije treba ponovo da se podesava datum i vreme.

Poslednja izmena:
Cudna stvar koju sam primetio je da kada se ugasi zbog prazne baterije treba ponovo da se podesava datum i vreme.

Nije moguce, to nesto nije normalno bas, meni se vec dva puta ugasio i nista mu se nije desilo... Inace baterija mi traje 1.5 dan ali ga zato uopste nisam izgustirao, nikako da mi dosadi, k'o da mobilni do sad nisam video... :D

jel' mozhe neko ko je imao i iphone da povuche neke paralele, shta je bolje a shta loshije

Juče sam u nedoumici koji mob da kupim,čačkao 5800 i iPhone 2G...

...i kupio iPhone :smoke:

Slozio bih se sa misljenjem kolege testera: :type:

Još jedna stvar koju treba napomenuti vezano za ovaj telefon. Nokia 5800 Tube jednostavno se neće susresti ni sa jednim izazovom na tržištu – Apple iPhone je modna ponuda koja je u silaznoj putanju koja je na tržište donela mnoge standardne karakteristike pa poređenje između ova dva telefona ne bi bilo mnogo značajno. iPhone poseduje meni koji je privlačniji oku i glatkije radi ali to je sve – on pruža samo desetinu onoga što 5800 nudi po pitanju funkcionalnosti. Ne bi bilo pošteno smestiti ova dva telefona i zatim navesti šta iPhone-u sve nedostaje po pitanju krakteristika. Prema tome, ostavićemo iPhone kao ultimativni izbor za modno svesne korisnike, dok će Nokia 5800 biti za one koji žele dobro zaokruženo do-it-all rešenje.

Evo na sta sam sad natrcao:

After couple of minor and pretty much useless firmware updates Nokia has rolled out a first Major update for its first touch based S60 phone.

Firmware 20.0.012 for Nokia 5800 XM is now available through the Nokia Software Updater [/url] as well as the FOTA update for most of the generic product codes and as usually it will be progressively available in the next few days at the official Nokia Service Points where you'll be able to get it for free in case you have slow dial-up internet connection.

Just released firmware fixes several issues and offers extensive improvements in the performance and optimizes the functionality of the phone across many applications. Improvements include the addition of the geotagging, better, faster and more accu. .. .

The Menu is more faster, and some of the inbuild applications have new icons. The 2nd Camera can be used for taking photos. The Geotag feature is back! Autofocus and GPS is also faster. But the available RAM is from 57 to 49MB decreased...

Nego zanima me sledece, ukoliko updateujem firmware, da li ce mi i dalje ostati srpski jezik na telefonu? U principu bas me briga za jezik telefona, svejedno ga drzim na engleskom, ali bi mi bilo zao da mi T9 prestane raditi na srpskom.

Ukoliko ga updejtujes pod trenutnim region code-om ostace ti T9, jer ce taj update biti namenjen bas tom telefonu (citaj srpskom Telenor).
A za njega jos ni 11. nema da se skine preko NSU-a...

Zasto meni ne nalazi update, nije nasao ni 11 ni sad 12, imam poslednju verziju update-ra...?

Zbog toga sto jos nije izasao update namenjen nasem region code-u

pa promenite region code, bar to nije problem

E, danas sam procitao na bench-u da je nokia produzila garanciju na dve godine za sve mobilne kupljene posle prvo januara... Jer to vazi i za nas koji smo preko telenora, valjda oni uzimaju telefone iz mobisa...?

koliko znam nije jos...za sad samo samsung...ali provericemo:D

u da nisam ni razmishljao da nisu izdali update poshto su obichno bili prilichno azhurni

Kazu da Phoenix prepoznaje 5800. Ali je on malo komplikovaniji i ozbiljniji alat.
A za NSS potvrdjujem da ne prepoznaje.

Evo utupstva za promenu koda, kod mene je proslo bez problema, koristio sam kod Balkans Blue 0559395 (Balkans Red 0559299) i preko NSU update-ovao na firmware 12!

make sure u have the latest Nokia PC Suite installed as this has the 5800 usb drivers...

1. Download JAF 1.98.62.exe
http://support.phone-tools.cn/files/JAF_Main_Software/JAFSetup_1.98.62.exe

2. Download JAF PKEY Emulator v5.0
http://www.megaupload.com/?d=QYR4571O

3. Install JAF 1.98.62

4. Extract JAF PKEY Emulator v5.0 to desktop (will emulate jaf tool box)

5. connect ur Nokia 5800 and select PC Suite mode on your Nokia 5800.

6. Now run JAF PKEY v5.0 and click on the GO button. It will come up with error: box driver not installed --> so click ok and now JAF v1.98 will run.

7. select BB5 tab --> tick Prod. Manager --> then click the service button --> click the Read Values button.

8. Now u can enter ur product code and press the Write Values button and boooom it all done.

use this mod at your own risk

PS :for all windows vista users follow these steps to get JAF tool to work
first use jaf key emulator v4 from here
http://www.megaupload.com/?d=ANG6RHPQ

- right hand click jaf 1.98 and "run as administrator" and do the installation
- then right hand click jaf pkey emualtor v4.0 and run as administrator.

note -Vista 64-Bit is not supported

Izgleda komplikovano, ali sigurno nije, koliko mi koji smo u telenoru kupili telefon treba da cekamo za nas region, zar to vec nije balkan region...??? poz

Opa, proradio Garmin XT na 5800.

Ona varijanta sa Virtual Keys, ili izasao bas za touchscreen?

Izgleda komplikovano, ali sigurno nije, koliko mi koji smo u telenoru kupili telefon treba da cekamo za nas region, zar to vec nije balkan region...??? poz
ovo sto je user FROSTONJA napisao je vrlo korisno....i...efikasno.....Hvala....i meni je uspelo:banana: mislim da ces se nacekati ako cekas na telenor....balkan region je free.....to je kod na recimo, mojoj n96-ci, ali ona nije bila cak ni zakljucana a kupio sam je isto u telenoru....radi se, da budem precizniji, o mom bivsem telefonu.....sada sam srecni vlasnik c905....zaista je sramota za nokia-u da im top aparat pravi onako bedne fotografije....i da ne idem u off topic...slobodno iskoristi dato uputstvo za promenu koda.....vrlo je lako i brzo...

Poslednja izmena:
A sta je sto se tice garancije, jer se gubi, ako uradimo ovaj mod ili ne mogu ni da provale...?

teshko da mogu a i mozhe da se vrati u predjashnje stanje

Odradio update, i stvarno se jace cuje na zvucnicima mob, na sluskama nisam probao jer su mi u autu, inace je jako brzi i u menu-u...

Molim za pomoc. Promeni sam product kod na 5800, pokusao update preko NSU, skinuo nekih 127 mb, i kada je krenuo update tj da se instalira na fon problem. Telefon se ugasio, valjda i treba da se ugasi, ali nece da se upali, na ekranu (na kompu) samo stoji please wait i onda try again. Probam ponovo opet nista. Fon kada skinem sa kabla normalno se upali. Probao sam da preinstaliram drajvere ali nista. Hvala unapred

Molim za pomoc. Promeni sam product kod na 5800, pokusao update preko NSU, skinuo nekih 127 mb, i kada je krenuo update tj da se instalira na fon problem. Telefon se ugasio, valjda i treba da se ugasi, ali nece da se upali, na ekranu (na kompu) samo stoji please wait i onda try again. Probam ponovo opet nista. Fon kada skinem sa kabla normalno se upali. Probao sam da preinstaliram drajvere ali nista. Hvala unapred

Probaj FOTA update.......manje je stresno:type:

Nazad
Vrh Dno