Sta ti pise u ugovoru? Da "moras" nesto da dobijes? Ne pise, pise dosta neodredjeno, pise brzina paketa i pise "bez garancije"
Pravo, pa makar i pisano nije nikakvo pravo ako ne mozes da ga zadovoljis.
Samo vi begajte sa Beotela
Otkad je krenula ova frtutma, meni net radi ki upisan
Lagano tek je poceo mesec,kad ispunute kvotu za koju i ne znate kolika je bice o5 kuku jao.Kao sto rekoh: daj pred izbore narodu malo kinte i 100% dobijas reizbor
.
daj boze da nisi u pravu:d
Pocelo se i sa poredjenjem vode kao jedne od najosnovnijih ljudskih potreba sa internetom, hmm...
Voda je JAVNO dobro
svi u zgradi koriste istu vodu iz tamo nekog vodovoda (lupam) na Makisu i dele je medjusobno.
Problem je sto ja ne trosim CEO link Srbije ka inostranstvu vec jedan mali deo koji sam ja zakupio za sebe!!!
Ti se stavljas u poziciju provajdera i koristis njihov nacin razmisljanja.
Pitam ja tebe zasto se povecava cena kad trebaju da investiraju(ovde veci link tamo vece cevi)!? Gde idu pare koje su nam vec uzeli!?
a sto je normalno nedopustivo u bilo kojoj drzavi koja drzi do svog integriteta baziranog na zdravom (kapitalistickom) nacinu razmisljanja.
tj da odma batalite providere koji za vase novce samo deklarativno isporucuju platjeni link (link koji nije inace garantovan ugovorom) :whip:
Audio vam priča o principu NEKOREKTNOG korišćenja i posledicama toga kad bismo svi počeli tako da se ponašamo.
Smatram da je protivzakonito (npr. po zakonu o zastiti konkurencije) da Beotel, Sezam ili neki treci provajder koji tajno i bez obavestenja korisnika pravi neke liste za limitiranje ima bolji rejting i reklamu od, recimo, Beocity-a ili Euneta koji su bar imali morala (tj. postuju zakon) da svoje pakete profilisu prema performansama tj. stepenu ogranicenja u njima.
Zasto jedan Nemac i ja ne bismo imali pravo na isti broj CD-ova?!
Zato sto je on Nemac a ja Srbin?!
I u ugovoru ne pise nigde da moram da pazim koliko skidam tako da provajder nema pravo da mi ogranicava brzinu. To je cela poenta.
A te stavke u ugovoru su toliko "opste" napisane da svako moze da ih razlicito protumaci. Ti ih tumacis tako da treba da ipak pazis koliko skidas sa neta...Pa ti pazi...1. Nije dozvoljeno ponasanje koje ugrozava rad ili nanosi stetu opremi provajdera i ugrozava rad i nanosi stetu funkcionalnosti mreze. Nedozvoljeno je i svako ponasanje koje je suprotno pozitivnim pravnim propisima, medjunarodnom pravu, kao i kojim se uznemiravaju drugi korisnici, neovlasceno pristupa tudjim informacijama i resursima, ...
Nema razlike izmedju tebe koji skines povremeno nesto ilegalno sa neta i mene koji vise skidam ilegalnih stvari sa neta...2. Korisnik je u obavezi da postuje pozitivne pravne propise i medjunarodno pravo u pogledu zastite autorskih prava i prava industrijske svojine.
audiofreak je napisao(la):I internet je takodje samo neki ne mogu ili odbijaju to da shvate.
Isto je i sa internetom samo sto deljenje nije u zgradi nego u centrali ili na backbone-u.
Pa ako daju samo ceo link Srbije kako drugacije onda da koristim Internet ako ne preko tog celog linka? Koristim ono sto mi nude, ceo link ili 1mbit tog linka.audiofreak je napisao(la):Problem je u tome sto bi ti trosio CEO link samo kad bi mogao (narocito ako bi bilo besplatno), a izgleda ima jos puno takvih.
Ala si mu ga dao, sad ja ne znam da provajder ima troskove. Da znam da ima troskove ali to su njihovi troskovi. Da li ja trebam da se brinem za njihove radnike i njhove troskove? Ne i tacka! Oni bi trebali najbolje da znaju kako da raspolazu svojim novcem, da li ce to biti Cisco SCE, prosirenje linka ili fancy zgrada....audiofreak je napisao(la):Naravno jer je to neophodno da bi ih razumeo. Objasnjenje sledi.
Jel mislis da do sada nista nisu investirali? Mislis li da njihovi radnici rade za kikiriki? Mozda ne zasluzuju plate? A sta je sa porezima i doprinosima, zakupom lokala, zakupom linka, zakupom novih portova (koje ce tek mozda prodati, a pare potrosene), nabavkom opreme (modema, rutera, splittera), prevodjenjem i stampanjem upustava, ...?
Znaci, da bi znao gde idu pare jednog ISP-a ti moras da se stavis u njegove cizme -- moras da proucis kako funkcionise ceo taj sistem umesto da ga napamet kritikujes ili jos gore da budes arogantan kao sto jesi i da kazes "mene to ne zanima oni su duzni ovo ili ono".
Ne, nego cu nastaviti da skidam koliko ja hocu...Jer to i placam
Ti mora da radis za nekog ISP pa ti odgovara da ih pravdas :wall:
A te stavke u ugovoru su toliko "opste" napisane da svako moze da ih razlicito protumaci.
Nema razlike izmedju tebe koji skines povremeno nesto ilegalno sa neta i mene koji vise skidam ilegalnih stvari sa neta...
Ali nisu napisali...
Pa kako je deljenje isto kad znam koliko "interneta" trebam da dobijem, za vodu ne znam, platim na kraju meseca onoliko koliko sam potrosio.
Da ja sam arogantan i nezasit, samo sam trazio da ispune svoju obavezu prema meni, 1mbit flat. Shaping nisam platio.
... i usput piz*i na sve ostale korisnike interneta koji imaju potrebu da skinu vise GB od njega i tako ugroze njegovih "legalnih" 20-30GB.
Iskreno receno, zbog vas nekolicine jedva cekam da se to promeni. U pocetku mi je bilo krivo zbog shapinga, sad mi je drago i nadam se da ce ga svi provajderi uvesti i da ce internet poskupeti bar duplo ako ne i vise. Od sveg srca navijam da pocnu da naplacuju protok.
Ja ne bih rekao bolje :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari