Šta je novo?

E8600-na vazduhu

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
Uzeo sam, kao sto se vidi iz naslova, E8600 pa resih da se malo poigram i pohvalim (cenim da je relativno dobar primerak). :d
Posto sam imao samo neka 2 sata, evo prvih rezultata. Ploca mi nije dala preko 500FSB, verovatno zbog 4G memorije. Na 4.5Ghz je prosao 1h OCCT-a (high priority), 20ak min LinX-a maxmem, 2 run-a 3Dmarka i isto toliko crysis-a (enthusiast 1650x1080 i 1280x1024) i to sve pri 1.31V nakon vdroop-a (u slucaju LinX-a, nekad i 1.30V). Verovatno ce tako biti za svaki dan. Sve komponente su iz potpisa. Nikakav nabudzen windows i slicno. Ostali shotovi i rezultati, kada se vratim sa odmora.
[email protected]:
Validacija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499654
SuperPI:

Bas lep rez. Svaka cast na primerku cpu-a i rez-u. Taj kuler ce ga laditi na 4500mhz.
Uzivaj.
koja je specifikacija za te Tracer-e?

Odlican primerak izgleda da is ubo neki iz najbolje serije E8600 serije tacnije Q822A435 batch ovakav dobar primerak se jos nije pojavio na bench u
i da moze to jos :D

Poslednja izmena:
Chestitke !

Kako sluzhi IFX-14 ;] Ovih dana treba i ja da metnem neshto ispod njega, ali ovo shto gledam je zaista impozantno.

:wave:

Hvala na cestitkama. IFX dobar :D na 4.5, LinX ga greje nesto preko 70C (sobna 24C, 1.5:d 140mm vent 1000rpm, Jedan na cooleru, a pola racunam onu izduvnu 14ku na haf-u:p). Cenim da cu poliranjem dobiti dosta bolji rez (trenutno je baza isparana na par mesta + default kriva kod thermalright-a)
Nisam uopste pogledao koji je batch, posto je bila frka kako rekoh, ali pogledacu (tek za 7-8 dana :smash:)
Za onaj shot, napon je varirao 1.45-1.46V, ali je zanimljivo to da je windows 'standard' (nabudzen raznim programima, cak je i antivirus ucitao) i validaciju, upload i pisanje posta sam uradio na 5Ghz :S:

Hvala na cestitkama. IFX dobar :D na 4.5, LinX ga greje nesto preko 70C (sobna 24C, 1.5:d 140mm vent 1000rpm, Jedan na cooleru, a pola racunam onu izduvnu 14ku na haf-u:p). Cenim da cu poliranjem dobiti dosta bolji rez (trenutno je baza isparana na par mesta + default kriva kod thermalright-a)
Nisam uopste pogledao koji je batch, posto je bila frka kako rekoh, ali pogledacu (tek za 7-8 dana :smash:)
Za onaj shot, napon je varirao 1.45-1.46V, ali je zanimljivo to da je windows 'standard' (nabudzen raznim programima, cak je i antivirus ucitao) i validaciju, upload i pisanje posta sam uradio na 5Ghz :S:

vidim da ti nesto brz post :D:D:D:D

vidim da ti nesto brz post :D:D:D:D

:d
Iskreno, ocekivao sam ce da pukne kada pokrenem firefox ili pokusam uspostaviti konekciju na net. BTW, sve je radjeno jucer, kako i pokazuje cpuz validacija. Sinoc sam putovao, a vec danas debelo zagrizao u odmaranju. :D

Poslednja izmena:
cool primerak,zanima me koliko bi josh otishao na vodi :)

Lep, lep primerak, ovo bi bilo lepo metnuti na vodu ili negde malo na prozor, ali kad zaladni od ponedeljka :D

Lep, lep primerak, ovo bi bilo lepo metnuti na vodu ili negde malo na prozor, ali kad zaladni od ponedeljka :D

evo Shiljo ti imash kola,pokupish dechka i cpu,i dodjete kod mene,da ga bachimo pod vodu :)

edit:i ponesesh tu tvoju glupu plochu :)

Poslednja izmena:
:D Previse nas kilometara deli... Mozda nekad - nikad se ne zna :d

Evo sad citam po forumima, da se retko kome ip35 pro budi sa e8600. Valjda samo najnovija revizija... A kako abita nema vise, nema ni bios support-a. Znam da sam primetio da je cpu-z citao 470x9 iako je u biosu bilo postavljeno 470x9.5. Verovatno 0.5 multiplier necu moci koristiti na ovoj ploci, a mozda se i cpu-z baguje posto ploca 'ne podrzava' procesor. Ako budem u mogucnosti da zamenim, neke preporuke? P5Q pro (-e)? DFI DK T2RS? Gigabyte GA-EP45-UD3R? (zanimljivo: http://ddr2-1508.gigabyte.com.tw/)
Po mom nekom iskustvu, dfi bi trebalo da predstavlja najbolju kombinaciju sa ovim procesorom (po mogucnosti ut :d) ali mozda ima jos neki model da se jako dobro pokazao.
edit: da dodam na listu i biostar TPower I45

Poslednja izmena:
DFI svakako, evo ja jurim UT verziju, ali u zemljU Srbiju teshko da cu je naci...

P5Q Pro je takodje izvanredna plocica, jedino mi se GA nekako ne uklapa u celu pricu ;)

Jeste lepa ploca i sve to, ali meni ne trebaju 3 pciex slota i ostale 'extre'
Ako cu dobiti na dk 5000mhz a na ut 5050, ne isplati se (za mene, ne jurim neke rezove, perf number i sl)
Ove nove gigabyte ploce ne bi trebale biti lose
http://www.xtremesystems.org/Forums/showthread.php?t=205525

Poslednja izmena:
Zanimljiv primerak jos kad uzmes bolju plocu jos ce vise moci.

Extra primerak! Zameni plochu, lapuj barem TR-a i ima da bude josh bolje.

Uzmi lepo p5q pro,vishe od 540fsb ti ne treba,ja moj CPU za 24/7 drzim na 500,a FSB wall mu je na 501 :)

Uzeo sam, kao sto se vidi iz naslova, E8600 pa resih da se malo poigram i pohvalim (cenim da je relativno dobar primerak). :d
Posto sam imao samo neka 2 sata, evo prvih rezultata. Ploca mi nije dala preko 500FSB, verovatno zbog 4G memorije. Na 4.5Ghz je prosao 1h OCCT-a (high priority), 20ak min LinX-a maxmem, 2 run-a 3Dmarka i isto toliko crysis-a (enthusiast 1650x1080 i 1280x1024) i to sve pri 1.31V nakon vdroop-a (u slucaju LinX-a, nekad i 1.30V). Verovatno ce tako biti za svaki dan. Sve komponente su iz potpisa. Nikakav nabudzen windows i slicno. Ostali shotovi i rezultati, kada se vratim sa odmora.
[email protected]:
Validacija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499654
SuperPI:

Odlican primerak, perverzija :) Sad mogao bi i da ide pod led xD

Nisam se gore dobro izrazio. Ploca nije htela preko 500FSB u to malo vremena sto sam probavao, pa mi je palo na pamet da je zbog 4g memorije. Sa 2x1g je testirana 550FSB. Za zamenu sam vise radi bios podrske, inace ovo je odlicna ploca. Bice tu jos igranja, samo da se vratim kuci :d Nabavicu opet 2x1g, a vidim da su neki davali i preko 1.6V na vazduhu za bench pa cemo videti.

Procesoru nece biti problem 1.60V poshto idle-uje svo vreme dok se pali windows, tek kad pokrenesh SPi krece da radi. :)
Ono shto hocu da kazem, vodi racuna da lepo ohladish NB i memoriju dok budesh vrteo te testove. ;)

ili sachekaj ponedeljak pa otvori prozor,ili ukljuchi klimu :)

Ma moram prvo sacekati da se vratim kuci. :d
Onda ce svakako u stanu biti dosta hladno jer je grejanje iskljuceno.

Posto sam imao samo neka 2 sata, evo prvih rezultata. Ploca mi nije dala preko 500FSB, verovatno zbog 4G memorije. Na 4.5Ghz je prosao 1h OCCT-a (high priority), 20ak min LinX-a maxmem, 2 run-a 3Dmarka i isto toliko crysis-a (enthusiast 1650x1080 i 1280x1024) i to sve pri 1.31V nakon vdroop-a (u slucaju LinX-a, nekad i 1.30V). Verovatno ce tako biti za svaki dan.
Odlican klok, neverovatno nizak napon... izuzetan primerak, zavidim ti :p
Sjajan klok za svaki dan, lepo i okruglo :d

Q: da nije malo 'vruckast'? :)
Mislim, jeste to prilicno jak takt, ali je i dosta nizak napon... E0 stepping, hladniji... dobar vent, dosta tu vazduha prodje... jedino sto moze da ukenja stvar jeste IFX, sa svojom kriminalnom bazom...

Sumnjam da je toliko do baze (sigurno bi bilo bolje da je ravnija, ali ne preterano).
Kod vecine procesora postoji neka granica nakon koje 'polude'.
Sto se tice temperatura, obicno je to 4.3-4.5Ghz, gde je razlika izmedju te i frekvencije nize 100mhz nekih 15ak ili vise stepeni.
Sutra navece dolazim kuci pa bi trebali pasti novi rezovi ;)

Valjalo bi da uradis rez sa otvorenim kucistem i mozda cak i prozorom da ga ljuljnes na 5.5GHz.

Vrh Dno