Šta je novo?

promena jezika na WM 6.1.

toogood

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2008
Poena
440
poz ekipi

prvi put pisem u ovoj temi

kupio sam X1 xperia u nemackoj pri povratku tako da ga nisam ni posteno pregledao. Upalio sam ga i poceo da cackam pa saznam da nepostoji prevod OS-a na druge jezike.

Naravno na nemackom je ali nigde nisam nasao u windows mobile 6.1. OS-u gde mogu da prebacim na engleski?

To je prvo pitanje a podpitanje je ukoliko nema mogucnost promene jezika OS-a, kako da nadjem novi i da ga reinstaliram na engleskom naravno?

LP
toogood

Poslednja izmena:
Jezik: većina WinMobile platformi nije multilanguage. Međutim, delimir nam je ovde pokazao da Samsungov Blackjack ima nekoliko jezika. Kod njega je postojao tab Language, a nalazio se u Reginal settings (Kreneš od Start, pa Settings). Proveri.

Mnogo stvari za SE X1 možeš naći na XDA forumu, uključujući i ROMove, proceduru flešovanja, itd. Naravno, promenom ROMa, menja se i jezik, samo pažljivo i strpljivo čitaj uputstva.

hvala mnogo za pomoc

uglavnom nemam tu opciju za promenu jezika iako mi je bilo najlogicnije da je tamo.

poz
toogood

gde mogu da vidim mac adresu xperije jer mi treba da je upisem u wireless ruter (tako mi je setovan)??

poz
toogood

Start - Settings - (tab) Connections - Wireless LAN

Ali, ovo može samo ako si konektovan na neku WiFi mrežu. Tada na tabu Main imaš MAC adresu AP-a na koji si nakačen, a na tabu Advanced imaš svoju MAC adresu.

Ja isto na kućnoj WiFi mreži filtriram MAC adrese (security isključen!), ali sam to uradio na lakši način:
Za momenat otvorio WiFi mrežu da bude slobodna, nakačio telefon, i pogledao njegov MAC u logu rutera. Stavio ga u database rutera, uključio filtriranje, i to je to.

P.S. Čim telefon krene u postupak konektovanja, makar se završio neuspešno, moći ćeš da vidiš MAC adresu.

Jezik: većina WinMobile platformi nije multilanguage. Međutim, delimir nam je ovde pokazao da Samsungov Blackjack ima nekoliko jezika. Kod njega je postojao tab Language, a nalazio se u Reginal settings (Kreneš od Start, pa Settings). Proveri.

Mnogo stvari za SE X1 možeš naći na XDA forumu, uključujući i ROMove, proceduru flešovanja, itd. Naravno, promenom ROMa, menja se i jezik, samo pažljivo i strpljivo čitaj uputstva.

dosta je ovo komplikovano...jel moze neki hint oko ovog tutorijala

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2911726

...koliko je pametno da se to odradi jer ima dosta razlicitih operatera tipa vodafone i dr.

Moj je od o2 pa nisam siguran da li cu brikovati masinu ili ne?

Ja ti ovde ne mogu puno pomoći, svaki uređaj je priča za sebe.

Letimičnim pogledom topika koji si naveo, mogu ti reći sledeće:

HardSPL - pogledaj link
U principu, HardSPL bi trebalo da te onemogući da brikuješ uređaj. To mu je i namena. Šta god radio, njega obavezno stavi, i to onaj koji je za tvoj uređaj (link postoji na stranici koju si dao). Da te upozorim: kod većine uređaja, menjanjem SPL-a, fabrička garancija nepovratno odlazi.

To što je tvoj o2, a postoji i ROM za Vodafone - nema nikakve veze. Cilj i treba da bude da uflešuješ ROM koji nije brendovan, tj nije vezan ni za jednog operatera. Vidim da je na stranici koju si postovao okačen Prepared english ROM without Branding. Ja bih, za početak, njega stavio.

Nemam iskustva sa SE X1, ali ovo su neka generalna pravila. Ako nema mnogo ljudi koji se žale da su brikovali uređaj, nema razloga da tebi ovo ne pođe za rukom.

uspesno zavrsen posao...hvala na pomoci...ako nekome treba hint na raspolaganju sam!!!

poz
toogood

Bravo, majstore!

Sada, nemoj stati na tome, slobodno istražuj, instaliraj razne ROM-ove :)
Samo ti treba - vremena, malo je zarazno da znaš ;)

uspesno zavrsen posao...hvala na pomoci...ako nekome treba hint na raspolaganju sam!!!

poz
toogood

Treba meni. ;)
Planiram da kupim HTC TOUCH 3G JADE, ciji je WM 6.1 je nemackom.
Koliko sa skapirao telefon treba da se flesujem ROM-om koji je engleski.

Ako nije problem da mi objasnis sta i kako.

pozz i hvala :wave:

Bravo, majstore!

Sada, nemoj stati na tome, slobodno istražuj, instaliraj razne ROM-ove :)
Samo ti treba - vremena, malo je zarazno da znaš ;)

toliko je jednostavno da cu verovatno uskoro opet hahaha

dok se malo prilagodim ili mi ne dosadi ova verzija :)

poz
toogood

Vrh Dno