Šta je novo?

esata Kabl?

disco_killa

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
620
Da li znate gde ima u Bg-u da se kupi eSATA kabl . znaci ne interni , nego kabl koji ide na primer iz eksternog HD-a do kucista ?

zvao sam par dobrih firmi i ni jedna nema niti je imala ... ?!

Probaj u KDK Electronic,Pozeska 67a,I sprat lok.12.Bas prodaju razne vrste kablova i konektora.

ja sam kupio neki LC rack sa kojim se dobije eSATA kablic. Ali XP (sp2) ne vidi rack kada ga povezem preko eSata. Verovatno je kablic losh.
Sve je u redu kada ga povezem preko USB-a.

Tako da i mene interesuje gde ima da se kupi kablic.

pre neki dan sam bio u Imtelu i video sam eSATA dodatak za kuciste. Kosta izmedju 200 i 300 dinara, a takodje imaju i kablove.

ja sam kupio neki LC rack sa kojim se dobije eSATA kablic. Ali XP (sp2) ne vidi rack kada ga povezem preko eSata. Verovatno je kablic losh.
Sve je u redu kada ga povezem preko USB-a.

Sve ti je u redu sa kablicem, nego da bi ti to radilo mora da ti bude ukljucen AHCI.

Bez toga, Windows ce ti videti eksterni HDD ako je povezan preko eSATA kabla samo ako si ga povezao i ukljucio pre ukljucenja kompjutera.

Poslednja izmena:
pogledacu popodne, pa javljam rezultate.

pre neki dan sam bio u Imtelu i video sam eSATA dodatak za kuciste. Kosta izmedju 200 i 300 dinara, a takodje imaju i kablove.

Bio sam u Imtelu 3x u zadnjih 5 dana (vidi oglas o kupovini elektronike za HDD). Nemaju ESata-ESata kabl. imaju Esata - Sata II, što sam već dobio uz ploču, ali jeli, nažalost, to nije to

imate u formi Logo na kraju bulevara . neshto 231 ili 261 broj ne mogu da se setim tacno . kupio pre neki dan . pozovite prvo pa chekirajte .

pitanje , jer ovo da windows vidi hard tj da se ukljuci AHCI vazi i za vistu ili samo za XP ?

imate u formi Logo na kraju bulevara . neshto 231 ili 261 broj ne mogu da se setim tacno . kupio pre neki dan . pozovite prvo pa chekirajte .

pitanje , jer ovo da windows vidi hard tj da se ukljuci AHCI vazi i za vistu ili samo za XP ?

Koliko kosta?

Sve ti je u redu sa kablicem, nego da bi ti to radilo mora da ti bude ukljucen AHCI.

Bez toga, Windows ce ti videti eksterni HDD ako je povezan preko eSATA kabla samo ako si ga povezao i ukljucio pre ukljucenja kompjutera.

AHCI je ukljucen.
probao. ne radi.

ja sam u zbunu . imam vistu . thermaltake hdd docking station usb radi . esata ne .

moze li neko da pomogne ? probao reset nije radilo .

Jel zna neko gde u NS ima eSata-eSata kabl da se kupi?

Nasao! Pinsoft, 1m, 450din.

Nazad
Vrh Dno