Šta je novo?

Logitech G11

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
455
Da li neko zna koliko vrsta ove tastature postoji? Mozda je pitanje malo glupo i do juce sam mislio da postoji samo jedna vrsta, ali sam onda video u prodavnici pomenutu tastaturu koja izgleda drugacije od one na Logitechovom sajtu ili od onih cije sam slike video na raznim recenzijama na Mrezi. Koliko sam zapamtio, taster Enter (ne onaj na numerickom delu) je visine dva tastera, dok je na originalnoj, da je tako nazovem, tastaturi on visine jednog tastera, ali nesto siti. Dalje, na originalnoj tastaturi su "normalne" oznake na tasterima, dok su na ovoj koju sam video oznake nekako slicne onima na YU tastaturama, ali nema nasih slova. Recimo, iznad dvojke je nacrtan " a ne @. Izmedju L i Enter nisu ; : ' ", nego neki bez veze znaci. Da li neko zna o cemu se radi? Da li je ovo stvarno Logitech ili neki falsifikat?

ista tastatura (u tvom slucaju g11) postoji u vise varijanti, i to zavisnosti za koje trziste je radjena, ne mora da znaci da je falsifikat.

razlikuju se uglavnom po velicini entera i del.

ja uglavnom kupujem tastature sa US kodnim rasporedom.

Original postoji ali samo bez LCD displeja ... znaci G 15 - Displej = G 11 + nesto jeftiniji :p

original jeste, i imam doticnu....bas sam je i uzeo zato sto ima veliki enter...sta ce mi LCD? :p

Skroz je ista kao G15. Isti hod tastera.

@Deus

Ako ti je vazan raspored tastera, obavezno otvori kutiju pre kupovine i pogledaj tastaturu. Ja sam skoro u Piramidi hteo da kupim G11 i na slici je ona sa manjim enterom i US kodnim rasporedom (kakva mi odgovara), ali u kutiji je bila ona sa velikim enterom i ne-znam-kakvim rasporedom tastera. Jedva sam ubedio prodavacicu da otvori kutiju. Posle sam je jos teze ubedio da otvori G15-kutiju, ali je i to uradila, a unutra je bila ona prava, pa sam kupio G15.

inetesuje me ko ima ovu tastatru kakvi su utisci o njoj i kako se pokazala u praksi?
kakvu su tasteri, jel su tihi ili bucni kad se kucka na njoj?
probao sam logitech wave kod drugara i po prilicno su tihi.
ja ima neku logitech bezicnu varijantu i tateri ubijaju kad se kucka, ko da kucam na pisacoj masini kliko su bucni...
pa me interesuje i za ovu jel sam u dilemi koju a kupim, a ova mi se vise svidja zato sto ima osvetljene dugmice...
hvala unapred na pomoci

Gledajući cenovnike ovih dana natrčao sam na jedan gde piše:

Logitech Gaming G11 i
Logitech Gaming G11, refreshed

e, sad, šetkajući net-om nisam baš uspeo da nadjem nigde šta su to "osvežili" na G11.

^
G11 je samo jedan i razlikuju se verzije sa razlicitim kodnim rasporedima, ali u sustini nema tu mnogo razlike.

@mladen_bgd
Koristim G11 od kad se pojavio i prezadovoljan sam. *** tad nije sem G15 imalo nista sa pozadinskim osvetljenjem. Tu su i programibilni G tasteri i tastatura se ne zakucava pritiskanjem mnogo tastera (kao obicne).
Tasteri nisu extra kvalitetni i tihi, ali su zato extra izdrzljivi. + kad se naviknes budu OK i za kuckanje.
A naravno preklopnik za iskljucivanje WIN tastera je cudo (ja sam ranije cupao doticni taster jer me je nervirao), sad kad udjem u igru samo ga iskljucim :)

pa obicne se zakucavaju zato sto nisu usb ove sto idu na ps2 jednostavno port nemoze vise od trei tasstera da skonta :D, usb mnoze mnogo vise

Nazad
Vrh Dno