Šta je novo?

CoolerMaster napajanje uz 690

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poena
200
Nameravam da uzmem komp ovih dana pa me interesuje da li REAL POWER 460 moze da podrzi sledece komponente:
CPU: INTEL Q8200
MB: INTEL DP43TF
RAM: 2X2GB DD2 KINGSTON HYPERX
HDD: SEAGATE BARRACUDA 750GB S-ATA 2
OPD: LG DVD-RW
VGA: XFX GTX 285

HVALA!

uff.. grafcku od 300 eura na napajanje od 30 eura...

btw dobrodosao na bench forum

U svakom sluchaju moze da proba. :D

Dobrodoshao. :wave:

Ako nisi jos pazario komponente, menjaj i ovo:
MB: INTEL DP43TF
Idi na P45 chipset i zaobidji Intel made ploce, sem naravno X38, X48 modela..

Nameravam da uzmem komp ovih dana pa me interesuje da li REAL POWER 460 moze da podrzi sledece komponente:
CPU: INTEL Q8200 --------------------------->C2D8400
MB: INTEL DP43TF----------------------------->ASUS P5Q
RAM: 2X2GB DD2 KINGSTON HYPERX------------>OK
HDD: SEAGATE BARRACUDA 750GB S-ATA 2----->OK
OPD: LG DVD-RW------------------------------>OK mada bi neki pioneer bolje dosao
VGA: XFX GTX 285----------------------------->ako bas hoces
e ovako

to sve real power bi trebao da gura

OPD: LG DVD-RW------------------------------>OK mada bi neki pioneer bolje dosao
e ovako

Real Power 450?
Ne verujem jer ima samo 6pin PICE konektor, preslab je za 285GTX.

Poslednja izmena:
Ja bih pak isao na napajanje od okolo 100e i okolo 700W :p
Proizvodjac preteruje, koliko onda treba za GTX295, 1000W?

Kontam ja sta oni kaze, al pitanje koliko je stvarno neophodno A na 12V i koje jacine..
I za jednu i za drugu kartu pise 46A na 12V sto daje 552W na 12V grani.. Znaci, kombinovano sa 3.3 i 5V granama, da kazemo 650W.
Kako je onda 550W za GTX 285 ako je 46A na 12V?
Aj za GTX295 da je tu negde okolo 680W ako iziskuje bas 46A.
btw. Koliko sam ja upucen, mozda gresim, ispravite me i dopunite... VGA vuce preko PCI Express slota max.75W, max.75W preko 6-pinskog, preko 8-pinskog ne znam, mozda 95W?

koliko izvoda i kakvih izvoda imaju GTX285 (korisno useru anarki1302) i GTX295 i kako se uklapaju u potrosnju (PCI-Ex slot+6-pin+8pin....)

Znam da tih informacija ima svuda na netu, znam za Google SE ali nemam vremena za search-ovanje
:D

Meni samo ovo napajanje treba nekih mesec dana,jer za ovo vec pucam oko 900 eura+ 22" 2ms LG koji ce me kostati oko 250,ako ne i vise.Samo da se provucem koju sedmicu,pa cu da kupim neko 700W.Ploca leti za 2 meseca i stavljam SLI + jos jednu GTX285.Ako bas ne mogu da se provucem,platicu odmah,pa cu malo da kuliram.Hvala vam puno,nisam ocekivao bas ovoliko saveta na postavljenu temu.

e ovako

ovo sto ti je on preporucio ti je bolje bezi od tog quad-a ako hoces quad kupi E9550 ili E9450
Rezac koji god ne obaziri se na to
PSU imas cifteka 750w i TT 750 oa koji ti se vise svidja a i LC je dobar
Asus P5Q je dolicna ploca samo joj je konektor za napajanje na jako jako glupo mestu za iz tog razloga mozes uzeti P5Q pro

Meni samo ovo napajanje treba nekih mesec dana,jer za ovo vec pucam oko 900 eura+ 22" 2ms LG koji ce me kostati oko 250,ako ne i vise.Samo da se provucem koju sedmicu,pa cu da kupim neko 700W.Ploca leti za 2 meseca i stavljam SLI + jos jednu GTX285.Ako bas ne mogu da se provucem,platicu odmah,pa cu malo da kuliram.Hvala vam puno,nisam ocekivao bas ovoliko saveta na postavljenu temu.

Koju ces plocu uzeti za SLI i tog quad-a?
Ako gradis kucu, kreni od temelja a to ti je napajanje. Mozda ti, u tih mesec dana koriscenja dok ne nabavis jace napajnje, vrisne 450 real power.. ko zna..

pa za SLi ili neki nForce (nFail) ili x58 + i7 + ddr3 :)

ne razumem kako bi neko da pukne 1000 eura za masinu i onda u to stavi napajanje od 50 eura...
ja da planiram gtx285 ne bih isao ispod 750W i to pcp&c ili enermax ili seasonic ili silverstone.

naravno :)

i noiseblocker ventilatori

pa za SLi ili neki nForce (nFail) ili x58 + i7 + ddr3 :)
Kontam za i7, ali on jos nije uzeo ni Core2 koliko sam ja shvatio, tek treba da pazari.
Najbolje bi bilo da on nama kaze sta on i za koliko vremenski planira.
Najbolje da sad pokupuje sve komplet sa gtx285 i stavi na RealPower 450W a posle mesec dana kupi jos jednu GTX285 i neko napajanje od cca.750W pa onda shvati da mu nece raditi SLI na ovoj platformi i krene u nabavku i7 platforme. A posle toga shvati da mora da menja plocu, procesor, memoriju.
Sta je dobio i uradio:
Prva masina:
CPU
MB
MEM
VGA -1kom
HDD
ODD
CASE
PSU
Sve ce ga to kostati, recimo (lupam cifru) 1200e
Za mesec dana, druga masina:
CPU -zamenjen (cena novog - cena polovnog iz masine br.1)
MB -zamenjena (cena nove - cena polovne iz masine br.1)
MEM -zamenjena (cena nove - cena polovne iz masine br.1)
VGA -dodata jos jedna (puna cena GTX285)
HDD -nesto mora da ostane iz masine br.1
ODD -takodje iz masine br.1
CASE -masina br.1
PSU -zamenjeno (cena novog - cena polovnog iz masine br.1)

Sve u svemu, bezveze pucanje i para i zivaca i zdravlja i vremena :wall:

Poslednja izmena:
znam ali od viska glava ne boli :)

Ako idesh na ovu grafichku ( plus kasnije josh jednu istu ) preporuchujem ti da uzmesh 24" monitor. Ima Prestigio 24" sa DVI-jem za oko 210 € ! Glupo je terati GTX285 SLI na 22" monitoru...

e ovako

Kakav bre Pioneer kad se svi zale na njihove rezache ??

ovo sto ti je on preporucio ti je bolje bezi od tog quad-a ako hoces quad kupi E9550 ili E9450
Rezac koji god ne obaziri se na to
PSU imas cifteka 750w i TT 750 oa koji ti se vise svidja a i LC je dobar
Asus P5Q je dolicna ploca samo joj je konektor za napajanje na jako jako glupo mestu za iz tog razloga mozes uzeti P5Q pro

Quad E sigurno nece kupiti :D
Mislio si na Q9550 ili Q9450

:wave:

Poslednja izmena:
Momci,I7+MB+4GB DD3=600jura,a meni se bas tolike pare ne bacaju.Bacicu sada 1000 i kusur,a kasnije cu videti.Sada me interesuje smo Crysis na high,ako moze i ultra na nekih 1280x1024 ...Za neki mesec,ako ne budem zadovoljan,lako cu kupiti I7+MB+4GB DD3 KINSTONA HYPER-A+GTX285+1000W PSU,a moj visak cu lako prodati za nekih 200jura,taman za plocu.Svi mi lepo preporucujete,ali neki od vas preteruju sa izmenama,a ne gledaju da je I7 izasao pre neki mesec i da ce intel da krati cene za neki mesec,to znam direkno od njihovih glavnih distributera...Ploce su nenormalno skupe i necu sada da bzv bacam pare,kada cu spasti cena za isti period.Ne isplati mi se da puknem dodatne pare,jer kasnije cu vise puci kada budem prodavao,a ovako pucam koliko trenutno mogu da se ispruzim,mada nekih 200jura + nije problem,ali nemam trenutno potrebu.Ja ovo kupujem na brzinu,jer ne mogu da cekam ni jos 15 dana.Volim da se igram,ali ne i da previse preterujem.Menjam sve kada ne budem mogao da se igram na HIGH na pristojnim rezolucijama,a do tada cu da kuliram.Hvala vam na savetima!!!

Jos nesto,prodavac je drug moga caleta,a moj cale prezire racunare na kojima se igram i "trosim" vreme,tako da ne mogu da dobijem sta ja hocu,i da imam pare.Za ovaj PC su mi probili glavu zbog GTX285.Lako cu ja kasnije da menjam sta mi bude trebalo "ispod tezge",daleko od ociju ljudi koji ne razumeju racunare i igranje na njima.Vec sam ovako ustedeo neke pare,tako da kada ne budem bio zadovoljan,menjam na I7.Pozz

pa ako zelis SLi sta ces ako ne i7?

Ajde javi (mozes na pm ;)) kad budes prodavao "tvoj visak" za 200e, odma' uzimam :p
PS. samo nemoj onu Intel P43 plocu, uzmi neki Asus P5Q Pro ili Asus Maximus II Formula :d
PS.PS. mogao bi stvarno neki 24" monitor uzeti, ali ako budes isao na 30" posle mesec dana, javi mi i to, kupicu onaj visak od 24"
:d

Poslednja izmena:
To jesi u pravu,ali trenutno su previsoke cene za I7.Ne mislim na procesore,nego na ploce kojih nema ispod 200jura.Za sada cu se drzati ovog quad-a i jedne gtx285,pa cu videti kako ce me sluziti.

Vrh Dno