Šta je novo?

Koji dvd player do 100€

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
Pozz forumasi resio sam da se ponovim da kupim dvd player do 100€ imam sony 32" w4000. E sada ocu da kupim neki da bude sto bolja slika. Citao sam po forumima da je bitno da ima HDMI i nasao sam jedan Philips DVD 5980 jel imate neko misljenje o njemu ili neki drugi da preporucite?

Pozz forumasi resio sam da se ponovim da kupim dvd player do 100€ imam sony 32" w4000. E sada ocu da kupim neki da bude sto bolja slika. Citao sam po forumima da je bitno da ima HDMI i nasao sam jedan Philips DVD 5980 jel imate neko misljenje o njemu ili neki drugi da preporucite?

Mozes da razmislis o Pioneer DV-410, ima HDMI kao najbolju vezu ka LCD, upscaling, usb...cena se krece oko 7.5-8K
Za 50% vise para imas i Pioneer DV-610 koji ima sve sto i DV410 + 5.1 izlaz i bolji audio procesing sto je bitno ako plejer koristis u sklopu kucnog bioskopa ili za slusanje muzike

Mozes da razmislis o Pioneer DV-410, ima HDMI kao najbolju vezu ka LCD, upscaling, usb...cena se krece oko 7.5-8K
Za 50% vise para imas i Pioneer DV-610 koji ima sve sto i DV410 + 5.1 izlaz i bolji audio procesing sto je bitno ako plejer koristis u sklopu kucnog bioskopa ili za slusanje muzike

Nemam 5.1 imam kvalitetne worfedelove zvucnike. Cale ih je platio oko 300 britanaca pre 5 godina. Tako da mi zvuk nije toliko bitan. Znaci da je ovaj philips najbolji za ove pare?

Procitaj ponovo post koji prethodi tvom. P-i-o-n-e-e-r.

Pa imas ga u tehnomaniji,tehnomarketu,megastoru,texnomax-u.Samo vidi cene gde je najpovoljnije.Ja imam pioneer dv600 i prezadovoljan sam.Vezan je na lcd od 40 incha koji je full hd preko hdmi cabla i slika je odlicna.Dosta dobro radi i upscaling na 1920x1080.

Pogledaj u Tehnomaniji, imaju 410 i 610 na akciji. Ja sam uzeo 610, spojio preko HDMI na plazmu 42PV40 i sve je ok kao sto sam i ocekivao. Jos samo da nadjem neki 5.1 sistem pa ce radost biti jos veca :). BTW, ako neko ima preporuku u vezi poslednjeg necu zameriti...

Poslednja izmena:
Istu muku mučim, ali sam rešio da sačekam čuvenog Western Digital-a i slične, koji imaju mogućnost puštanja .mkv fajlova. Koliko sam upućen, to ovi Pioneer plejeri ne mogu, i sad me zanima kako je moguće pustiti film koji sam skinuo u .mkv formatu? Verovatno mora da se konvertuje u neki, njemu "pogodan" fajl?

Inače, ako nekog zanima razlika između DV-400 i DV-410, može videti ovde: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1031466

Koliko sam shvatio, po specifikacijama su slični/isti, ali ovaj tip spominje različite "performanse" odnosno kvalitet slike i reprodukovanja muzičkih fajlova...

Istu muku mučim, ali sam rešio da sačekam čuvenog Western Digital-a i slične, koji imaju mogućnost puštanja .mkv fajlova. Koliko sam upućen, to ovi Pioneer plejeri ne mogu, i sad me zanima kako je moguće pustiti film koji sam skinuo u .mkv formatu? Verovatno mora da se konvertuje u neki, njemu "pogodan" fajl?

Da li si probao da povezes PC sa TV i tako pustis .mkv??

Da li si probao da povezes PC sa TV i tako pustis .mkv??

Ovaj komp mi je u drugoj sobi tako da bi mi trebao dosta dugačak kabl... A i lepše je kad sve može da se kontroliše daljincem iz fotelje. :d

Ovaj komp mi je u drugoj sobi tako da bi mi trebao dosta dugačak kabl... A i lepše je kad sve može da se kontroliše daljincem iz fotelje. :d

Heh, kad si hedonista:d...ma i ja imam slicnu situaciju i sad trazim neki HDMI-HDMI kabl od 10m da povezem desktop i plazmu, lepse je nego da se svako malo cimam sa laptopom...

Ako neko zna gde bi taj kabl mogao da nabavim na NBG, a da nije neki kinez. Sve sto sam nasao je do 5m.

Poslednja izmena:
Sony DVP NS708H

Sta mislite o ovom modelu?

Karakteristike:
# HDMI High Definition Multimedia Interface
# 1080p Upscaling Video Output through HDMI Connection
# BRAVIA Sync
# PhotoTV HD
# Precision Drive 3 Mechanism for fast, stable and accurate playback
# Playback of CD-High Resolution JPEG, CD-R/RW/ Data CD (mp3) SVCD (Simple Playback)
# Playback of DVD-R/RW/-R DL ( VR and Video Mode ) and DVD+R/+RW/+R DL
# Playback of DVD-R/-RW/-R DL/+R/+RW/+R DL and CD-R/RW with DivX
# Progressive Scan Output
# 12 bit/108 MHz Noise Shaped Video D/A Converter
# Component Video Outputs
# Coaxial Digital Output
# Attractive Aluminium-type Front Panel

Garancija: 1 godina

Ovako mi deluje da je u rangu sa Pioneer DV-410, proveri samo kako se ponasa sa titlovima i nasim slovima...ne vidim usb mada to i nije tako bitno

Ovaj sony je 80€ a pionir sam nasao 8600. Cene su im slicne. Usb bi mi odg posto imam 16gb i ubacim film pa obrisem. itd. Pioneer VS Sony ? Koji od ova dva ? Mislim mogao bi da prepobilim usb a kvalitet sliek jel imao neko ovaj sony pa da mi kaze kakav je?

Kada kucam neki film npr fight club i kucam pored 1080p i izbaci mi BR blueray kako se vec pise. Jel mogu to da stavim na usb i da mi ocita ovaj dvd player

Jel moze neko da mi kaze gde mogu da skinem neki film visokog kvaliteta koji bi pustio na ovom playeru pioneer (sutra ga kupujem) da bude dobra slika na mom sony w4000 lcd TV-u...

Znaci da mi posalje na pm link ka nekom filmi pls

Poslednja izmena:
NE. To 1080p znaci da on ima procesor kojim ce dvd/divx-u podici rezoluciju na 1080. Drugim rechima, umesto da taj posao radi TV, radice ga dvd. Plus, hdmi konekcija je digitalna, tako da njom izbegavas razne konvertore i analogni prenos signala. Ti dvd plejeri koji imaju hdmi i upscale nemaju apsolutno nikakve veze sa BR i HDDVD materijalom, kao i sa MKV materijalom.

Dakle, suma sumarum, na svim tim konvencionalnim DVD playerima mozes da pushtash samo DVD filmove i DIVX filmove. Ako hoces MAX kvalitet slike iz svog televizora, ili se ispruzi za BR player i kupuj BR filmove...Ili kupi popcorn player, skidaj MKV materijal sa neta i uzivaj.

Kada kucam neki film npr fight club i kucam pored 1080p i izbaci mi BR blueray kako se vec pise. Jel mogu to da stavim na usb i da mi ocita ovaj dvd player

Ne. Pogledaj u specifikacijama podrzane formate, BR i HD ripovi su obicno u .mkv formatu sto ovi plejeri ne podrzavaju. Resenje je ili kupovina plejera koji pusta ovaj format (potrazi na ovom forumu) ili vezivanje za PC i pustanje .mkv filma sa njega

Jel moze neko da mi kaze gde mogu da skinem neki film visokog kvaliteta koji bi pustio na ovom playeru pioneer (sutra ga kupujem) da bude dobra slika na mom sony w4000 lcd TV-u...

Idi na bilo koji torrent sajt, imas koliko hoces

Cek cek cek. Znaci npr ja skinem neki film sa torrenta npr sto sada skidam
[HD 1080p ITA-ENG AC3] Hellboy 2 - The Golden Army DVD1 [HDitaly]

Jel cu njega moci da pustim na ovom playeru?

Najverovatnije, ali oko ovog bolje da ti odgovori neko drugi, nisam u tim vodama. Probaj da nadjes neki neki manji konvertovani.avi ili .wmv sa 720p ili 1080p pa probaj na plejeru

Uf, onda si u nezavidnoj situaciji sto se tice prikazivanja HD sadrzaja. Jesi li probao da pustis neki .mkv na kompu da vidis kako ide?

sa 8600gt sigurno moze da ide DXVA i svaki HD film i svaki HD rip ce ici sa zauzecem procesora 5-6%
obavezno stavis najnovije drivere da bi mogli i level5.1 ripovi da diu preko GPU(nije bitno sta je to i kako samo stavi najnovije novije od 178.24

nravno moras pustiti preko odredjenih programa ima u obrada video materijla kako i preko cega pustiti film da bi iso preko GPU-a odnsono DXVA

Poslednja izmena:
Vrh Dno