Šta je novo?

Potreban savet za napajanje

skile86

Slavan
Učlanjen(a)
14.03.2007
Poena
320
Posto je CM od 380w poceo gadno da me nervira, doslo je vreme za njegovu zamenu. Potrebno mi je pre svega tiho napajanje za komp iz potpisa(samo bi graficka bila 8800gt) do nekih 80e. Razmisljam izmedju Chieftec-a i OCZ-a, mada moze i nesto drugo... Unapred hvala

Od onih koji zaista ima da se nađu kod nas, preporučio bih ti Gigabyte OdinPro 550W. Košta oko 90e, ali vredi svaku paru.

Ako je 80e baš plafon, onda OCZ ModXStream PRO 500W ili Cooler Master Silent Pro RS500.

Videh da su Chieftec napajanja ponovo aktuelna kod nas.... Kakva su gorepomenuta u poređenju sa LC 6550GP v2.2 recimo? Tišina mi je vrlo bitna.. ;)
p.s. pretpostavljam da su lošija od Corsaira TX650 ?

gorepomenuta su bar 2 klase iznad tog LC-a i mislim da su tisa ili tu nege. Ja sam svog LC-a bio otvarao kako bih prebacio ventilator na 5V, tad je bio necujan.

Verovatno su losija od corsaira ali su i jeftinija, a nisu bas mnogo losija. Ako ti treba 750W onda je CFT-750 bolji od corsaira 650 :p

Poslednja izmena:
Slazem se

gorepomenuta su bar 2 klase iznad tog LC-a i mislim da su tisa ili tu nege. Ja sam svog LC-a bio otvarao kako bih prebacio ventilator na 5V, tad je bio necujan.

Verovatno su losija od corsaira ali su i jeftinija, a nisu bas mnogo losija. Ako ti treba 750W onda je CFT-750 bolji od corsaira 650 :p

za misao da je bolji od navedenog LC ( nisam siguran da isto, 2 klase, vazi i sa novim GP2 V2.2 :d ) , ali i pritom duplo skuplje napajanje.. Elem koliko vidim ti imas chiefa pa da li mozes da proveris da li je to isto napajanje kao sto je http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=586 nesto mi se ne slaze sa pinovim opisom. Kod njih stoji da ima pasivni PFC.

to je greska kod njih na sajtu, ima active pfc 100%.

Sto se klasa tice, pogledaj po netu. LC je samo korektan "kinez", u ovim chief koje sam naveo je CWT PSU. Ali samo u tim modelima, mozda ima sad i neki jaci.

Ima i LC napajanja u toj klasi, ali kostaju koliko i Chieftec CFT..
Mora imati Active PFC jer nema nazad prekidac za prebacivanje 110/220V.
Mislim da CFT Chiefteci imaju nabolji odnos kvalitet/cena/snaga.
Mada, i PC P&C 500W je dobra kupovina..

On rece 8800GT.. Mislim da nece biti problem.. 35A na +12V ce podmiriti klokovan 8800GT na klokovanom E6550.
btw.ima SLI certified oznaku a nema CF ??
Nisam siguran koliko je bas tiho to napajanje..
Prednost bih ipak dao CFT Chieftecima :p

Vrh Dno