Šta je novo?

e7200 overclock

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Overclock sam procesor sa 3.5Ghz (tu ga drzim mesec dana bez probleam) na 3.8Ghz i tu je postao nestabilan. Pokusao sam da podignem voltazu za
najnizu vrednost prvo i nije hteo da postuje. Pokusao sam i za sledecu (iako je bilo besmisleno)
i opet je trazio cmos reset. Pouzdano znam da je prethodni vlasnik izvlacio iz njega 1.5v. Ima li nekih predloga. Bios je modovani.

Evo sad sam skinuo i zvanicni zadnji bios. Povecao sam voltazu za +0.012 i prihvatio povecanje na Default. Onda sam povecao magistralu na 370 i tu prosao post
Ok. Ostalo je isto. Kad sam stavio magistralu na 400 (3.8ghz) sa minimalno povecanom voltazom, nece da postuje. Voltaza na default 3.98Ghz, i postue ali je nestabilan.

Na 3.51 na koliko radi Ok cpuz kaze da je voltaza 1.264 .Da li bios sam povecava voltaze kada je na "Auto" posto je ova vrednost visa nego sto bi trebala da bude?!
U svakom slucaju, ovaj proc bi trebalo da ide do 1.5 a on nece ni da mrdne.... smrc :(

Poslednja izmena:
Znaci, kako ja kontam. Ako je u biosu Voltage set to Auto, onda sam bios napumpa volaze za odredjenu frekvenciju. Ako ja to opciju stavim na Manual, pa onda izaberem +0.012, to je ustvari dodata voltaza odnosu na fabrcku voltazu, ne onu koju je ploca nabildala i koja kod mene na 3.5ghz iznosi 1.264... Ima li ovo nekoga smisla? Cmon overclockeri.... xplain all this :p

A ti hoces da ga drzis na 3.8GHz ..?
Koliko ti je RAM kada si stavio FSB 400 ?
Ovo sto si rekao za auto voltage idt. - da tako je :)

Koliki mu je VID ? ( def. voltaza )

moras napon za cpu da podesavas manualno,a ne da ti stoji na auto

Tesko da ce ti ici na 3,5Ghz na def voltazi ustvari nemoguce. Meni je isao na 3,4 max iako su temps bile smeshne.
Pogledaj na mom tredu sam ostavio moja podesavanja nikako nece preko 3,6 mora napon do neba ali mislim da je meni ploca problem veliki drop napona ima.

Evo ovako nesto. Ide i na 3,6 ali obrati paznju na napon. Temps su bile malo vislje nego inace jer je u sobi bilo 30 stepeni.
Inace na 500fsb nema sanse na mojoj ploci.

Prilozi

• 3dMark06-3.5Ghz-Def video.jpg
    3dMark06-3.5Ghz-Def video.jpg
    28.9 KB · Pregleda: 70
  • 3500mhz.jpg
    3500mhz.jpg
    331.6 KB · Pregleda: 96
  • Everest 3500Mhz.jpg
    Everest 3500Mhz.jpg
    92 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Firebird, pusti bre ovu temu i FSB. Nisu uopste iste vode ne moze da se poredi njegov FSB sa tvojim :)

A pokretac teme izgleda postao nezainteresovan za dalji clock ..

Gde nestadose 2 posta?
Sto se tice FSB-a moderatore moj naravno da ne moze da se porede, a pogotovo sto ja takodje isto mogu da stavim 500 i vise i udjem u Win ali *** ne rade igre,orthos i ostalo :d:d:d ovo je le meilleur a date.
Za postavljaca teme: Koja ti je svrha 1,5v? Oces da poleti?:D
Procitaj malo reviews za ovaj proc retko ko ga je nagurao preko 3,8Ghz jer srce ovaj napon kao nenormalan.
Pozdrav

Cisto da se pohvalim sa primerkom :) VID 1.15V

Poslednja izmena:
@zak
zanimljivo, mada visoke su ti temperature po meni, za tu voltazu i taj kuler.

@zak
zanimljivo, mada visoke su ti temperature po meni, za tu voltazu i taj kuler.

Prilicno je toplo u sobi (sedi se u kratkoj majci) i kuler je pasivan (bez venta). Ima samo jedan vent na stranici kucista koji duva u njega.

edit: Mada u sustini Gemini II i nije neki kuler.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno